Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: hlavatka

Na 306 bych rozhodně na zimu dal 185/65/14 a pokud je dle TP možné dát i altern. širší (195/55/15), rozhodně bych se nebál je tam dát. Užší pneu (např. 175) by měly význam prakticky jen v případě trvalého provozu na sněhu a takových z nás asi mnoho není. Jak již bylo řečeno, většina jezdí hlavně na mokru a břečce a tam nemá užší pneu žádné opodstatnění.

Na běžný provoz je naopak možné použít i o stupeň širší pneu, kde se předpokládá o trochu větší stabilita při zachování prakticky stejné schopnosti odvádět vodu apod.. To se ale týká kvalitních zimních pneu předních světových výrobců.

spatne jsi pochopil :aut:super

Odesláno
Původně zaslal: Béďa

Původně zaslal: Miloš306

Origo mám v TP zapísane 175/65 R14 - dávam na zimu! (GoodYear UltraGrip 7)

alternatíva, zapísana v TP:

185/60 R14 - dávam v lete! (GoodYear HydraGrip)

Môj názor: Na zimu sú lepšie úzke pneu!

Mám starší model - 95, 1,9TD!

:papa

fakt tam mas aleternativu na 60sat?? To jsem jeste u zadne 306ce nevidel...:aut

ja mam na 309tce 185/65/14, 185/60/14, 175/65/14, 165/65/14 a 165/70/13 :D

Odesláno

Na 306 bych rozhodně na zimu dal 185/65/14 a pokud je dle TP možné dát i altern. širší (195/55/15), rozhodně bych se nebál je tam dát. Užší pneu (např. 175) by měly význam prakticky jen v případě trvalého provozu na sněhu a takových z nás asi mnoho není. Jak již bylo řečeno, většina jezdí hlavně na mokru a břečce a tam nemá užší pneu žádné opodstatnění.

Na běžný provoz je naopak možné použít i o stupeň širší pneu, kde se předpokládá o trochu větší stabilita při zachování prakticky stejné schopnosti odvádět vodu apod.. To se ale týká kvalitních zimních pneu předních světových výrobců.

No na S16 14\" vůbec nedáš a na HDi jen na \"sirokých\" ráfcích a ještě je tam optavdu tak malá mezerka, že to na trvalé ježdění odmítám. Tam, kde je na léto předepsaný rozměr 195/55 R15, což jsou skoro všechny nové 306, nemá smysl vymýšlet nic jiného na zimu, maximálně 185, ale i to je zbytečný harakiry.

Spíš, kdo dává 195/50 , tak bych na zimu a po zimě, až to bude vytlučený rozhodně dal 55..

V případě starších modelů se prostě podívejte, co je v TP a nemá smysl řešit nějaké extrémy.

Odesláno

Ano 185/60 R14, ale každý rád něco:papa U mě to byl první nákup na toto auto a tak jsem si objednával tak nějak :myslim a nakonec sem byl rád , že je nemusím vyhazovat a odjezdím je. 185 / 65 R 14 sedí a není to moc- někdy bych byl radši víš nad silnicí když jsem prorazil převodovku o dlažební kostku.:papa

Odesláno
Původně zaslal: Pata

spatne jsi pochopil :aut:super

Jo taky jsem zjistil, že je to skutečně přesně naopak. Bystrým děkuji, že to tak nenechali a za dezinformaci se samozřejmě omlouvám.:mad:

Jinak pro „němčináře“ dost užitečných info na www.adac.de v sekci testy, pneu.:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...