Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Já myslím, že jakmile auto neodpovídá TP, budou dělat problémy u obou. Otázka ale je, jestli by to někdo kontroloval. Ale náhoda je blbec. :grr PS: U povinnýho ručení by si toho třeba mohl všimnout i ten, kdo tu nehodu způsobí a bude se chtít z toho vyvlíct. Přece jen bonus je bonus.

Odesláno

Já bych v tom neviděl problém. Pokud pneumatika vyhovuje nejvyšší povolené rychlosti a cekové hmotnosti vozidla, tak není důvod k obavám použít 15\" kola. I když ještě by to asi chtělo dodržet minimální a maximální šířku pneu, používaných u daného typu vozidla, což je 195/.... A pokud vím, tak i u nové 307 jsou 15\" kola standard, čili by neměl být problém to nechat zapsat do TP. Zatlač na prodejce.

Odesláno

neverim, ze mensie koleso, ako je v TP by bol problem, vacsie nepoviem - vid ako pisal destiny v inom threade, ale predsa nie je myslitelne, aby v TP boli vsetky typy kolies, spravidla su tam standardne a maximalne mozne, minimalky sa nedavaju, skor je to otazka, ci to dovolia brzdy, kolega ma novy leon, sportovu ediciu a nadava ako pohan, lebo mu tam nevojdu mensie ako 16\" kolesa - na zimu chcel dat 15ky. Ak vam tam vojdu 15ky - co nepredpokladam, ze na nejaku 307 nevojdu, je to OK. Nemyslim, ze by niekoho zarazili povedzme pri havarke bezne 15ky, ale take 18-19\" urcite.

Odesláno

len tak pomimo - 307 XSi sa dodavala standardne na 17\" diskoch....

Inak.. ja som mal v technicaku zapisane 16\" a alternativny rozmer aj 17\"... po prepisani auta mi tam ti hajzli policajti zapisali len tie 16\" :(.. a ja som si to neskoro vsimol :(

....ale aj tak mam 17\" :P... a dokonca zachvilu bude este jedna sada cisto noveeeee :mrk

Odesláno
Původně zaslal: JarinoRS

neverim, ze mensie koleso, ako je v TP by bol problem, vacsie nepoviem - vid ako pisal destiny v inom threade, ale predsa nie je myslitelne, aby v TP boli vsetky typy kolies, spravidla su tam standardne a maximalne mozne, minimalky sa nedavaju, skor je to otazka, ci to dovolia brzdy, kolega ma novy leon, sportovu ediciu a nadava ako pohan, lebo mu tam nevojdu mensie ako 16\" kolesa - na zimu chcel dat 15ky. Ak vam tam vojdu 15ky - co nepredpokladam, ze na nejaku 307 nevojdu, je to OK. Nemyslim, ze by niekoho zarazili povedzme pri havarke bezne 15ky, ale take 18-19\" urcite.

Nemas az tak uplne pravdu - v skutocnosti hocico co neni zapisane v technicaku moze sposobit pozastavenie poistneho plnenia zo strany poistovne - staci ak mas napriklad tazne - ktore teda vacsinou nic neoplyvni pri nehode...

Inak - myslis, ze keby som sa ja rozhodol dat na moje auto 15\" na 185kach pneumatikach, ze by bolo bezpecnejsie na ceste ako teraz??... ved stym by som to hadam ani neubrzdil... o jazde v zakrutach ani nehovorim...

Takze ani velke a ani male pneu/kolesa neni su povolene....

JEDINE TIE CO SU V TECHNICAKU

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

Jinak myslím 15 se na 307 standardně nedávají (myslím z výroby). Aspoň na nafťáky. Na breaky myslím ale jo.

standardne sa davaju plechy iba 15ky. aj naftaky.

Odesláno

No, na českých stránkách v konfiguraci kola vůbec nefigurují. A na francouzských, belgických a luxáckých stránkách mají vyšší verze 17 ALU a nižší 16 ALU. Aspoň teda 1.6 HDi 110 k.

Odesláno

no tak ja vas hned rozsúdim je to podla výbavi 1,6Hdi 90k plechy 15\" vyššia výbava 16\" elektrony a 110k zaklad pleachy 16\" a a potom čím vyšia výbava iba elektróny najskor 16 potom 17\" adios amigos:papa

Odesláno

Ale o to snad nende. Jde o to, co je v TP. A v TP nejsou uvedeny všecky MOŽNÝ velikosti, ale POVOLENÝ velikosti. Taky je možný, že silnější motory mají větší brzdy a proto větší disky.

Odesláno

Ještě se podívej jaké tam bude rezervo, pochybuji, že by tam dali 17\" rezervo. Ja mám 16\" Al kola i plecháče na zimu i rezervo je 16\", ale ten kastlik (klín) na hever v rezervu je evidentně menší - navržený tak aby se vešel i do 15\" kola. Zatlač na prodejce, je-li značkový tak ti to musí říct co tam můžeš dát a taky to zapsat do TP.

Odesláno

Prodejce sem se ptal a ten mně právě řekl, že tam musí být na zimu ty 16. Nevím ale, na kolik mu mám věřit. Navíc si říkám, estli mně to neříkal jen proto, ža tam právě teď ty koplety na zimu se 16 prodávají, tak abych si to u nich koupil. Asi se na to vykašlu, objednal sem ty 16, i když to vande podstatně dráž. I disky. Ale zas to bude asi líp vypadat.

Je to tak, že když tam sou letní 205/50 R 17, budou zimní 205/55 R 16 (pro zachování obvodu)? Abych nekoupil blbě.

Odesláno

Zkoušel sem oslovit jak dovozce do ČR, tak i zahr. všici mě odkázali na mého prodejce. :myslim

No, už to asi nebudu řešit. Když pak zistím, že tam šli 15, budu asi trochu naštvanej, ale pak si řeknu, že sou stejně asi hezčí. :potlesk

No, doufám, že tam nakonec pudou i ty. :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...