Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Pro 2,0 to stejne nebude, tohle je ciste 1,8 16V se vstrikovanim (ridici jednotkou) Bosch MP5.1.1, pak jsou jeste 1.8 16v co maji ridici jednotku Magneti Marrelli a ty maj zase jiny senzory, stejne tak 2.0 motory maji jiny ridici jednotky, takze i jiny senzory

Pinking sensor je prave senzor klepani, pressure sensor je tzv. MAP senzor - senzor tlaku v sani, nekdy tes nespravne nazyvany vaha vzduchu ( ovsem MAP sensor funguje na jinem principu nez vaha vzduchu, proto je nespravne ho tak nazyvat )

Sensor engine presne nevim co je, musim se zkusit mrknout doma do knizky

Apodíval by ses mi na motor 1,6 8V

VIN-VF38BBFZ.....

řídící jednotka: Magneti Marrelli IAW 8P-20

Díky

[upravil dne 10/10/06 Kecca]

Odesláno
Původně zaslal: Kecca

Pro 2,0 to stejne nebude, tohle je ciste 1,8 16V se vstrikovanim (ridici jednotkou) Bosch MP5.1.1, pak jsou jeste 1.8 16v co maji ridici jednotku Magneti Marrelli a ty maj zase jiny senzory, stejne tak 2.0 motory maji jiny ridici jednotky, takze i jiny senzory

Pinking sensor je prave senzor klepani, pressure sensor je tzv. MAP senzor - senzor tlaku v sani, nekdy tes nespravne nazyvany vaha vzduchu ( ovsem MAP sensor funguje na jinem principu nez vaha vzduchu, proto je nespravne ho tak nazyvat )

Sensor engine presne nevim co je, musim se zkusit mrknout doma do knizky

Apodíval by ses mi na motor 1,6 8V

VIN-VF38BBFZE80077591

řídící jednotka: Magneti Marrelli IAW 8P-20

Díky

Kecca být tebou tak bych sem do éteru VIN nepsal a napsal bych Ferrymu soukr zprávu...

Odesláno
Původně zaslal: MPavel

Bude to znít hloupě, ale nevím kde je řídící jednotka.... :(:(:(

Poraďte mi pls....

Na obrázku od Ferryho je pod cislem jedna a je umistěna v černé krabici číslo patnáct:super

Odesláno

Bude to znít hloupě, ale nevím kde je řídící jednotka.... :(:(:(

Poraďte mi pls....

Na obrázku od Ferryho je pod cislem jedna a je umistěna v černé krabici číslo patnáct:super

Já su maximální kokot. Jsem se taky mohl nejdřív podívat.... :D A já když jsem rozdělávál ten krokovací motorek, jsem si říkal na co je ta velká černá krabice vlevo.... :D:D:papa

Odesláno

Díky Ferry. Včera jak jsem se koukal, tak mam zřejmě měněný sensor engine resp. nějaký sensor ŘJ nebo jak se to jmenuje. Musel bych se podívat. Je totiž úplně čístý, má na sobě závit, který se jen blejská...

PS: Honzin jak ti dnes nastartoval kchár?

[upravil dne 11.10.06 MPavel]

Odesláno

No, mě už je trapné to i ventilovat - po ráno bezproblémový odlet a začalo to zdechat po zahřátí, celkem jsem rezignoval a jestli mě to nepřejde, ráno jsem se rozhodl to prodat. Jenom je mi strašně trapné komukoli ten stroj prodávat, protože si s tím fakt užije. 406 Určitě neopustím, mě se to auto prostě i přes všechny technický problémy strašně líbí, asi půjdu do novějšího nafťáku.

Nejvíc mě štve, že jsem tam namontoval nové LPG a to se tak akorát jenom vrátilo a přineslo jenom spoustu práce a starostí a žádný finanční užitek.

Tož tak.

Odesláno
Původně zaslal: Honzin

No, mě už je trapné to i ventilovat - po ráno bezproblémový odlet a začalo to zdechat po zahřátí, celkem jsem rezignoval a jestli mě to nepřejde, ráno jsem se rozhodl to prodat. Jenom je mi strašně trapné komukoli ten stroj prodávat, protože si s tím fakt užije. 406 Určitě neopustím, mě se to auto prostě i přes všechny technický problémy strašně líbí, asi půjdu do novějšího nafťáku.

Nejvíc mě štve, že jsem tam namontoval nové LPG a to se tak akorát jenom vrátilo a přineslo jenom spoustu práce a starostí a žádný finanční užitek.

Tož tak.

A není tam něco s nějakým čidlem...? Dělá ti to dost nepravidelně....

Taky jsem se zde dočetl, že peugeot (jednalo se o 206) měl problémy se SW u ŘJ, které se dáváli do benzinů snad kolem roku 2006. Pokud by mi nepomohli ty vstřiky tak bych dost vážně uvažoval i o téhle variantě.

PS: kamarád měl dovozenou z Itálie Lancii Delta. Ta v naších zimních podmínkách vůbec nejezdila a pak zjistili, že v teplejších krajích se dává jiný SW. V servisu pak přehráli software, který se používá u nás a byl pokoj.... Ale to je trochu jiný případ.

Odesláno

Původně zaslal: MilaS

Já jsem to měl teď z výše uvedených důvodů v servisu (pořád svítí kontrolka diagnostiky, kolísají otáčky, škube to, apod.) na diagnostice, v pátek jsem to vyzvedával a říkali, že dobrý, že nic v podstatě neobjevili. Od té doby mi to při každém druhém nastartování (studený motor) jednou až dvakrát chcípne, a otáčky kolísají od 0 do cca 1200. Nikdo si s tím neví rady. Takže stejný problém jako ty, akorát už rok.

Hele a co krokový motorek? Jestli ti to lítá až do 1200 to už je poměrně dost a mohlo by to být tím.... Prý když to lítá do větších otáček, je to nejspíš krokový motorek, ale pravidlo to není...

Krokový motorek to určo není, protože mám nový a ten starý si vzal ježkovi.oči a zřejmě v pohodě s ním jezdí.

Odesláno

podivejte se panove Kecca a MPavel do svych emailovych schranek

Diky.To je přesně muj motor. Takže ho tam nemám? Proč mi to teda hází chybu:nevim

Odesláno

Heleďte a když takto krásně diskutujeme, zkoušeli jste někdo nebo má někdo z vašich známých zkušeností s čištěním vstříků? Pořád se snažím získat o tom co nejvíc info... Opravovat to budu až ke konci listopadu. Nevejdu se teď s tím do rozpočtu.... :(

Odesláno

Dočetl jsem se o nějaké firmě na Zlínsku,která čištění vstřiků dělá(ultrazvukem), nevíte někdo adresu? A nebo v Sezimově Ústí-Dííík

Odesláno

Dočetl jsem se o nějaké firmě na Zlínsku,která čištění vstřiků dělá(ultrazvukem), nevíte někdo adresu? A nebo v Sezimově Ústí-Dííík

A co ten Fedor? Doporučují ho tu a co jsem si pročítal jejich stránky tak vypadají, že ví o co jde....

Já ještě zkusím podrobnější diagnostiku. Zkusím dwservis tak jsem zvědav zda na něco přijdou.... Doufám že přijdou... :roll

Odesláno
Původně zaslal: MilaS

Krokový motorek to určo není, protože mám nový a ten starý si vzal ježkovi.oči a zřejmě v pohodě s ním jezdí.

Timto zdravim Milase :papa

Zda se, že ten krokač od tebe funguje bezvadně. Sice občas bojuju s vyššími otáčkami, ale to bude spíš způsobeno stavem výfuku. Takže pro ostatní: Jak jsou na to vaše výfuky?

Odesláno

ja jsem zavaril dve praskliny mezi trubkami a telem katalyzatoru a prvniho tlumice a je to taky lepsi, hlavne to lip tahne a jde do otacek ( zvlast po zavareni toho katu )

• O 2 týdny později...
Odesláno

Utáhl jsem si celé potrubí a zjistil jsem dírku v katu:bojim aspoň se zase nebudu nudit:P

Dva známí mají ten samý problém-diagnostika nic neví,ale oba to mají ze senzoru teploty pro řídící jednotku-motor neví jestli je teplo,nebo zima. Na nějakém dřívějším obrázku je to ten zelený konektor.

Nevíte co všechno dělá engine sensor?někde jsem slyšel,že by mohl mít víc funkcí-klepání, teplota,atd Nevíte někdo co je na tom pravda? je to totiž kromě MAP a speed sensoru jediný so na motoru mám:myslim

Odesláno

Utáhl jsem si celé potrubí a zjistil jsem dírku v katu:bojim aspoň se zase nebudu nudit:P

Dva známí mají ten samý problém-diagnostika nic neví,ale oba to mají ze senzoru teploty pro řídící jednotku-motor neví jestli je teplo,nebo zima. Na nějakém dřívějším obrázku je to ten zelený konektor.

Ten mam měněný, ale žádná výrazná změna. Je to opravdu ale zvláštní. Objevila se mi teď netěsnost na výfuku.. Zvýšila se mi spotřeba asi o dva litry a volnoběh se poměrně zklidnil. Dneska jsem s tím byl u mechanika. Opravili jsme netěsnost a volnoběh se ještě víc zklidnil....a spotřeba klesla. Jsem zvědavý co to bude dělat za nějakou dobu, ale zdá se mi, že to tam před tím někde profukovalo aniž bych to zaregistroval... Další moje úvaha je, že motor je citlivý na tlak okolního vzduchu a podle toho se pak chová při volnoběhu.... Mohl by možná pomoci nějaký vzdušnější filtr... Nevěděli byste o něčem? Za pokus by to možná stálo...

Odesláno

Kluci takže mě s tím volnoběhem týden bojovali v servisu, projeli za tisícovku benzínu a plynu a našli a vyměnili špatnou lambda sondu. Volnoběh se nádherně ustálil, nezdechá ale ani nejde do vyšších otáček (už se modlím, aby to tak zůstalo). Moje špatné studené starty jsem v tomto říjnovém teplu ještě neodzkoušel, ale myslím, že ty to nespravilo.

Jinak mi ten volnoběh taky blbnul dost nepravidelně a spíše zdechal a byla to ta lambda (3 000 Kč) - na jakési diagnostice prý nebylo poznat že je špatná, přišli na to zkoušením a výměnou... zkuste, možná to někomu pomůže.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...