Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

A do třetice dnes - prasklé víko hlavy válce - PureTech 180, 1.6 benzin, 3008II 2021

Recommended Posts

Odesláno

Nedávno se mi po nastartování začal z motoru ozývat příšerný pískot. Po protočení a zahřátí to přestalo. Pak mi to v dalších dnes spadlo do nouzáku, závada motoru a další den jsem jel jenom na tři válce. Pomohlo znovu nastartovat. V servisu (AV Car Veleslavín) hned věděli - že jestli mám 1.6 180k? Já že jo - a hned, tak to bude to prasklé víko a taky že jo. Po levé straně, na rozvodovým řetězem je někde prasklé, lehce z toho unika olej. Prý už jsem třetí s tímhle motorem v krátké době. Jenže já mám najeto 47tis jenom ( ti ostatní prý přes 200k) Každopádně ten díl není a není u něho ani datum dodání, takže uzrát čekám dva týdny a muže to být třeba měsíc. 
Nahráli nový SW - prý kvůli tomu běhu na tři válce a že to s tím prý nesouviselo (to se mi trochu nezdálo, ale že prý jo, že ten jak začalo být vlhko, tak že je to časté a že když to funguje u dalších 200 aut, tak u mě taky.Je pravda, že o té doby to jenom píská, ale do nuzáku už to nepadá).
Víte někdo něco o téhle "kauze" něco bližšího? 

IMG_4092 (1).jpeg

Odesláno

Mam ten stejný problém ☹️. Uz tak jezdím 1rok. Řekli me primo v Peugeotu ve Zlíně, ze to nevadi. Maximálně budu pomalu ztrácet výkon nebo co 🤦🏼. Řešil jsem to tady v ČR a nic. Tak jsem jel na Slovensko a tam hned jiny přístup. Na Slovensku díl mají a chtějí za novy cca 8500kc. A pokud mate vůz starý 4roky tak dávají 10%slevu 😀

Odesláno

Je prasklé to "víko na víku" na který směřuje ta červená šipka? Je to odvětrávání motoru a pod tím víčkem je membrána. Když to píská tak to většinou je prdlá ta membrána a chčije tam olej z toho. Teď jsem to dělal na skoro stejném motoru, preventivně. 

Originál asi pouze celé víko, ale dá se koupit pod kódy níže. NTY bych nekupoval, to jsem kupoval a nepasovalo to úplně top, takže jsem použil jen pružinku a membránu.

11127582400 11127603390 11127 646552

P_20250920_123626.thumb.jpg.046ecad92df692b25e39ef6e11def45e.jpg

P_20250920_124135.thumb.jpg.fe00d9bb82b7b826b7d2240c13342445.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...