vigk66 Odesláno 7. říjen 2025 Odesláno 7. říjen 2025 Nedávno se mi po nastartování začal z motoru ozývat příšerný pískot. Po protočení a zahřátí to přestalo. Pak mi to v dalších dnes spadlo do nouzáku, závada motoru a další den jsem jel jenom na tři válce. Pomohlo znovu nastartovat. V servisu (AV Car Veleslavín) hned věděli - že jestli mám 1.6 180k? Já že jo - a hned, tak to bude to prasklé víko a taky že jo. Po levé straně, na rozvodovým řetězem je někde prasklé, lehce z toho unika olej. Prý už jsem třetí s tímhle motorem v krátké době. Jenže já mám najeto 47tis jenom ( ti ostatní prý přes 200k) Každopádně ten díl není a není u něho ani datum dodání, takže uzrát čekám dva týdny a muže to být třeba měsíc. Nahráli nový SW - prý kvůli tomu běhu na tři válce a že to s tím prý nesouviselo (to se mi trochu nezdálo, ale že prý jo, že ten jak začalo být vlhko, tak že je to časté a že když to funguje u dalších 200 aut, tak u mě taky.Je pravda, že o té doby to jenom píská, ale do nuzáku už to nepadá). Víte někdo něco o téhle "kauze" něco bližšího? Citovat
Peter32 Odesláno 7. říjen 2025 Odesláno 7. říjen 2025 Mam ten stejný problém . Uz tak jezdím 1rok. Řekli me primo v Peugeotu ve Zlíně, ze to nevadi. Maximálně budu pomalu ztrácet výkon nebo co . Řešil jsem to tady v ČR a nic. Tak jsem jel na Slovensko a tam hned jiny přístup. Na Slovensku díl mají a chtějí za novy cca 8500kc. A pokud mate vůz starý 4roky tak dávají 10%slevu . Citovat
ChouLu Odesláno 8. říjen 2025 Odesláno 8. říjen 2025 Nějaká víka máme skladem písni mi do SZ VIN, podívám se ti Citovat
davidse Odesláno 8. říjen 2025 Odesláno 8. říjen 2025 Takové poruchy motoru bývají u benzínu po 200 000 km, jak říkal Pepa Vrtal auta vyrobená 2020-2025 nejsou kvalitní Citovat
Peter32 Odesláno 8. říjen 2025 Odesláno 8. říjen 2025 Paráda . Ted mam strach si to auto nechat. Nebo mam stejný problém . Pokud je nekvalitní tak dat pryč. Ale čímpak koupit Citovat
Mireq306 Odesláno 8. říjen 2025 Odesláno 8. říjen 2025 Je prasklé to "víko na víku" na který směřuje ta červená šipka? Je to odvětrávání motoru a pod tím víčkem je membrána. Když to píská tak to většinou je prdlá ta membrána a chčije tam olej z toho. Teď jsem to dělal na skoro stejném motoru, preventivně. Originál asi pouze celé víko, ale dá se koupit pod kódy níže. NTY bych nekupoval, to jsem kupoval a nepasovalo to úplně top, takže jsem použil jen pružinku a membránu. 11127582400 11127603390 11127 646552 Péťa a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.