Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všetkých.

Po naštartovaní motora a počas zahrievania v prvotnej fáze mi stúpne hladina v expanznej nádržke na maximum a mierne preteká popod viečko. Pri dosiahnutí pracovnej teploty - niekedy stúpne teplota na chvíľu viac ale po pár sekundách sa ustáli - voda z expanzky zmizne, ale všetko ostatné sa tvári v poriadku, teplota drží na 90 stupňoch. Po odstavené vozidla a otvorení expanzky sa voda pod tlakom - ako pri otvorení koly po potrasení - vráti späť. Mám pocit, že auto začne príliš skoro kúriť a relatívne rýchlo sa zohrieva. Toto sa začalo diať po výmene hlavy a rozvodov. Hlava bola údajne tlakovaná, ale dnes pokiaľ nestojím pri servisnom zásahu, tak prestávam veriť. Údajne bola aj kontrolovaná kontaminácia chladiacej kvapaliny s negatívnym výsledkom. Po pol roku sa servisák vyjadril, že možno zapojil nesprávne hadice na termostate. Už si nie som ničím istý, tak to doma priebežne sledujem ako sa to chová, ale dochádzajú mi nápady, s čím začať. Ide o Peugeot 3008, 1,6 HDI, 88 KW, rok výroby 2017. Ďakujem vopred za rady.

Odesláno

Ahoj, teď před měsícem jsem řešil stejný problém. Za jízdy vše v normalu,jen mě chvílemi kolísala teplota. Když jsem pak zkusil zmáčknout hadici od vody,byla kamenná. Kapalina zmizela a po otevření víčka se vyhrnula ven. Tak jsem motor vyndal a rozebral. Byla prasklá vložka na 2 válci v horní úvrati a hlavně i křivý blok ve středu o 3 desetiny, takže to teklo i pod těsněním. Nechal jsem dát novou vložku za 4000 tisice. Měl jsem na motoru najeto 499 tis.km bez jediného zásahu. Je to stejný motor co máš ty. 9 HD. Udělal jsem kompletní GO a motor šlape jako hodinky. Zkus v první řadě zmáčknout hadici od vody ( tu dlouhou povede dolů). Když bude natlakována, rozebrat motor a vše zkontroloval. Jinakosti ještě hadice od termostatu přehodit nejde. Mají různé délky . Kompletní go mně přišla na cca 30 tis.kc s tím, že jsem si to dělal kromě vyndání a zpětné montáže motoru, sám. Jen demontáž a montáž stala 14 tis. Tak ti držím palce. Hlavně to nedávej dělat nějakým cuckarum, neb u Peugeota se musí vše utahovat na předepsaný moment a šrouby hlavy a bloku na předepsaný úhel, což je 270 stupňů. Tak držím palce. Čau.

Odesláno

ahoj, můžeš rozepsat, co přesně se dělalo s motorem po jeho demontáži ?   zajímá mě, co je součástí kompletní GO motoru za 30 tisíc korun,  díky :)

ten předepsaný moment a pak úhly nejsou specialitou Peugeotu , ale máš pravdu v tom, že by tohle měl dělat někdo, kdo tyhle motory (auta) běžně opravuje 

Odesláno (upraveno)

Ahoj, teď před měsícem jsem řešil stejný problém. Za jízdy vše v normalu,jen mě chvílemi kolísala teplota. Když jsem pak zkusil zmáčknout hadici od vody,byla kamenná. Kapalina zmizela a po otevření víčka se vyhrnula ven. Tak jsem motor vyndal a rozebral. Byla prasklá vložka na 2 válci v horní úvrati a hlavně i křivý blok ve středu o 3 desetiny, takže to teklo i pod těsněním. Nechal jsem dát novou vložku za 4000 tisice. Měl jsem na motoru najeto 499 tis.km bez jediného zásahu. Je to stejný motor co máš ty. 9 HD. Udělal jsem kompletní GO a motor šlape jako hodinky. Zkus v první řadě zmáčknout hadici od vody ( tu dlouhou povede dolů). Když bude natlakována, rozebrat motor a vše zkontroloval. Jinakosti ještě hadice od termostatu přehodit nejde. Mají různé délky . Kompletní go mně přišla na cca 30 tis.kc s tím, že jsem si to dělal kromě vyndání a zpětné montáže motoru, sám. Jen demontáž a montáž stala 14 tis. Tak ti držím palce. Hlavně to nedávej dělat nějakým cuckarum, neb u Peugeota se musí vše utahovat na předepsaný moment a šrouby hlavy a bloku na předepsaný úhel, což je 270 stupňů. Tak držím palce. Čau.

Ahojky, GO jsem si dělal sám,neb to docela dobře umím. Go obnášela kontrola klik.hridele a jelikož byla v perfektním stavu nemusela se brousit. Takže: Nová ložiska hl.a oj. vcetne axiálních podlozek,pístní kroužky do vyhonovanych válců ,vůle mezi pístem a válcem v toleranci, výměna vlozky válce, srovnání bloku,srovnání a tlakování hlavy, nová všechna těsnění, nové šrouby hlavy i karteru, zabroušení ventilů,nové těsnění na vodítka ventilů,všechny Nová gufera,kompletní rozvody Gates,vodní pumpa,všechny filtry,. nová lamela spojky Luk, nová upravena vana s rovným dnem od německého dodavatele za 480,-kc, různé těsnící pasty dle použití , a pár drobností, které byly cca za300 stovky. Díly jsem nakoupil od firmy Gaffa ze Slovenska,cili bez DPH. Dodání trvalo 3 dny a vše přišlo tak,jak mělo. Tak to jen k tvemu dotazu. Čauky zdraví Jirka Zálezlice - Hardy. Jinak motor šlape jako hodinky.

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...