Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím a poprosím o radu,jestli někdo nemá zkušenost. Citroen Jumpy 130kw ATM 2024.Již od převzetí auta se neustále opakuje problém z elektrickou parkovací brzdou.

Nastane to vždy, jak auto zastavím z kopce nebo do kopce i nepatrně.Při příchodu k autu otevřu dveře řidiče,rozsvítí se žlutý servisní klíč,zvuková signalizace poruchy,závada parkovací brzdy,nechte vozidlo opravit. Nastartuju,vše zmizí auto pokračuje bez závady. V servisu to již dvakrát řešili smazáním na diagnostice ,nicméně závada opět naskočí. Několikrát jsem si všimnul,že když zaparkuju třeba trochu z kopce, ručka se normálně automaticky zatáhne,zamknu a počkám u auta. Cca po 5ti minutách se pakny jakoby na 1 sec. dotáhnou,alespoň usuzuji podle zvuku. Pak odemknu a nastane soubor hlášek.Díky moc za jakokoliv radu.

Odesláno (upraveno)

OK,díky,tak beru tě za slovo,když jsem tam byl po druhé,tak koukali jak tataři,že nevědí,napíchli na diag,smazali a za 3 dni znovu.Už mě to nebaví,auto mám na práci,náhradní mě nikdo nepůjčí a oni neví co to je ani jak to budou dlouho řešit.Tak jsem myslel,jestli někdo nemá zkušenost aby jsme jim poradili.😂Když jsem měl najeto 100km,auto zdechlo a nešlo nastartovat.Tak jsem zavolal tu asistenci a když jsem po 4 hodinách volal nazpět,že se to podařilo nastartovat,tak říkal "takže nemám vyjíždět ?"Tak tak Citroen......A to jsem auto koupil a převzal u Dojáčka Praha 9,abych to měl na servis kousek,za týden jedu okolo a místo Dojáčka Mototechna.🤣

Upraveno uživatelem mata100
Odesláno (upraveno)

Ve chvíli kdy bude dealer psát dotaz na podporu výrobce, tak nárok na náhradní vůz je ;) 

Jinak SW bych ti dokázel přehrát i já, ale je podle mě u auta v záruce zbytečné, aby jsi platil něco co máš mít zdarma ;) 

Upraveno uživatelem ChouLu
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

Hmm, mám nového Travellera od března 2025 a dělá mi to taky (závada parkovací brzdy). Už jsem s tím byl jednou v servisu, přehráli řídicí jednotku ale opakuje se to znovu. Takže dám repete. Kdyby to náhodou dopadlo úspěšně, dám vědět. 

• O 3 měsíce později...
Odesláno

nový model po faceliftu Zafira 2024, krátce po tom co jsem psal v dubnu že el. ručka nezlobí, tak stejná závada jako na začátku vlákna. Proběhlo pár pokusů, ale v Opelu si s tím nevěděli rady. K tomu ještě ozvěna při telefonování a navigace ukazovala cca 200 metrů mimo silnici. Ozvěna vyřešena nedávno aktualizací na dálku a teď při posledním pokusu řešení ruční brzdy auto kompletně přehráli (asi, vše se muselo znovu spárovat a nastavit, tel. apod., jinak vypadal i displej) a ještě prý nějaká řídící jednotka byla odpojená od napájení a velmi pravděpodobně to mohlo způsobovat tento problém. Takto vysvětleno ze servisu. Auto zatím v pořádku, jak ručka tak i navigace

Odesláno

Tak to jsem zvědav,jestli to vydrží. U mě se to opakuje pořád dokola,nejvíce,když je předek trochu z kopce. Po otevření dveří začne křičet,rozsvítí se žlutý klíč a vyjedou všechny hlášky,nastartuju a vše v pořádku.

V září jedu na první prohlídku,tak to budu řešit až při jednom,tak dám pak taky vědět.Každopádně díky,předložím jim toto řešení.

Odesláno

Tak paráda,řešení tedy stále neexistuje,jen budeme jezdit na své náklady neustále do servisu a to bez výsledku.Absolutně nevím,co už bych v tuto chvíli dělal.Zajímalo by mě ,jak tohle může pokračovat,evidentně je to problém vícero kusů,model je na trhu už rok a půl a stále nikdo nezná řešení. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...