Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hele chlape, zkontroluj si na forech zda mas ve svem radiu take nejnovejsi firmware.Jsem rád, že se ti to podařilo.Já na tom makal tři dny....a zabralo to.

Odesláno

Mám dojem, že se teď firmware systému zaktualizoval taky, ale už to nebudu hledat. Funguje to. Nevím jestli aktualizovali FW rádia od roku 2017. Pomohlo by mi to v něčem?

Ještě jednou děkuji, a promiň žes kvůli mě hledal a zastavoval.. Měl jsem to napřed zkusit znovu sám a až pak psát...

Odesláno

Mám dotaz k WiFi v autě. Jestli někdo nevíte... připojím auto k WiFi z mobilu, displej ohlásí připojení j síti, a co dál to v tu chvíli umí? Dopravní info to stahuje z GPS, displej nemá www prohlížeč, tak k čemu slouží, že je auto připojeno k síti? Sdílení WiFi pro spolucestující jde přímo z mobilu, takže funkce sdílení jeste přes auto mi přijde zbytečná.. Na co se tedy připojení auta j síti dá využít?

Odesláno

Tomtom traffic - online zpravodajství které bude prý během podzimu oficiálně v ČR. Ono to funguje už teď ale aktivaci musíš udělat buď přes Peugeot Fr nebo UK 

Odesláno

HanysR, díky. Tomtom traffic už mi jde, zajistil jsem si ho přes Fr stránky. To funguje s navigací přes GPS. Já se ptal na něco jiného. K čemu je mi v autě to, že je připojené k síti přes hotspot z mobilu?

Odesláno

Ahoj, já nad tím přemýšlel a nanic jsem nepřišel. Myslel jsem si, že by ti to snad nabídlo aktualizaci firmwaru rádia...neporadím...nevim.

Odesláno

Ahoj, tohle mi napsali z Peugeotu:

Dobrý den ,

v podstatě jste to přesně vystihl , v naší zemi je tato služba de facto k ničemu  , vozy mladšího data ji již nemají , pokud se vytvoří mobilní hotspot přes mobil , lze aktualizovat např. právě mapy bez případné aktivace na vin auta ,ale mladší verze softwaru tuto autorizaci nevyžadují , takže lze používat pouze pro sdílení , např. jeden mobil s datovým připojením , vytvoření mobilního hotspotu a následně sdílení s jinými zařízeními ve voze.

S pozdravem

Petr Žaloudek

Odesláno (upraveno)

No má to prý umět Android 11, ale které telefony ho dostanou do aktualizace se teprve uvidí. Trochu se toho bojím, páč s každou zásadní aktualizací mobilu mi vždycky přestane něco, co běhalo v pohodě, fungovat. Mělo by to jit i přes Bluetooth.

Upraveno uživatelem Velickin
Odesláno
před 2 hodinami, zzipCZ napsal:

no někdo tu psal že android auto by mohlo být přes Wifi...

Hele odzzipuj se...až vyjde Android 11 měl by Android Auto šlapat přes Wifi, ale koneckonců jsem to tak napsal...,,no někdo to napsal správně"...pleteš hrušky z jabkama.Čest a přežijte to ve zdraví.

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Velickin napsal:

No má to prý umět Android 11, ale které telefony ho dostanou do aktualizace se teprve uvidí. Trochu se toho bojím, páč s každou zásadní aktualizací mobilu mi vždycky přestane něco, co běhalo v pohodě, fungovat. Mělo by to jit i přes Bluetooth.

Tohle je překlad ze stránky, která spravuje nejnovější info Android11 vs Android Auto...o Bluetooth ani slovo

Podpora Androidu 11 pro bezdrátové připojení Android Auto však přichází s několika požadavky: musíte mít telefon i hlavní jednotku Android Auto, která podporuje 5GHz Wi-Fi. Pokud žijete v Japonsku nebo Rusku, nebudete mít přístup, protože Google tvrdí, že tato území nepodporují bezdrátovou funkci Android Auto . I v EU existují další požadavky; Google říká, že telefony s Androidem v EU, které používají 5GHz Wi-Fi ve vozidle, musí „ splňovat další regulační požadavky “, ale nejsme si úplně jisti, co to pro vás znamená.

Pokud je myšlenka vydat se zvukem bez kabelu lákavá, možná budete chtít zvážit také nákup bezdrátové nabíječky - přeci jen se váš telefon nebude nabíjet, když bude streamovat Android Auto z vaší kapsy.

Dělají na tom a vychytávají chyby...já čekám A11 v prosinci...pak podám raport.

Upraveno uživatelem mirokoud
Doplnění informací k tématu.
Odesláno (upraveno)
před 19 hodinami, Velickin napsal:

HanysR, díky. Tomtom traffic už mi jde, zajistil jsem si ho přes Fr stránky. To funguje s navigací přes GPS. Já se ptal na něco jiného. K čemu je mi v autě to, že je připojené k síti přes hotspot z mobilu?

TomTom traffic nefunguje přes GPS ale přes mobilní data. Proto jsem ti psal k čemu slouží připojení přes hotspot. Prostě bezdrátová alternativa k Bluetooth. Bez připojení k internetu ti TomTom traffic fungovat nebude. 

Jinak co se týče Android Auto přes WiFi, tak co jsem četl tak funguje přes 5 GHz a to Peugeot jednotka neumí, takže si nedělám naděje. Umí jen 2,4 GHz 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

Myslím, že to není tak, jak píšeš. Podle mě TomTom traffic funguje na základě aktivovaných on-line služeb k navigaci v autě. Mobilní data z mobilu s tím nemají nic společného, protože mi to běží aniž jsem s autem připojen přes mobil k síti. Aspoň teda u mě. Hned jak jsem na MyPeugeot FR objednal službu Traffic na tři roky, tak mi po nastartování a spuštění navigace naběhlo, že on-line služby jsou aktivní a datové služby jsou k dispozici. Před objednáním nebyly. To vše aniž bych byl připojen k síti. 

Pokud to máš ale závislé na WIFI, pak máme každý jiný systém.

Odesláno

Je to závislé na připojení telefonu který je připojen k datové síti. Telefon může být připojen přes USB, Bluetooth nebo WiFi. To je jedno. Odkud by bral online zpravodajství, ceny paliva, počasí atd? Z GPS určitě ne. Takže sdílíš data přes Bluetooth a ani o tom zřejmě nevíš. Mám nejnovější systém WAVE4 v nové 508 vyrobeno v červenci 2020. Takto to funguje v každé Peugeot jednotce s TomTom traffic. 

Odesláno
V 21. 10. 2020 at 18:46, mirokoud napsal:

Hele odzzipuj se...až vyjde Android 11 měl by Android Auto šlapat přes Wifi, ale koneckonců jsem to tak napsal...,,no někdo to napsal správně"...pleteš hrušky z jabkama.Čest a přežijte to ve zdraví.

Řeší se tu na co je v autě Wifi. Napsal jsem že tu někdo psal že android auto má jít přes Wifi.Psal jsi to ty ted už to vím.Nechápu tvů jízlivý komentář.

Odesláno
před 23 hodinami, zzipCZ napsal:

Řeší se tu na co je v autě Wifi. Napsal jsem že tu někdo psal že android auto má jít přes Wifi.Psal jsi to ty ted už to vím.Nechápu tvů jízlivý komentář.

Tak jo...vše dobrý, neber to tak vážně. 

Odesláno

Mě už se auto k WiFi z mobilu připojuje jenom někdy. Dřív to bylo pokaždé když jsem zapnul hotspot, a teď bůhvíproč ne a ne. Jenom to hlásí plný signál a zabezpečeno s psk. Přitom jsem nic neměnil... stejně je to připojení k hov.u tak to neřeším. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...