lukas5153 Odesláno 7. duben 2025 Odesláno 7. duben 2025 Zdravím. Mám Peugeot 508 startování tlačítkem. Přestalo mi startovat. Někdy v pohodě ale většinou jen cvakne a nic. Startér i baterie jsou nevé . Bylo to ve dvou servisech Peugeot a nikde neví proč to dělá. Mě to přijde jako by nesepinalo nějaký relé. Díval jsem se na bsi jednotku, ale nemůžu nikde najít tu moji. AB5-00 9810719480. Musím tam mít úplně tu stejnou a nebo může být nahrazená jiným číslem? Děkuji za info Citovat
ChouLu Odesláno 7. duben 2025 Odesláno 7. duben 2025 Tohle neni BSI, ale BSM a ta neodešla.. pravděpodobně odešla BPGA jednotka co je přes baterii ale to chce nejprve měřit a né měnit jednotky za 10 tisíc pokus omyl rhinos a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
lukas5153 Odesláno 7. duben 2025 Autor Odesláno 7. duben 2025 (upraveno) A jak se to proměřuje? Auto mám doma teď nepojízdný tak bych to rád zkusil nějak opravit sám než budu shánět odtahovku. A tuto závadu diagnostika neukáže? Upraveno 7. duben 2025 uživatelem lukas5153 Citovat
ChouLu Odesláno 7. duben 2025 Odesláno 7. duben 2025 Diagnostika něco ukáže, ale je potřeba měřit bez schémat ale moc nenaměříš Citovat
rhinos Odesláno 8. duben 2025 Odesláno 8. duben 2025 není to zkušenost z 508 ,ale stalo se mi to na 407. Máš teda nověji udělaný startér? Měl jsem něco podobného. Mě to teda ještě navíc odpalovalo čas od času pojistku. Teď už nevím na co to byla pojistka. Tak ve světlejší chvilce kdy se to nastartovalo jsem to odvezl tady do jednoho místního servisu. A podle nich byl startér po servisu blbě zapojen. Zřejmě nějaký kabel nedostatečně...něco. Nejsem autoelektrikář. A pak už se to teda nikdy nestalo a doteď to startuje naprosto v pohodě. Ale nestalo se to hned bylo to po poměrně hodně dlouhé době. Takže já bych určitě neměnil díl po dílu Citovat
lukas5153 Odesláno 8. duben 2025 Autor Odesláno 8. duben 2025 Když to nešlo startovat, tek jsem poklepal na startér a ono to šlo. Z toho jsem usoudil že by to mohlo být tím tak jsem koupil novej. Nějakou dobu to bylo bez problémů a pak to zase začalo. Mám ještě citroena tak jsem zkusil vzít startér z něj a dál ho tam (jsou stejným) . Zase to třeba 24 dní šlo v pohodě a potom zase problém. Baterie byla už cca 5 let stará tak pro jistotu šla taky nová. Ale ani tou to nebylo. Co sem se ptal mechaniků a elektrikářů tak se s tím nikdo nesetkal. Počítám že kdyby byly jednotky špatný tak že to dia v servisu ( Peugeot) ukáže. Citovat
lukas5153 Odesláno 8. duben 2025 Autor Odesláno 8. duben 2025 (upraveno) Ještě sem si vzpomněl že mám ze servisu vyjetý test z diagnostiky Upraveno 8. duben 2025 uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Citovat
lukas5153 Odesláno 19. duben 2025 Autor Odesláno 19. duben 2025 Poznatky z nastartování. Když dotáhnu matku na startéru od baterie+ , tak to nestartuje jako by se ten šroub dotažením pohnul a odpojilo se něco ve startéru. Když do něj sroubovakem zatlačil tak to jde. Co je mi divný, že to dělají takhle tři startéry se kterýma není na druhým autě problém. Nemáte někdo nápad čím to je? Auto bylo u auto elektrikáře. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. duben 2025 Odesláno 19. duben 2025 A očko na konci kabelu je dobře nakrimpovaný? Citovat
lukas5153 Odesláno 19. duben 2025 Autor Odesláno 19. duben 2025 (upraveno) Co sem se díval tak je v pořádku Upraveno 19. duben 2025 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.