Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím ve spolek. Potřeboval bych poradit , už mi to nějak nedává smysl. Na mojem peugeotku jsem měnil okroužek na brzdovém pístku na zadní kotoučové brzdě ,   destičky a kotouče.  Z brzdového pístu jsem uvolnit prachovku a přípravkem brzdový pístek vyšrouboval. Jde mi o zpětnou montáž , kdy pístek zase zašroubuji . Otázka je jak moc . Přece když ho dotáhnu uplně ,tak nebude brzdit ruční brzda ne ?? Díval jsem se a ten střed , kterým hýbá páka , má možnost chodu tak 2mm sem a tam... Jak to vlastně funguje ??? Možná jsem to popsal , dost kostrbatě , za to se předem omlouvám.

Odesláno (upraveno)

Je tam samostav. Takže to tam našroubíš na doraz, a hotovo. Pak už jen klasicky našlapeš a případně doladíš lanovody. Nicméně zadní třmeny s ručkou je za mě blbost repasovat, i když jde jen o gumičku. Pokud nejsou vyloženě nový, je lepší vyměnit za novej, protože mechanismus ručky stejně už bejvá nakvašenej a akorát si tím přiděláváš práci.
Např zadní třmen kamoka stojí asi 800, a i když to není žádná extra kvalita, minimálně 6 let vydrží, než se něco podělá.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

No a když je to samostav, jak to funguje ?? Přece s tím středem musí něco otáčet , ale když hýbám za páku ,tak se jen střed zasunuje a vysunuje, neotáčí se .

Odesláno (upraveno)

No v tom pístku je ten zbytek :) Ta tyčka je jen šroubovice, část je v pístku a část pod tou šroubovicí. Úplně nevím, jak bych to vysvětlil. Ale tím, že našlapeš, by se pístek měl posunout do své pozice 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Jasně to chápu , otáčí se ten pístek a tím se vyšroubovává s toho středu ( v kterém je závit ), který se vysouvám ze třemu.... Ale v tom případě, jedná část se musí otáčet. Buď ten střed v třmenu a nebo šroubovice v pístku ne?

červeně označený střed se mi jenom vysouvá a zasouvá , když na prasátku mačkám páku roční brzdy

kkk.jpg

Ještě mě napadá , já tu páku na ruční brzdě měl s toho tísícihranu sundanou, nemůže to být ten problém , že bych ji nedal na stejnou polohu ?

Odesláno

Hele tipl bych že zhruba takto. Funguje to jak klasický třmen, ale s přidanou ručkou. Ty jen zatažením ručky děláš pohyb té šroubovice, která následně tlačí/uvolní pístek. A tím, že brzdíš normálně, jen vytváříš tlak na pístek a ten se pak díky samostavu jen posunuje po té tyčce, aby ti ručka fungovala, jak se sjíždí desky. Na to je navázaný to otáčení pístku, protože se to ponusuje po tom šroubu, aby to bylo ve správný poloze a zároveň fungovala ručka. Větší vědu bych v tom nehledall. Ta šroubovice dělá jen krátký pohyb aby se trochu pohl a vrátil pístek při zatažení ručky.

Tak ta páka tam musí přijít tak, aby se v klidové poloze opírala o zarážku.

Odesláno

Aha , no už začíná možná trochu svítat. Takže ten samostav funguje tak, že když brzdím normální brzdou ,tak je samozřejmě tlak na pístek . A tím že pístek má možnost se povolovat na šroubovici , tak se sjíždí desky , tak se sám vyšroubuje?? Ten mechanismus ruční brzdy , kterým otáčí páka ruční brzdy nemá přímy vliv na samostav ?

sorry za chyby , rychleji píšu než přemýšlím 😄

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...