Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

prosím o radu, zda se někomu již nestalo. Za jízdy se mi z přední nápravy ozývají klepavé zvuky - jsou trochu cítit i nárazy do volantu- je to tupý zvuk. V servisu řekli, že auto je bez chyb-ikdyž to také slyší. Žádná vůle na čepech, stabilizátorech atd nikde není. Prověřovali jsme to i v práci s naším mechanikem a taky nic nenašel ve stavu na výměnu.

Nehraje žádnou roli, jak jedu jestli rychle nebo pomalu a tím myslím třeba i jízdu krokem, zda jedu po rovině, či hrbolech. Děje se to prostě téměř pořád. Byly tu tipy na tlumiče nebo kloub poloosy.

Díky za tip

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Jak bylo zmíněno, pokud se nic nenajde, tak padne podezření na tlumič, uložení nebo poloosu (ačkoli jetý poloosy by mechoš poznal, když za ně vezme rukou). Tlumič s uložení v tomto případě nepoznáš dokud to neshodíš dolů. 

Odesláno

No zatím jsme nic moc nezjistili. Na jiném fóru psal někdo stejný problém asi 4 roky zpátky a prý to dělal sloupek řízení. Výměna 25 táců 🙄. Trochu mi to přijde že to má souvislost ale přeci jen nechám nejdřív odstrojit a zkontrolovat spodek a uvidíme jestli to třeba opravdu nejsou ty tlumiče nebo kloub a pak se uvidí. 

Odesláno

No právě že já mám čepy dobrý nikde žádná vůle. Předevčírem cesta na Moravu a zpět cca 400km a celou dobu klepání. Včera pár jízd kolem komína a ticho😤 a pak mudruj 🤷

Odesláno

Hele měl jsem čep co se jevil OK ale po vyměně přestalo auto klepat. Občas je to laborování. Bohužel, pokud není nic očividné, zkoušet. Nebo na stk na válce. Vůli v řízení by slušný mechanik poznal. 

Odesláno (upraveno)

Nevím, zda je to stejné jako u C4GP, náprava je zaměnitelná s některými modely Peugeotu. Ale některé modifikace mají náporavnici vůči karosérii připevněnu přes silenbloky. A tyto silentbloky mají tendenci, u mne to bylo po 5 letech, opustit pouzdro. V podstatě to není moc vidět, ale mechanik by si toho všimnout měl. Je to krásně poznat, kdyz zvedne auto a pokud jsou ty silentbloky vadné, nápravnice na nich o několik mm sjede dolů. Upadnout nemůže, ale celé je to volně a jeden z projevů je klepání do volantu a k tomu tupé rány při přejezdu nerovností, zvláště když ta nerovnost je jen na jedné straně.

Takže, jestli máte uchycení se silentbloky, zkontroloval bych to.Screenshot_20230922_100500_Gallery.thumb.jpg.c5859031080ff0d03276701085309cbf.jpgimage.png.b7839634a5902d37527425269db6a2a1.pngimage.png.bfc23e63e99a4412365e6c6a9644b2f9.pngimage.png.34f44dba8ea9da2aa17879f7a273e3fc.png

IMG-20250420-WA0012.jpg

Upraveno uživatelem HonzaC2

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...