vasekherda Odesláno 8. únor 2025 Odesláno 8. únor 2025 Zdravím kolegy, mám dotaz na přední mlhovky. Chtěl bych tama vrazit LED H1, ale dneska jsem na to koukal na není mi vůbec jasné jak žárovky vyměnit. Zezadu na předních světlech je jeden kruhový dekl s potkávačkama a v druhém je dálkovka a někde pod ní by měla být schovaná právě mlhovka. Můžete poradit jak žárovku přední mlhovky vyměnit? Při této příležitosti se zeptám i na žárovky brzdového světla nahoře v zadních dveřích. Jak se leze k těm žárovkám? Tam to vypadá, že je třeba nějak sundat boční plasty na dveřích a pak ten horní. Nebo dá se rovnou nějak sundat hned ten horní, jak? A poslední otázka, dnes jsem si všiml, když jsem odcházel a chtěl zapsat doplnění nafty, že mi nesvítí (nefunguje) středový displej. Přičemž na začátku fungoval, auto bylo (a stále je v economy modu). Je možné, že když jsem se snažil menit stropní světla za LEDky tak to mělo špatný kontakt v tech spínačích a trochu to na mne zachrčelo (a oddelalo to postupně 5 diod, coz by mě samo o sobe nevadilo), ale tím jak jsem si na konci vsimnul že nefunguje ten středový displej, mohlo ho to taky odpalit či odpalit jeho podsvicení (je integrované či jsou tam někde samostratné žárovka, jaké)? Díky za info. Citovat
filoyof012000 Odesláno 11. únor 2025 Odesláno 11. únor 2025 Mlhovky viz opodvěď ve vedlejším fóru... IMHO musí světlo ven (měl jsem ho kdysi vyndaný a přístup je dost zespodu). Jestli svítí, nech tam žárovky co tam patří a necpi tam nehomologovaný číňany, totéž platí pro normální světla. Platí pro 807, ostatní sourozenci mají přední světla jiný a možná to je jinak... Zadní světla: tam se žárovky mění tak, že v kufru v rohu dole vyndáš dekl v tapecu a pak se tam dá šáhnout, světlo drží dvě velký plastový matky, ty vyšroubuješ (jde to, i když to je trochu obtížný) a pak celý světlo zvenku sundáš a můžeš k žárovkám... zpět opačným postupem. Nejsme si jistý, jak se postupuje u C8 a Fiat/Lancia, ty mají zadní světla výrazně vyšší a možná tam jsou uchycený nějak jinak. Středový displej IMHo nesvítí, když to jde do economy a měl by obživnout po příštím nastartování. Citovat
oddie Odesláno 11. únor 2025 Odesláno 11. únor 2025 U ostatních je to stejný, potkávací čočka, dálkovka podle typu, C8 parabola, Ulysse čočka. Mlhovka parabola. Předchozí majitel mi C8 prodal s LEDkama, při nejbližším servisu půjdou ven, a to myslím, že patří k nějakým "lepším" čínským, ale... Citovat
vasekherda Odesláno 11. únor 2025 Autor Odesláno 11. únor 2025 Zdravím pánové, žárovky v mlhovkách myslím, že zatím svítí. Takže je tama tedy nechám. Drbat se se sundavaním nárazníku a světlem se mi kvůli tomu nechce. Citovat
MP Odesláno 12. únor 2025 Odesláno 12. únor 2025 Světlo ven určitě nemusí. S osmnulasedmičkama jezdím už devět let a měnil jsem v mlhovce žárovku dvakrát. Jednou hned po koupi a potom po pár letech mě přestala svítit ta druhá. Jako jo...je tam blbej přístup, ale jde to, a pokud nemáš volšový ruce tak to dáš. Citovat
vasekherda Odesláno 12. únor 2025 Autor Odesláno 12. únor 2025 MP: předpokládám, že jsi nejdříve vyndal dálkovku a pak měnil mlhovku. Ta mlhovka je aretována taky drátkem nebo se pootáčí? Citovat
MP Odesláno 12. únor 2025 Odesláno 12. únor 2025 Tak s tou dálkovou nevím, to si nepamatuju. Je tam H1 , zajištěná sponou . Citovat
vasekherda Odesláno 14. únor 2025 Autor Odesláno 14. únor 2025 Jo takže mlhovka ze taky drátkem zajištěná... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.