Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Podle rysky se to zjištuje hrozně blbě-utřu vždy do sucha a stejně je merka opatlaná-nejednoznačná.To co jsem vypustil to jsem nalil-4 litry, jako píšou vždy na servise. Píšou 3,5 l nápln +0,5 ve filtru celkem 4l.

Upraveno uživatelem toru
Doplnění
Odesláno

mám to na mitsubishi ASX s tou měrkou stejné, stav oleje se dost špatně odečítá , v poslední době konstruktéři navrhují ta vodítka měrky strašně zakroucená 😯, ale třeba Hyundai to umí--vytáhneš měrku a jasně vidíš stav oleje 👍

Odesláno

@toru  neber to jako škodolibost, ale proto vždycky radím měnit olej podle měrky, dneska ani autorizák NĚKDY neumí poradit, nebo poradí blbě--ostatně i většina článků třeba na Seznamu je o houně, jen aby pisálek něco napsal,  i v Servis boxu jsou chyby..., prostě naleju 3 litry a pak postupně dolívám po rysku na měrce, jsou lidi co lejou zásadně mezi rysky, někdo jen na MIN , někdo po MAX, no co člověk to asi jiný názor  😉

3 litry proto, že 99% motorů má náplň oleje v motoru od tří litrů :myslim, kupuju obvykle kanystr 5 litrů, abych měl případně čím dolít

Odesláno
V 3. 8. 2024 at 11:18, toru napsal:

Tak jsem musel 0,5 l odsát, správné množství je 3,5 l.

A kolik byl rozdíl na měrce?

Odesláno

Jak jsem psal, a Ozzy víceméně potvrdil-ta měrka je tak blbě udělaná, po otření a opětovném vytažení je od oleje upatlaná a blbě se přesná hladina zjištuje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...