Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ten druhy navudek jsem videl. Kazdopadne diky moc.

Dneska objednam EGRa a pak na to vlitnu.

V souvislosti s tim EGRem, ma cenu to do budoucna zaslepit? Videl jsem na netu zaslepky pod ty priruby. Pokud bych to zaslepil, bude to pak hazet nejake chyby do pameti zavad? Nekde jsem narazil k tomuhle na diskuzi a jednotny nazor tam nepanoval.

Odesláno

EGR uspesne dorazil Bohuzel ac je to deplhi, tak vyrobeno v Cine. Coz si dnes clovek uz nevybere bohuzel, snad bude alespon par let fungovat. Tento tyden realizuji vymenu. S EGRem byl v krabici i obecny navod. Tak doporucuji jakousi kalibraci po montazi. Bude fungovat jak ma i bez toho? Pokud bych mel diagnostiku tak neni problem, ale to bohuzel nemam. Nedavno jsem si poridil jednu a bohuzel jsem naletel. SW nesel spustit a hned spadl. Mate tip na konkretniho prodejce, kde se da koupit za rozumnou cenu nejaka solidnejsi diag na 807? Nerad bych se zas v kratke dobe spalil znovu.

Odesláno

Zdravim panstvo. Dnesni naplni dne je boj s EGRem. Musim rici, ze je to prvotridni opruz, za predpokladu, ze clovek nema pracky o velikosti kojence, ktere jsou teleskopicke a min. 80 krat zalamovaci. Pazoury mam jak pripeklik z Afriky, no proste prvotridni chujovina.

Bohuzel EGR se mi zatim nepodarilo vymenit. Po taktickych manevrech se vsim moznym jsem vyndal trubku z EGRu do sani. Pak muzu dosahnout na horni sroub priruby na vstupu do EGRu a na dva vodorovne srouby drzici EGR na motoru :(.

Ten druhy srub na vstupni prirube nahmatnout nemuzu, tam se mi nepodarilo dosahnout. Asi mi ale moc nechybi :(. Ten kolmy sroub co jde zespoda do EGRu, tak ten vubec. To nevim jak tam hrabnout abych se k nemu nejak priblizil.

Sel jste nekdo na tyto dva srouby zespodu? U toho kolmeho by mozna byla teoreticka sance. Spodni pristup ke sroubu na vstupni prirube dle me take neni moc realny. Ale dnes jsem spodni pristup nezkousel. Rozdelal jsem to v garazi, takze min. abych auto dostal na rampu tak to budu muset zas vse slozit aby bylo pojizdne.

Zeptam se ten kolmy sroub co jde do EGRu zespodu, drzi jeste neco? Co by se stalo, kdybych jej tam pri montazi nedal a EGR by drzel jen na tech dvou vodorovnych sroubech?

Odesláno

Už jsem ti to psal. Ten spodní na vstupní přírubě se dá nahmátnout shora. Blbě, ale dá. Ten imbus zespod EGRu jsem musel vzít zespod auta, a zpátky už jsem jej tam nedal. To dáš i v garáži na malém zvedáku, trochu se poplazíš.

Odesláno

Asi bohuzel nemam tak hbite a dlouhe ruce a prsty. No musim rict ze to byla pakarna nejvyssiho kalibru, parkrat jsem uz myslel ze zustanu prirostly s rukou v motoru :D.. Promrhal jsem tim cely den a bohuzel zbytecne. Skoncil jsem tim, ze jsem vyndal trubku do sani a ono i jeji zpetna montaz je oser. Tim jak je ta priruba u EGRu na volno tak sladit diry v tom prostoru je des bes. Nakonec jsem jednu diru z*neumím psát slušně*il (ta blize motoru). Tak snad pristi tyden do servisi to dojede s utazenym jednim sroubem. Na C5 to na videu vypadalo docela obstojne, na 807 uz nikdy. To jsem si zas nabehl......

No nic kazdopadne dekuji za rady vsem a at nam auta jezdi pokud mozno bez komplikaci.

P.S. To asi reknu tem servisakum co to budou menit aby tam taky nedali zpet ten spodni kolmy sroub. EGR by mely ty dva srouby bez komplikaci udrzet.

Odesláno
před 14 hodinami, oddie napsal:

zpátky už jsem jej tam nedal

Taky jsem si všimnul, že na autech bývá mraky zbytečných šroubů.... :aut

Odesláno
před 8 hodinami, Hafity napsal:

Taky jsem si všimnul, že na autech bývá mraky zbytečných šroubů.... :aut

Zvlaste po demontazi cehosi, kdyz na stole po slozeni zbyde 20 sroubku a 30 maticek :D.

Odesláno

No ono když se zrovna stane, že spojovací materiál nechybí a ani (obvykleji) nepřebývá, tak je to krajně podezřelé.... :roker  Něco jsem asi zmršil.... :aut

Odesláno

Jo jo :DDD. A o nejakych prebyvajicich dilech ani nemluve :D. A u dnesnich aut tim jak je motorovy prostor precpany, je zazrak kdyz v nem pak nezustane kupa sroubku, maticek, ci nastavcu na golu, tesneni a podobnych veci, ktere zapadnou a nepropadnou az dolu :). Coz se mi prave stalo nekolikrat pri pokusu o vymenu toho egru, ze jsem nekolikrat pul hodiny doloval nastavec nekde z te spleti hadic misto toho abych jej (kdyz uz spadl) sebral dole na zemi a pokracoval v praci.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zdravim tam EGR je konecne vymenen. Zatim jsem s autem ujel cca 30 km po dalnici. zda se ze cukani pri bezne jizde ustalo, nicmene auto cuka stale pri castecne zatezi v dobe vypalovani filtru. Cim to muze byt zpusobeno?

Jo jinak pricina byla asi v tom, ze se v EGRu uvolnil z cepu ovladaci plisek ktery tlaci na pistek a taktez mi prislo, za vratna sila pruziny je docela mala. Silu nove pruziny jsem radeji nezkousel, takze je to muj subjektivni nazor.

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...