GoldZeki Odesláno 23. březen 2024 Odesláno 23. březen 2024 Ahoooj, bude to rok co řešíme s @jarokare nefunkční klimatizaci na 207 CC. První čím jsem začal, byla výměna termostatu protože bylo poškozeno vyhřívání termostatu, chyba P0599. Myslel jsem, že je to jediná závada která blokuje sepnutí kompresoru, ale bohužel nenastala žádná změna... Tak jsem vyměnil tlakový snímač...nic, pak se zkusila vyměnit BSM jednotka, ale též bezezměn... Zkusil jsem přes diagbox sepnout manuálně spojku na kompresoru ale nic...tak jsem vyměnil kompresor za úplně nový, vyvoněný a spojka se již spíná na povel z diag. Naplnil jsem klimatizaci chladivem a doufal ve funkčnost...bohužel opět nic... Auto z nějakého důvodu nechce klimatizaci sepnout na povel tlačítka v autě, přes diagnostiku ano... Prosím prosím o rady, jsem již bezradný a vyčerpaný... Citovat
GoldZeki Odesláno 12. duben 2024 Autor Odesláno 12. duben 2024 Tak problém odhalen, klimatizace byla možná zapnout pouze když byl vzduch nasměrován na čelní okno nebo na čelní okno a nohy. Na ostatní polohy klimatizace nešla aktivovat. Po rozdělání jsem nenašel žádnou závadu, druhý den jsem rozdělal stejný "climatronic" a zjistil jsem, že v tom původním chybí malá pružinka na kontaktu. Po přehození pružinky vše funkční a kompresor se spíná jak má. Bohužel klimatizace nechladí (spojka na kompresoru se točí), myslel jsem že uniklo chladivo, ale když jsem klimatizaci naplnil znovu tak chladiva bylo dostatek a i tak nechladí. Nevím zatím kde může být závada, napadá mě jedině že za to může ten solenoid na kompresoru...kompresor je úplně nový.... Napadá mě už jen vyměnit kompresor opět za nový a tento reklamovat.... Díky za případné rady! Citovat
jarokare Odesláno 12. duben 2024 Odesláno 12. duben 2024 Sorry , já ti včera zapomněl napsat , napadl mě ten kompresor nebo taky vadnej expanzní ventil , ale to by chtělo vidět , jak se chová tlak na VT a NT větvi . V příloze máš malej tahák . Klima - závady.pdf Péťa, PaKr, pavelu96 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
GoldZeki Odesláno 13. duben 2024 Autor Odesláno 13. duben 2024 (upraveno) Ahoj @jarokare, tak jsem dnes připojil a zjisti jsem, že v NT je větší tlak a ve VT spíš menší… Děkuji za super tahák, ten mě řekli že je špatný buď ventil nebo kompresor. Upraveno 14. duben 2024 uživatelem GoldZeki Citovat
jarokare Odesláno 14. duben 2024 Odesláno 14. duben 2024 A reagujou ty tlaky na sepnutí kompresoru nebo jsou furt stejný ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.