Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak se dostat k mechanizmu šíbru ? Má s tím někdo zkušenosti ? V zimě to zamrzlo a někdo to chtěl otevřít :-( asi jenom něco vyskočilo protože nedovírá.

Dvoupolohový, P605.

Tibor.

Odesláno

Dostání se k šíbru je vždy těžké, prostě rozebrat střechu...

Nevím jak u 605, ale já mám MOTOR šíbru v kufru - taková ohebná šroubovice totiž vede ze střechypravým sloupkem a na pravé straně je za deklem taková věc, která je motor (když jsem to viděl poprvé, tak jsem to za motor nepovažoval). Každopádně to můžeš mít i jinde...

Ono totiž to dovření může způsobit právě motor - protože už nemá takovou sílu. Ale třeba se pletu a v tom mechanismu fakt něco povyskočilo. A jinak jezdí rychle?

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

Dostání se k šíbru je vždy těžké, prostě rozebrat střechu...

Nevím jak u 605, ale já mám MOTOR šíbru v kufru - taková ohebná šroubovice totiž vede ze střechypravým sloupkem a na pravé straně je za deklem taková věc, která je motor (když jsem to viděl poprvé, tak jsem to za motor nepovažoval). Každopádně to můžeš mít i jinde...

Ono totiž to dovření může způsobit právě motor - protože už nemá takovou sílu. Ale třeba se pletu a v tom mechanismu fakt něco povyskočilo. A jinak jezdí rychle?

Motor šíbru v kufru ? :o Sakra, ti Frenč jsou vynalézavý, proč to nedali do předního světla ? :D

Jezdí normálně jenom nedovře. Diagnoza závady bude až pak, teď mě zajímá na co si dávat bacha a jaký je postup destrukce střechy :D

[upravil dne 30.5.06 TiborTeam]

Odesláno

405 má motorek pod plastem se stropním světílkem co v nem drží sluneční clony, dokonce tam mám i kličku na ruční ovládání ;)

bohužel si ale myslím že tam nemá co vyskočit a že je stržené ozubení na jednom laně...:bojim

Odesláno

Jestli je to v 605 stejně debilní jako u 406, tak čekej nejhorší :bojim:roll Taky to teď opravuju.

Jinak u 406 je ten motůrek taky pod střechou nad osvětlením kabiny. Možná že tam třeba fakt jen něco vyskočilo ...:myslim

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Jestli je to v 605 stejně debilní jako u 406, tak čekej nejhorší :bojim:roll Taky to teď opravuju.

Jinak u 406 je ten motůrek taky pod střechou nad osvětlením kabiny. Možná že tam třeba fakt jen něco vyskočilo ...:myslim

Ty to ještě nemáš opravené ??? Četl jsem staré příspěvky, už to řešíš dlouho. A pokud to bude podobné, tak mi to taky bude trvat dlouho :aut

Odesláno

No já jsem začal loni, jak jsem auto koupil. Nejdřív jsem zkoušel sehnat starší šíbr-nebo jen mechanismus na vrakáčích a pod. Jenže to chtěli všude kolem 5ti tisíc a \"sundej si to sám\" nebo \"vem si to i se střechou\" jinak né :bojim

Tak jsem si šetřil a letos(cca před 14dni) jsem si byl objednat a koupil nový mechanismus (6kousků ničeho a z toho potřebuju jen dva) za 6000,- a když jsem to doma rozbalil, tak ty dva co potřebuju byly naprasklý. Teď to je v reklamaci a čekám do poloviny června, co mi slavný peugeot sdělí :grr Opravdu vycházejí zákazníkům vstříc...

Je to hnus :mad:

Ale třeba ty budeš mít kliku. Uvidíš, až to rozebereš... ;)

Odesláno

No já jsem začal loni, jak jsem auto koupil. Nejdřív jsem zkoušel sehnat starší šíbr-nebo jen mechanismus na vrakáčích a pod. Jenže to chtěli všude kolem 5ti tisíc a \"sundej si to sám\" nebo \"vem si to i se střechou\" jinak né :bojim

Tak jsem si šetřil a letos(cca před 14dni) jsem si byl objednat a koupil nový mechanismus (6kousků ničeho a z toho potřebuju jen dva) za 6000,- a když jsem to doma rozbalil, tak ty dva co potřebuju byly naprasklý. Teď to je v reklamaci a čekám do poloviny června, co mi slavný peugeot sdělí :grr Opravdu vycházejí zákazníkům vstříc...

Je to hnus :mad:

Ale třeba ty budeš mít kliku. Uvidíš, až to rozebereš... ;)

Kousek od nás je vrakoviště (Bílovec), tak na nějaký kousek plastu vezmu flexu a odvezu střechu :-)

Ještě jsem tam nebyl, tak jsem zvědav co tam bude za agenta :D Pak mu uděláme reklamu :super

Odesláno

No jo, já takhle už byl připravenej koupit šíbry dva. Jenže po ohledání jsem zjistil, že to je z bláta do louže. Byly už napraklý :-( Mluvil jsem o tom s technikem u Domanskýho a ten říkal, že to praská hlavně v zimně. Že by se to v zimně nemělo vůbec používat. Jak je ta umělá hmota namrzlá a je to i trošku slepený ledem, tak to praská jako nic.

Jen jak to opravím, tak si budu dávat velkýho majzla, abych to znova nezničil. Těch 6tis je fakt moc :grr

Odesláno

mozna blba poznamka, protoze vazne nevim jak je to udelany a jak ty plastovy dily vypadaji, ale co to takhle udelat samodomo ze zeleza?? to by potom bylo na furt ..... ale jak rikam, vubec netusim jak to tam vypada:xvul

Odesláno
Původně zaslal: t3dsm

mozna blba poznamka, protoze vazne nevim jak je to udelany a jak ty plastovy dily vypadaji, ale co to takhle udelat samodomo ze zeleza?? to by potom bylo na furt ..... ale jak rikam, vubec netusim jak to tam vypada:xvul

Pokud to bude díl který se může nahradit odlitkem nebo frézovaním, tak to nebude problém.

Jako modelář mám známosti :D a něco drobného zvládnu i sám ... pilník a mozole :super

Odesláno

ja se taky veskery zniceny plastovy veci znazim udelat ze zeleza.... vetsinou staci sroub, matka, tycka, plech, pakovy nuzky, vrtacka, bruska, pilnik a svarecka a da se udelat skoro vsechno. staci bejt jenom trosku sikovnej...... ale jak rikam ne vsechno jde

Odesláno

Tak jestli zvládnete vyrobit tohle http://web.quick.cz/MixJaySytic/406/foto/HPIM0427.JPG

http://web.quick.cz/MixJaySytic/406/foto/HPIM0429.JPG, tak se nějak domluvíme. Myslím, že na clubu je spousta lidí se 406, co jim nejde ele.šíbr ... poppřípadě jim časem odejde ...

Já budu mít origo nepoužitý díly, tak bych to dal, jako předlohu a vy by jste zařídili kopie :super:D

[upravil dne 30.5.06 MJSytic]

Odesláno

Tak jestli zvládnete vyrobit tohle http://web.quick.cz/MixJaySytic/406/foto/HPIM0427.JPG

http://web.quick.cz/MixJaySytic/406/foto/HPIM0429.JPG, tak se nějak domluvíme. Myslím, že na clubu je spousta lidí se 406, co jim nejde ele.šíbr ... poppřípadě jim časem odejde ...

Já budu mít origo nepoužitý díly, tak bych to dal, jako předlohu a vy by jste zařídili kopie :super:D

To by možná i šlo odlejt, jak tu nabízel TiborTeam

Odesláno

Souhlasím, že to rozebrání není až zase tak složitý. Chce to jen mít na to čas a dělat to v klidu ;)

Taky si myslím, že ta výroba nebude až zase tak jednoduchá. Zvlášť, když ten kovovej \"trojůhelník\" je nalisovanej v tom umělohmotným \"bez názvu\" zalitým v krouceným kovovým táhlu...

Ale jak říkám. Pokud si s tím někdo poradí (a vyrobí to - ten umělohmotnej konec), tak určitě nebudu sám, kdo by potřeboval vyměnit tyhle díly v šíbru ;)

Odesláno

To ja naštěstí ještě nějak extrémně závažný problém se šíbrem nemám. Nahoru mi vyskakuje jedna báseň, ale když ho chci stáhnout dozadu, tak prvních pár cm jede trosku zoufale pomalu, pak zrychlí a konec jede taky docela hlemýždím tempem. Pomůže promázání, nebo se mám připravit na rozborku střechy a následnou výměnu nějakého mastného dílu?

Odesláno

Já to budu vedět až to budu držet v ruce a hlavně až to uvidí kámoš co má slušnou CNC frézu. Možná mě pošle někam :D

Z těch fotek není poznat, jestli je to z jednoho dílu a ty kolíky jdou určitě udělat i na závit, pokud to těleso bude např. z duralu.

Na učňáku v 85´jsme dělali RC autíčka a tam vítězila lupenka a pilník :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...