Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Měl bych jeden dotaz, týkající přidělání maznic na zadní nápravu P106, konkrétně se jedná o to v jakých místech je navrtat? Podle reakcí na fóru jsem usoudil, že je to celkem dobrá věc, tak bych si to rád udělal, ale nevím v kterých místech, nerad bych se totiž trefil do toho ložiska... Má s tím někdo zkušenosti? Stačil by mi napsat například rozměr mezi těma maznicema, aby nebyly dohady odkud je to měřený, kdyby to někdo měřil od kraje:-)

Odesláno

Zdar,maznice jsou opravdu dobrá věc,ložiska jsou asi 4 cm široký a jsou na koncích ramene takže se učitě nějak trefíš.Až to budeš mazat tak nepospíchej ať si nevytlačíš gufera,pak se tam dostane voda a náprava jde do kytek.

Odesláno

Ty gufera jsou na koncích té trubky? Jinak jsou na každé straně dvě ložiska a ideální by bylo přidělat tu maznici na každou stranu právě mezi ty dvě ložiska, nebo je ta náprava uspořádaná jinak?Ty 4 cm je mezera mezi těma ložiskama? Jedno ložisko přece nebude široký 4 cm....

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak sem se bohužel asi netrefil, pro ilustraci přikládám fotku. Snažil jsem se vrtat do prostředka té zůžené části, ale když jsem provrtal trubku, narazil jsem na tvrdý čep, který vyvrtat nejde. Navíc pak není možné udělat závit, když tam mám jen kousek kuželové díry místo válcové:-(. Předpokládal jsem, že v tom místě bude trubka dutá, ale nebylo tomu tak. Díru jsem zaplácl nějakým tmelem, snad to bude držet. Je někdo schopen mi poradit, nebo ještě lépe zveřejnit fotku, kam se musí vrtat u P106? Odpověď \"určitě se nějak trefíš\", mi zrovna moc nepomohla:-(

Odesláno

Aha, tak jsem zkusil vložit fotku jako přílohu a ono nic:-( To je jedno, prostě, jak jsem řekl, vrtal jsem do prostředka toho místa, kde má trubka menší průměr....

Odesláno

Tady je ta fotka

http://album.volny.cz/gembi99/view.php?album_id=67410&view_page=0&browse_page=0#img

Vrtat umím, ale vrták má taky nějakou špičku a když tou špičkou narazím do toho čepu (tlačil jsem na to fest a ztupil 3 vrtáky), jak tam asi udělám válcovou díru??? Ten čep je v té trubce natěsno, mezi trubkou a čepem není žádná vůle.Potřebuju přece vrtákem projet kousek dovnitř té trubky. To samé se týká závitníku, má nějaký náběh, než začne řezat plný profil závitu...

Můžeš mi tedy poradit jak to vyvrtat a udělat závit? Nebo je to dle té fotky ve špatném místě?

Našel jsem akorát návod na P205 a tam podle těch fotek se jim podařilo vyvrtat průchozí díru.

http://www.peugeotforum.de/bastelecke/sonstige/schmiernippel/schmiernippel.php?PHPSESSID=a92d7f2762c8312f784c62051cbc0a74

[upravil dne 26.7.06 gembi]

Odesláno

No, jinak Ti to nepůjde, tam jsou tak odhadem 2 mm mezi čepem a vnitřní stěnou trubky nápravy.A jde to vyvrtat i závit udělat, dělal jsem si to na 306.A asi je vhodné zvolit přiměřeně malou maznici.

Odesláno

Nemá ona takhle náhodou 106 trochu jiný systém než 205? Podle mě má 106 stejný princip uložení ramene jako 405 a Berlingo, tzn. čep v nápravnici a ložiska v rameni - na rozdíl od 205, 306, 309, Xsary, kde je čep v rameni a ložiska v nápravnici. Pokud to tak skutečně je, tak zde se maznice dává do ramene, a nikoliv do nápravnice... Kdyžtak to prosím někdo potvrďte, 106 je poněkud mimo mě, nikdy jsem ji neměl ani po ní netoužím, ale párkrát už jsem ji zespod viděl a na 90% je to takhle.

Odesláno

Dík za potvrzení, hezké fotky...

No nedivím se, že do té zúžené části nic nevyvrtal, a ztupil tři vrtáky, tam je totiž zalisován ten čep, který má nějakou povrchovou úpravu (měl by být cementovaný nebo tak něco).

Ještě koukám, že ve výčtu těch \"druhých\" typů jsem zapomněl na ZX, no mám já to ale mezery :)

Odesláno

Asi to bude skutečně jiný systém, tady jsou vidět nějaké díly na nápravu 106, AX a SAXO

http://www.autodomin.cz/napr1.html

a tady díly na nápravu 205, 306, 309, ZX a XSARA

http://www.autodomin.cz/napr2.html

a je vidět, že pro 306 je ten čep opravdu odstupňovaný, takže by tam ty dva milimetry mezi ním a trubkou mohly být. Jenže když jsem vrtal já v té 106, tak tam žádná vůle nebyla:-(. Mohl by někdo říct, kde teda na 106 mají ty maznice být? Kdyby to někdo kdo to má vyfotil, byl bych mu opravdu vděčný, protože fotka je prostě bez debat a už se bojím znova někde vrtat bez toho, aniž bych 100% věděl, kde to má být. Přeci jen si nechci udělat z nápravy cedník:-((

Odesláno

2 Swallow: Koukám, že než jsem zplodil odpověď, tak už jsi našel ten samý zdroj co já:-)

Teď bych teda potřeboval jenom zodpovědně říct, nebo vyfotit, kde mám vrtat?

Odesláno

Dobře, pochopil jsem, že do ramene, ale do kterého místa??? Když jdu od toho místa jak jsem to blbě vyvrtal, tak je na té trubce ještě jedna taková vzpěra, pak je tam nějaké guma, asi gufero, a pak je teda to rameno. Ale v jakém místě? Doprostřed?Nerad bych se pro změnu trefil zase do ložiska:-( Nebo nemohl byste to někdo označit na těch fotkách, v kterém místě? Vím, že se docela naotravuju, ale nerad bych to zase zkurvil...

Odesláno

Díky všem za odpovědi, o víkendu se na to snad dostanu, tak to zkusím v těch ramenech. Doufám, že tentokrát to půjde jako po másle:-). Pak dám vědět, jak to dopadlo.

Odesláno

Ještě doplňující dotaz. Když se mi to zdaří a budu to mazat, jak poznám, že je to namazané, má ta vazelína odněkud lézt, pokud ano - odkud? Vím, že někdo na fóru se zmiňoval i o nebezpečí vytlačení jehlových ložisek, pokud to bych to tam moc pral. Nebo abych nevytlačil nějakou zátku, co chrání ložiska před nečistotami.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...