Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Zatékání panoramatickou střechou - A sloupek u řidiče

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíčko ve spolek,

po letech jsem opět přesedlal k Peuegeotu a se svou 5008 "SUV" Allure 2017 jsem spokojený... ...tedy až na včerejší a dnešní deště, kdy se mi nad hlavou řidiče začaly dělat mapy a A sloupek u řidiče (především jeho stropní část) je durch mokrá. V tom předělu od stropní části do A sloupku mi po zmáčknutí vyteče voda...

...předpokládám, že bude něco s odtokovým kanálkem, ale opticky, po vysunutí panoramatické střechy, tam nic odtoku nebrání. 

Dá se nad tím nějak vyzrát svépomoci a nebo je to na servis? 

Kupoval jsem před půl rokem jako ojeté přímo od Peugeotu a dostal jsem CarGarantie záruku, ale dle podmínek to nevypadá na krytí zatečení.

Díky za rady - zatím jsem tu nikoho neviděl, že by si na to stěžoval. Takže věřím, že se nejedná o systémovou závadu...

V příloze posílám video (cca 5minut staré) i foto...

viber_image_2023-08-28_20-48-54-958.jpg

viber_image_2023-08-28_20-48-55-518.jpg

viber_image_2023-08-28_20-48-55-908.jpg

Odesláno

Ahoj, Nejdřív bych zkusil dlouhý drát (nesmí být ostrý) a zasunout do odtokového kanálku, jestli není někde uvnitř ucpaný. Dál mohla prasknout hadička do které ústí kanálek a tudy teče voda do stropnice. Obávám se, že bude muset stropnice dolů a zjistit co se tam stalo. 

• O 1 rok později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Mam ten isty problem na strane od vodica na 5008 GT line,2019.
Kanaly som precistil oba, stiahol stropnicu a nalieval vodu priamo do priestoru stresneho okna a nikde
to netieklo a voda isla do priestoru predneho laveho kolesa (zaujimavo rieseny odvod vody spat do priestoru
pod prednym oknom). Cize som na niec neprisiel a z odpadovej hadicky nesiel ziadny bordel a pod.
Bohuzial od vtedy neprsalo a neviem ci sa problem odstranil, ale kazdopadne ak sa to zopakuje ozvem
sa. Potom uz dam dole celu stropnicu a pojdem na umyvarku

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Ahoj. Mám podobný problém. Peugeot 5008 s panoramou, r.v. 2018. Zatéká střechou nejvíce se voda nahromadí uprostřed pod plastem s ovládání střechy a osvětlení. potom horní hrana A sloupků. Nejprve to dělalo jen v zimně když jsem auto omyl a napadl na to sníh. Ráno byl strom mokrý. Auto jsem odvezl do autorizovaného servisu Peugeot kde: Sundali stropnici, vyměnily oba přední odtoky od panoramy a prý všechny odtoky odtékají. Po několika měsících mi začalo opět zatékat na stejných místech, ale už při normálním dešti i v létě. Odtoky jsem kontroloval a jsou čisté. V servisu si už nevědí rady a mě dochází trpělivost. Poradí mi někdo co s tím. Moc děkuji za rady.

20250803_104337.jpg

IMG-20250719-WA0008.jpg

Odesláno (upraveno)

Ahoj. Voda v panoramatické střeše je svinstvo. Pokud jsou odtokové kanálky čisté, neporušené hadičky odvodu vody, tak může být problém ve spoji mezi plastovým předním dílem a kovovou vodící lištou. Díly jsou k sobě stažené třemi šrouby na každé straně a mezi nimi je gumové elastické těsnění. Ve výjimečných případech může být narušené a tudy se voda dostane do stropnice. Je to na kompletní rozebrání střechy a výsledek je nejistý. 

Poloha toho fleku na poslední fotce by tomu odpovídala... :myslim

To že voda teče ze světla je jasné, protože steče do nejnižších míst. Chtělo by to vidět odstrojené a nalévat postupně vodu a čekat, kde to teče. Ale to by v autorizáku měli vědět. 

Upraveno uživatelem pavelu96
Doplnění
Odesláno

Díky za radu. Řeknu jim to na servisu. Když měnily ty přední odtoky tak dávali oba nové. Zkoušeli to prolévat vodou z hadice i tlakovou a nikde jim nezateklo. O tom těsnění asi nevědí. Díky

Odesláno

ahoj, v každém případě to řeš (v nejhorším i za cenu nefunkční panoramy), protože voda nejen ve střeše, ale i v přístrojích atd. je svinstvo, píšu v nejhorším, protože cena dílů panoramy může být ,,lidová'', ale u auta 2018 by neměl být problém to odstranit--vždyť všichni v autorizácích píšou, že pro ně neexistuje technický problém  :myslim

Odesláno

Vodní test by se měl provádět tak, že se ucpou odtokové kanálky, střecha se náplní vodou a nechá se aspoň hodinu stát. Ve spojích vepředu i v zadu (kde je taky spoj mezi lištou a zadním dílem) nesmí být žádná vlhkost. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...