pechy87 Odesláno 28. srpen 2023 Odesláno 28. srpen 2023 Zdravíčko ve spolek, po letech jsem opět přesedlal k Peuegeotu a se svou 5008 "SUV" Allure 2017 jsem spokojený... ...tedy až na včerejší a dnešní deště, kdy se mi nad hlavou řidiče začaly dělat mapy a A sloupek u řidiče (především jeho stropní část) je durch mokrá. V tom předělu od stropní části do A sloupku mi po zmáčknutí vyteče voda... ...předpokládám, že bude něco s odtokovým kanálkem, ale opticky, po vysunutí panoramatické střechy, tam nic odtoku nebrání. Dá se nad tím nějak vyzrát svépomoci a nebo je to na servis? Kupoval jsem před půl rokem jako ojeté přímo od Peugeotu a dostal jsem CarGarantie záruku, ale dle podmínek to nevypadá na krytí zatečení. Díky za rady - zatím jsem tu nikoho neviděl, že by si na to stěžoval. Takže věřím, že se nejedná o systémovou závadu... V příloze posílám video (cca 5minut staré) i foto... 0-02-05-74e490eecf82ff74583b474c575bb7f30fbef1d2976f032c60da293c587f7ab8_afe2b21cffe73151.mp4 Citovat
pavelu96 Odesláno 28. srpen 2023 Odesláno 28. srpen 2023 Ahoj, Nejdřív bych zkusil dlouhý drát (nesmí být ostrý) a zasunout do odtokového kanálku, jestli není někde uvnitř ucpaný. Dál mohla prasknout hadička do které ústí kanálek a tudy teče voda do stropnice. Obávám se, že bude muset stropnice dolů a zjistit co se tam stalo. Almanil ohodnotil 1 Citovat
pechy87 Odesláno 1. září 2023 Autor Odesláno 1. září 2023 Děkuji za rady. Zkusím tedy ještě pročistit odtokovou hadičku a dál se obrátit na servis. Citovat
Novis007 Odesláno 15. září 2024 Odesláno 15. září 2024 Dobrý den, take mam peugeot 5008, 2017, allure a deje se mi to same. Citovat
Paul8579 Odesláno 6. listopad 2024 Odesláno 6. listopad 2024 Mam ten isty problem na strane od vodica na 5008 GT line,2019. Kanaly som precistil oba, stiahol stropnicu a nalieval vodu priamo do priestoru stresneho okna a nikde to netieklo a voda isla do priestoru predneho laveho kolesa (zaujimavo rieseny odvod vody spat do priestoru pod prednym oknom). Cize som na niec neprisiel a z odpadovej hadicky nesiel ziadny bordel a pod. Bohuzial od vtedy neprsalo a neviem ci sa problem odstranil, ale kazdopadne ak sa to zopakuje ozvem sa. Potom uz dam dole celu stropnicu a pojdem na umyvarku Citovat
Pepa1978 Odesláno 3. srpen 2025 Odesláno 3. srpen 2025 Ahoj. Mám podobný problém. Peugeot 5008 s panoramou, r.v. 2018. Zatéká střechou nejvíce se voda nahromadí uprostřed pod plastem s ovládání střechy a osvětlení. potom horní hrana A sloupků. Nejprve to dělalo jen v zimně když jsem auto omyl a napadl na to sníh. Ráno byl strom mokrý. Auto jsem odvezl do autorizovaného servisu Peugeot kde: Sundali stropnici, vyměnily oba přední odtoky od panoramy a prý všechny odtoky odtékají. Po několika měsících mi začalo opět zatékat na stejných místech, ale už při normálním dešti i v létě. Odtoky jsem kontroloval a jsou čisté. V servisu si už nevědí rady a mě dochází trpělivost. Poradí mi někdo co s tím. Moc děkuji za rady. 20250803_104536.mp4 Citovat
pavelu96 Odesláno 3. srpen 2025 Odesláno 3. srpen 2025 (upraveno) Ahoj. Voda v panoramatické střeše je svinstvo. Pokud jsou odtokové kanálky čisté, neporušené hadičky odvodu vody, tak může být problém ve spoji mezi plastovým předním dílem a kovovou vodící lištou. Díly jsou k sobě stažené třemi šrouby na každé straně a mezi nimi je gumové elastické těsnění. Ve výjimečných případech může být narušené a tudy se voda dostane do stropnice. Je to na kompletní rozebrání střechy a výsledek je nejistý. Poloha toho fleku na poslední fotce by tomu odpovídala... To že voda teče ze světla je jasné, protože steče do nejnižších míst. Chtělo by to vidět odstrojené a nalévat postupně vodu a čekat, kde to teče. Ale to by v autorizáku měli vědět. Upraveno 3. srpen 2025 uživatelem pavelu96 Doplnění Péťa ohodnotil 1 Citovat
Pepa1978 Odesláno 3. srpen 2025 Odesláno 3. srpen 2025 Díky za radu. Řeknu jim to na servisu. Když měnily ty přední odtoky tak dávali oba nové. Zkoušeli to prolévat vodou z hadice i tlakovou a nikde jim nezateklo. O tom těsnění asi nevědí. Díky Citovat
ozzy56 Odesláno 3. srpen 2025 Odesláno 3. srpen 2025 ahoj, v každém případě to řeš (v nejhorším i za cenu nefunkční panoramy), protože voda nejen ve střeše, ale i v přístrojích atd. je svinstvo, píšu v nejhorším, protože cena dílů panoramy může být ,,lidová'', ale u auta 2018 by neměl být problém to odstranit--vždyť všichni v autorizácích píšou, že pro ně neexistuje technický problém Citovat
pavelu96 Odesláno 3. srpen 2025 Odesláno 3. srpen 2025 Vodní test by se měl provádět tak, že se ucpou odtokové kanálky, střecha se náplní vodou a nechá se aspoň hodinu stát. Ve spojích vepředu i v zadu (kde je taky spoj mezi lištou a zadním dílem) nesmí být žádná vlhkost. ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Pepa1978 Odesláno 3. srpen 2025 Odesláno 3. srpen 2025 Určitě to musím vyřešit. Dost mě to rozčiluje. Jinak s autem jsem spokojený a nechci ho prodávat jen kvůli tomuto problému. ozzy56, Péťa a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 3. srpen 2025 Odesláno 3. srpen 2025 Jo jo řešit,ale sám bych to na auto kde je klima nechtěl, vše posuvné na střeše je problém s utěsněnim. ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.