Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, 

jen čistě teoretická... Dával jsem nově udělanou hlavu večer. Neviděl jsem na to a dal jsem obráceně těsnění, že to zacpalo levý kanálek mazací nahoru k vačce a nemazalo od čerpadla (poznal jsem to až když tam začal prosakovat olej). No, jel jsem s tím takto do Jihlavy a nazpět (samozřejmě občas jako blázen, že to na D1 točilo kolem 6000 ot/min) a domů jsem přijel, že tam trochu začalo něco klepat.

Udělal jsem těsnění znovu a klepání ustálo. A teď hlavní otázka... Myslíte, že jsem ten motor oddělal? Přeci jenom když to zvládlo bez oleje 350 km, tak by nemusel být zadřený, ne? Ten kanálek je jen na mazání vačky, ale klika a písty se mazaly normálně snad? Nevím, jak je tam udělaný vedení kanálků.

Je to 1.6 8V 65kw NFZ motor.

Odesláno

Vůbec nic.. Olej v pohodě a všechno se zdá být právě v pořádku. Ono to těsnění je uplně stejné když se dá obráceně, akorát ta levá strana není pro ten kanálek 

Odesláno

Takže dolu to mazalo ažaž a nahoru vůbec.... Tím pádem spodek bude nejspíš v pohodě a vršek těžko hádat.... Jestli se nahoře něco trochu vydřelo (klepání), tak to bylo jen o málo, protože tu vůli pak "vymezil" olej (při správně namontovaném těsnění.... Ten hliník totiž trochu "maže" i nasucho.... Kdyby to bylo moje auto, tak bych zatím čekal, jestli se něco projeví.... Pokud to vydrží od výměny k výměně, tak bych se v tom zbytečně nevrtal....

Odesláno

No, on tam trochu olej i byl v těch prohlubních.. Dokonce ho tam i trochu zůstalo na dně, takže to trochu rozprašovalo na vačku nejspíš. Jako překvapilo mě, že to vůbec jelo takovou dobu a stále jezdí v pohodě, protože většina aut při tomto mém pochybení by asi byla na odpis 😕 

Oka díkes, nechám to zatím být a uvidím co to udělá. Letos s ním chci jet k moři, tak snad to vydrží. Radši ho nebudu po dálnici moc trápit 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...