206peugeot Odesláno 11. červen 2023 Odesláno 11. červen 2023 (upraveno) Dobrý den, jdu se sem s Vámi poradit, třeba tuto chybu již někdo měl. Peugeot mi startuje podle náklonu auta, nejlépe startuje na rovném terénu. Ano, benzín tam mám . Při jízdě po městě mi tak po dvou dnech vyskočí kontrolka motoru a po načtení v diagnostice to hlásí chybu p0422 (Hlavní katalyzátor, řada válce 1 - účinnost pod prahovou hodnotou). Navštívil jsem dva mechaniky s tím, že se od nich dozvím v čem je problém a jediné co mi řekli, bylo že jim to tam ukazuje lambda sondy. Oba se podívali na lambdy a řekli, že lambdy něco dělají. Přesto jsem obě lambdy vyměnil a stále problém přetrvává. Může to být třeba zanesený katalyzátor a tím se to auto "dusí"? Po nastartování mi auto kolísá až někdy "chcípne" a nebo horší varianta, že při jízdě, když sešlápnu spojku pro přeřazení, podřazení, tak jak rychle klesnou otáčky, auto opět "chcípne" za jízdy a nastartuje když pustím spojku a vyskočí otáčky. Autem bylo bouráno předchozím majitelem a v autě přestal fungovat otáčkoměr, nevím jestli to může mít na "habrování" auta vliv. Za všechny rady budu moc rád. Děkuji - Pežoťák Upraveno 12. červen 2023 uživatelem 206peugeot Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. červen 2023 Odesláno 12. červen 2023 (upraveno) Jukni na škrtící klapku, případně jestli to nepadá tlak paliva. Upraveno 14. červen 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
206peugeot Odesláno 12. červen 2023 Autor Odesláno 12. červen 2023 Škrtící klapka byla v pořádku, krokový motůrek také. Spíš by mě zajímalo, co si mám představit pod chybou p0422. Citovat
dracekvo Odesláno 15. červen 2023 Odesláno 15. červen 2023 Jsem jen mechanik samouk. Ale nějak bych nevěřil tomu, že lambda může mít něco společného se starty motoru. Rovně startuje dobře a čím větší náklon, tím to startuje hůře, nebo vůbec? A jak se ten špatný start projevuje? Ta chyba byla načtena čím? Citovat
206peugeot Odesláno 15. červen 2023 Autor Odesláno 15. červen 2023 Chyba byla načtena u automechanika a vyskočila tam také lambda. Po výměně vyskakovala chyba, ale lambda tam již nebyla. Když stojí auto čumákem dolu, auto nastartuje a hned chcípne a nebo habrují otáčky a zní to jako když jede na tři válce. Problém je, že to někdy dělá a někdy ne. Takže se nejedná o stálou chybu. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. červen 2023 Odesláno 15. červen 2023 zkus zapnout klíček do druhé polohy (aby se rozběhlo benz. čerpadlo v nádrži), pak dej klíček na nulu a tohle zopakuj cca třikrát s odstupem cca 5 vteřin--natlakuje se tím paliv. soustava, potom normálně nastartuj a poslouchej co to udělá s chodem motoru Citovat
206peugeot Odesláno 15. červen 2023 Autor Odesláno 15. červen 2023 Vyzkouším a dám vědět. Myslíte, že má čerpadlo nízký tlak? Citovat
ozzy56 Odesláno 15. červen 2023 Odesláno 15. červen 2023 to nevím, jen zkouším zda to není nedostatkem benzínu --(nízkým tlakem) pal. čerpadla Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.