Jinks Odesláno 15. květen 2023 Odesláno 15. květen 2023 Zdravím ve spolek Opět bych potřeboval poradit. Mám problém ,že když se auto fest zahřeje (cca hodina ve městě v koloně),tak mám problém s rozjezdy. Mám problém s dávkováním spojky ,abych se plynule rozjel..Jak v autoškole :-D. Za studena , nebo když má motor normální provozní teplotu vše OK..Spojka byla dělána před 30tis. km...Převodovka z venku suchá,nikde nic neteče. Napadá vás v čem by mohl být problém? Jedné se o Peugeot 207/80kW/1,6/16V/r.v.2006/manuál Děkuji Citovat
ozzy56 Odesláno 15. květen 2023 Odesláno 15. květen 2023 (upraveno) ahoj, zkusil bych nejprve vyměnit spodní (pracovní) válec--možná zadrhává taky je možné když se dělala spojka, že se spojková hřídel přemazala vazelínou (jakože to pak půjde lehčeji) a teď to drhne, protože za těch 30 tisíc do toho napadal otěr z lamely...,většinou se to stane, když si spojku dělá někdo sám a v dobré víře radši namaže i tam, kde se nemaže... ještě za komunistů se mi stalo na mé Š 120 L z roku 1987 , že mi takto lepila lamela spojky (vadný materiál obložení, po zahřátí se lamela ,,lepila'' na setrvák, zastudena vše OK), AZNP to tehdy měnila v záruce), pokud budeš převodovku dávat ven, dal bych jinou lamelu Upraveno 15. květen 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Jinks Odesláno 15. květen 2023 Autor Odesláno 15. květen 2023 (upraveno) Ahoj, díky za odpověď. Právě mi nejde do hlavy , kdyby zadrhával spojkový válec nebo lamela na hřídeli , dělalo by to pořád. A ne ,když je auto pořádně rozehřáté. No, abych řekl pravdu moc se mi nechce sundávat převodovka ,jelikož nemám zvedák a dělám to pod autem na kozách a to je jak vytahovat ježka z klece Upraveno 15. květen 2023 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
ozzy56 Odesláno 15. květen 2023 Odesláno 15. květen 2023 proto píšu zkusit vyměnit ten válec, než sundávat převodovku..., tyhle poruchy se špatně odstraňují, protože není jasný logický důvod, proč to dělá jen tehdy a jindy nee... Citovat
Jinks Odesláno 31. květen 2023 Autor Odesláno 31. květen 2023 Takže snad se na mě usmálo štěstí... Vypadá to ,že po výměně spojkového válce je klid ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.