Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím ve spolek 🙂 Opět bych potřeboval poradit. Mám problém ,že když se auto fest zahřeje (cca hodina ve městě v koloně),tak mám problém s rozjezdy. Mám problém s dávkováním spojky ,abych se plynule rozjel..Jak v autoškole :-D. Za studena , nebo když má motor normální provozní teplotu vše OK..Spojka byla dělána před 30tis. km...Převodovka z venku suchá,nikde nic neteče. Napadá vás v čem by mohl být problém?

Jedné se o Peugeot 207/80kW/1,6/16V/r.v.2006/manuál

Děkuji

Odesláno (upraveno)

ahoj, zkusil bych nejprve vyměnit spodní (pracovní) válec--možná zadrhává :myslim

taky je možné když se dělala spojka, že se spojková hřídel přemazala vazelínou (jakože to pak půjde lehčeji) a teď to drhne, protože za těch 30 tisíc do toho napadal otěr z lamely...,většinou se to stane, když si spojku dělá někdo sám a v dobré víře radši namaže i tam, kde se nemaže...

ještě za komunistů se mi stalo na mé Š 120 L z roku 1987 , že mi takto lepila lamela spojky (vadný materiál obložení, po zahřátí se lamela ,,lepila'' na setrvák, zastudena vše OK), AZNP to tehdy měnila v záruce), pokud budeš převodovku dávat ven, dal bych jinou lamelu :)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Ahoj, díky za odpověď.

Právě mi nejde do hlavy , kdyby zadrhával spojkový válec nebo lamela na hřídeli , dělalo by to pořád. A ne ,když je auto pořádně rozehřáté. No, abych řekl pravdu moc se mi nechce sundávat převodovka ,jelikož nemám zvedák a dělám to pod autem na kozách a to je jak vytahovat ježka z klece 😄

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

proto píšu zkusit vyměnit ten válec, než sundávat převodovku..., tyhle poruchy se špatně odstraňují, protože není jasný logický důvod, proč to dělá jen tehdy a jindy nee...😉

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...