Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím Vás a přidávám zde na fórum svůj první dotaz. Mám cca půl roku novou Proace. Před 3 dny se při nastartování objevila na displeji kontrolka žlutého klíče (servis) s doplňkovým hlášením "Závada dobíjení autobaterie". Červená kontrolka autobaterie během jízdy ale nesvítila. Dojel jsem tedy pár km domů. Auto znovu nastartoval a kontrolka s hlášením se už neobjevila. Po té během 3 dní několikrát startováno, ujeto cca 200km a stále vše ok, žádná varovná kontrolka se stejným hlášením se již neobjevila. Co byste poradili? Máte někdo podobnou zkušenost? Mám řešit či nikoli? Nemohlo jít o nějaké náhodné chybové hlášení? Kabeláž jsem pohledem zkontroloval a žádné zvířátko v motoru nebylo. Děkuji za reakce

Upraveno uživatelem dextrone
Odesláno

když se zastavíš v autorizáku a necháš auto prohlédnout přes diagnostiku (u nového auta bezplatně), tak se nic nestane a budeš mít klid v duši :)

Odesláno

Před týdnem jsem měl hlášku "závada elektrického obvodu- nechte vozidlo opravit". Po dvou startech je to pryč. Neřeším, jezdím. 

Odesláno

Ahoj, díky za odpovědi. Nemyslím si, že by to bylo něco zásadního, když se od té doby další hláška neobjevila, napětí má baterie v pořádku. Takže dle mého si myslím, že se jedná jen o nějaké plovoucí chybové hlášení, možná krátkodobý pokles napětí po startu. Jen tedy nerozumím jedné věci a to je - Pokud se tedy na displeji zobrazí žlutý klíč "servis" s doplňujícím hlášením "závada na dobíjení autobaterie". Proč se tedy nerozsvítí červená kontrolka autobaterie? Takhle ta hláška na mě nepůsobí moc věrohodně a spíše zmatečně. Stejně tak jako před pár měsíci na mě vyskočila hláška o nízkém stavu kapaliny v ostřikovačích, při tom byla plná nádoba.  Tak vám nevím no.  Zatím to budu pozorovat. 

Odesláno

nabíjet pravidelně baterii a zjistit si, zda na auto není nějaká svolávačka. U mě se stávalo celkem často, že jsem měl dlouhé starty (jednou dokonce nekonečný) a párkrát i při zapnutém stopstartu auto nenaskočilo samo a hláška že mám znovu nastartovat. Po absolvování svolávačky na něco se softwarem motoru (myslím) všechno zmiňované přestalo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...