Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rád bych se poradil co dělat, když mám telefon spárovaný(povoleny všechny položky, telefonování, steaming audia i data) přes bluetooth, zahájím hovor a na  obrazovce  se po chvíli hovor vypne na mobilu pokračuje , ale nikde nefunguje zvuk , to samé platí při příjmu hovoru. 

Další dotaz mám ohledně aplikace MyPeguot, při přidání auta a zadání VIN se mi objeví , že se jedná o neznáme VIN.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Tak k tomu bych se přidal. Pomalu se sžívám s mojí novou 5008 a dnes jsem zjistil ten samý problém s voláním. Když jsem dal na displeji volat tak stichlo rádio, objevilo se jako že voláme a za chvíli se objevilo zas jen číselník a menu a rádio opět hrálo. Nicméně na mobilu hovor vesele probíhal ale zvuk hovoru nikde. Hrálo rádio. Obdobně když mi někdo volal tak to zvonilo jen na mobilu a když jsem hovor přijal tak opět jen na mobilu a zvuk nula protože mobil stále připojen k Bluetooth Peugeot ale tam stále hrálo rádio.

Zkusil jsem ještě restartovat telefon, vymazal jsem v autě ostatní profily, nechal jen svůj, zaškrtal taky všechny povolení a docílil jsem toho, že když chci zavolat tak musím hovor vytočit na mobilu. Pak to fungovalo. Teda alespoň posledních pár hovorů. Bůhví jak to bude zítra 😟

Ale jakmile jsem na volantu pronikl to tel. seznamu a zmáčkl volání tak se na chvíli objevilo jako že vytáčení a pak to zmizelo a ani na mobilu se nic nedělo. 🤷 Jakoby to nevysílalo požadavek do mobilu. Ale obráceně to funguje.

Teď babo raď 😟. Co s tím? Třeba aktualizace softwaru nebo firmwaru? Nebo nějaká ta bluetooth jednotka v háji? 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Aha tak jsme s kolegou Beamym asi jediní kdo má tento problém. Opravdu nikdo nic? Ani z doslechu, že by někdo měl ten samý problém popřípadě řešení? 

Podotýkám že aktualizace softwaru proběhla a problém stále přetrvává 😡 Volal jsem i do Peugeotu a tam mi pán řekl že buď aktualizace softwaru nebo že prý Peugeot rád nekamarádí s nějakými typy telefonů 🤷. Řada nad zlato.

Odesláno

Asi bude i záležet na typu telefonu, jaký máte - to jste oba neuvedli... 

Abych řekl pravdu, tak jsem nikdy v autě nevolal z displeje telefonu, nebo přes displej infotainmentu, ale vždy přes hlasové ovládání a vámi popsané problémy jsem nezaznamenal. Mám stařičký Samsung Galaxy S10 :cool:

Co se týká apky My Peugeot, tak je tu celkem obsáhlé vlákno 

Odesláno

Jé konečně reakce 😀.

No mám Motorolu G72 ,ale slyšel jsem poprvé, že by si systém vybíral s jakým telefonem bude kamarádit. Zkoušel jsem to i přes připojení přes Android Auto a všechno funguje bez chyby, ale volání pořád problém. Občas když restartuji telefon tak jeden dva hovory jsou bez problémů, ale pak opět to samý. Hovor probíhá ale já neslyším nic. Jako kdyby systém začal blokovat zvukový přenos 🤷.

Další pokus bude teda starý telefon Xiaomi Redmi a uvidíme co řekne na něj. Hlasové ovládání jsem zkoušel, ale nějak s ním nejsem kamarád. Paní mluví stále anglicky a asi nerozumí tomu co říkám. Češtinu mám sice nastavenou, ale nevím jestli i ta paní se dá převést na češtinu. Nebo špatně artikuluji 🤨

No jsem bezradný. Podle mě to bude nějaká blbost.

Odesláno

Takže po několikerém přehazování SIM z telefonu do telefonu to vypadá, že opravdu Moto g72 není Peugeotu po chuti. S Xiaomi Redmi 8 jde telefonování bez problémů. Teda alespoň zatím funguje. I při opětovném připojení telefonu. Nakonec jsem ještě jednou nahodil Motorolu a když všechno smažu a sparuji telefon s autem nanovo, tak jeden hovor proběhne. A když někde zastavím, tak po opětovném nastartování a připojení telefonu opět hovor stávkuje. Jakoby se něco někde v systému pojebalo po prvním odpojení přístroje. 

Ale sorry přeci nebudu kvůli autu ještě měnit telefon 🙄 A hlavně kde mám tu jistotu že daný telefon bude fungovat 🤷‍♂️🤦‍♂️

Odesláno

Mám 3008SUV z roku 2018 a mobil Samsung S21. Vždy volám přes dotykový displej, hovory přijímám většinou také tak nebo tlačítkem na volantu. Mobil je spojen bezdrátově a zatím vždy bez problémů. 

Jen mne štve, že když mám mobil spojen kabelem a aktivní AndroidAuto (přece jen Waze má o něco více informací o provozu než vestavěná navigace), tak se pro volání namísto standardního rozhraní auta používá apka z AndroidAuto, která nedovolí za jízdy větší vyhledávání v seznamu 😞. Ale i tak opět příjem i volání bez sebemenších problémů.

Takže asi opravdu má Peugeot rád Samsungy 😉 

Hlasová asistentka mluví anglicky (i když mám všude jinde češtinu) a proto je pro mě na volání nepoužitelná - očekává, že jména v sezamu jí budu diktovat anglickou dikcí a pokud zde jsou české znaky, tak to fakt nedávám 😡

• O 3 týdny později...
Odesláno

Koukam, ze pjůžo zase neco udelal dobre. Ja pouzivam na volani jen vytaceni hlasem, holka mluvi cesky, ale nektery jmena cte anglicky. Ale volani me funguje ok. Jen mi nejak prestava rozumnet pri hlasovem zadavani, dost casto musim potvrzeni ANO zopakovat a jeste se divat na dysplej. Drive mi rozumnela hned.

• O 3 týdny později...
Odesláno

To je zajímavý, mám Motorolu Edge 30 a bez problémů. Ale po zkušenostech s Realme 8 dcery, se kterým se auto naopak nedokázalo vůbec spojit, jsem jako první věc po koupi mobilu ještě před sundáním ochranných fólií zkusil telefon propojit s autem, jestli to půjde:-).  Opravdu výjimečně se mně stane, že když volám, tak zvuk nejde přes Android Auto, ale přes mobil a nejde to přepnout. Pak to chce většinou odpojit a zase zapojit. Se Samsungy OK a se synovým stařičkým Xiaomi to taky při zkoušení fungovalo bez problémů.

Nedával bych vinu Peugeotu, co vím, tak tyhle problémy mají napříč všechny automobilky, ten software v autech je furt stejnej, kdežto výrobců mobilů je nekonečné množství (a s tím i hardwarových konfigurací a operačních systémů - variant Androidu) a samotný Google furt něco upravuje, upgraduje a mění a ta možnost adaptace tam není. V tomhle má výhodu (mnou neoblíbený) Apple, který má prostě jeden hardware, na který ladí zase jen jednu verzi software. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...