Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

měl bych dotaz, třeba se to už někomu stalo.. 

Byl sem dnes s mojí 208 II (rv. 19, 1.2 PT) v obchodě a po startu se mi spustila sahara na max. výkon a motor kolísal.. Blikala kontrolka motoru a vyběhla chyba, že motor má poruchu.. Po vypnutí sahara běžela ještě cca 5 minut pak vypla a při startu bylo vše ok, žádná kontrolka a pažitka jela jak má.. 

Napadlo mě, že by čidlo teploty mohlo vyhodit nějakou chybu vzhledem k té sahaře, ale kdo ví. 

Auto je ještě v záruce tak povalí do servisu, jen jestli někdo nemá stejnou zkušenost či netuší co by to mohlo být.. 

Díky a krásné svátky.

Odesláno

Ahoj, motor ti spadl do nouzového provozu. To co popisuješ, je v tomto případě normální. Může to být vzhledem k počasí prkotina s nějakým špatným kontaktem čidla, nebo zapalovací cívky. Diagnostika chybu zaznamenala a najde se po přečtení deníku závad v servisu.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak dnes auto v servisu, prý vyměnili svíčku, ale pak jim to prý vyhodilo kontrolku oleje a je tam prý něco s tlakem oleje, takže výměna rozvodů a čištění motoru nebo co.. Tak kdo ví co se tam stalo.. Snad budu zase brzy jezdit :D 

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak zítra to bude měsíc co pažitka stojí v servisu, prý se čeká na díl (nebylo mi řečeno jaký, ale zjevně olejové čerpadlo), avšak netuší kdy dorazí.. Po dvou týdnech sem si řekl o náhradní auto, tak mi alespoň bylo vyhověno.. Jsem zvědav kdy bude hotovo.. To je pořád taková nouze o díly?

• O 5 týdnů později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Tak po necelém měsíci a 500 najetých km opět nouzák a na displeji závada motoru.. Tak zítra do servisu na diagnostiku, jsem zvědav.. Ale opět se mi to stalo při startu po hodině stání, teoreticky nějaké čidlo? Nebo zase svíčka?

• O 1 rok později...
Odesláno

Po nějaké době klidu (když pominu nouzák v létě, kdy je dle servisu špatná cívka, ale skrze nedostupnost my je pouze vyměnili mezi sebou a od té doby byl klid) se mi ráno opět rozsvítila kontrolka motoru "Závada motoru", avšak narozdíl od posledně bez nouzáku, auto jsem zkusil lehce vytočit do 3 tisíc, žádné klepání jakoby se nic nedělo. Do práce jsem se tedy dostal alternativně a v práci volal do servisu co s tím. Pokud nepadá do nouzáku tak termín 5.2 a mám s autem jezdit (třikrát jsem se raději zeptal zda opravdu mám s autem jezdit). Takže jsem dojel domů a že zkusím pažitku nastartovat a projet ji, aby mě ráno nevypekla a ejhle po vyjetí z parkovacího místa auto (čti půl metru) zdechlo 😂 Tak zítra brnknu ať si ji odtáhnou a fakt mě zajímá co je to tentokrát... Záruka platí ještě někdy do srpna tak uvidíme.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...