kalich92 Odesláno 6. září 2022 Odesláno 6. září 2022 Ahoj, bylo na autě potřeba vyměnit přední tlumiče. Tak jsem sehnal na vrakáču oba kusy již nastrojené (nechtěl jsem moc investovat a všecko ostatní jistě bude lepší než to co jsem tam měl). Po demontáži prvního tlumiče jsem jej porovnal s těmi z vraku a shodovali se co se týče rozměru a usazení horního uložení stabilizační tyčky. Jen se ty nové lišily v tom, že neměly přivařený zobák, který přesně sedá do mezery v těhlici (na obrázku žlutý kruh) a tím se dobře usazuje na místo. Místo toho zobáku tam byl jen výstupek velikosti poloviční kuličky z kuličkovky a podle umístění to sedlo přesně místo toho zobáku do mezery těhlice (stějně to tam jinak nešlo :D) . Po usazení tlumiče až na doraz tj. až po okraj jak se spodek tlumiču rozšiřuje (cca 5cm od spodního konce ...odhadem) jsem zjistil, že je tlumič asi o 3 cm níž než, je vrchní uložení stabilizační tyčky. Samo že jsem zapáčil na spodek stabilizačky aby klesla a já to tam dostal. Problém ale je, že teď když je vše na místě a auto je na zemi, je dost nevzhledně vysoko postavené. Tlumič je na spodním konci na dorazu, takže to jinak nejde a nechce se mně věřit, že tím, že dám níž tlumič nebo našponuju stabilizační tyčku zdvihnu celý předek auta. Nebo je to jenom klam, protože jsem měl předtím staré pružiny unavené a teď je to správně? Je to ale škaredé a ještě se mně zdá že je každá strana jinak...Ještě jsem se s tím nesetkal a je mně to divné. Znovu to předělávat se mně opravdu nechce. A navíc jak jinak to udělat, než tak jak to je?...pfffff to jsem zase jednu ušetřil čas u výměny kus za kus Citovat
PaKr Odesláno 6. září 2022 Odesláno 6. září 2022 Problém je v tom, že nevíš přesné parametry těch koupených. Je to asi výš než je obvyklé, ale asi bych to nechal. Pokud nebudeš zakopávat o práh při nastupování Ale třeba tady je tlumič, kde píšou " s vyztuženým podvozkem" : https://www.autodily-milnicek.cz/cs/katalog/tecdoc/osobni/peugeot/406-8b/2-0-16v/tlumic-perovani/tlumic-perovani-monroe-original-gas-technology/monroe/g7487/88/1477/5231/100011~100121/390279286/4853493 třeba si někdo udělal "terénní" 406, třeba kvůli špatné příjezdové cestě, což my nevíme, a ty teď přemýšlíš, kde se stala chyba... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.