Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Presne tak. Po pár týždňoch chladí slabšie. Dnes som zdemontoval nárazník a zistil, že musím vymeniť kondenzátor (chladič). Presne ako mi hovoril pán, čo mi tu klímu plnil - určite bude únik na tom výmenníku za ventilátorom - bude tam kruh, že to je u Peugeotov časté. Ten ventilátor je tam veľmi blízko, len pár mm a za ním sa tvorí pleseň a tým to tam skoroduje.

PS: pri demontáži nárazníka som zistil, že tam mám aj ostrekovačov svetlometov - ale samozrejme nefungujú. A samozrejme sa mi podarilo zlomiť jednu trysku... 😏

Tu je vidieť ten únik pod UV svetlom:IMG_20230526_193156.thumb.jpg.01dbb8b8fa38820c6dcbd43ea47b7ed2.jpg

Upraveno uživatelem mixals
  • O 5 měsíců později...
Odesláno

Potom taky s věkem odchází ta elektrická odstředivá spojka na kompresoru klimy, popř. samotný kompresor. Doporučuji ze svých zkušeností mít zapnutou klimu pořád aby se pohyblivé části a těsnění systému klinatizace stále mazaly a nepuchřely vysušováním kvůli nečinnosti. Spotřeba se zas tak nezvýší a vrátí se vám to na dobré kondici klimy. Pro ty co mají automatickou klimu, nechte jí v automatickém režimu pořád i když je zima.

Odesláno

@Marselino máš pravdu.V letě chladí a v zimě hřeje. Navíc vysouší vzduch v interiéru, takže se nemlží okna jako u klasického ventilátoru.
V manuálu se uvádí, že by klimatizace měla být spuštěna 1x za 14 dní po dobu cca 30 minut.

Odesláno

To je pravda, ja som nikdy na žiadnom aute nevypinal klímu, leto / zima - stále zapnutá. A vždy vydržala dlhšie ako kamarátom, čo ju zásadne v zime nepoužívajú...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...