Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

mam 309 benzinovu z roku 87 a skube mi z motorom teda ma nepravidelne otacky pri 40tke sa s tym neda jazdit, ale cez zimu mi to ide uplne hladko no neviem co je s tym akonahle prislo teplo zasa to skube co s tym moze byt? este pred mesiacom isla uplne hladko ziadne kolisave otacky

pradte prosiim ak viete o co ide diky vsetkym

Odesláno

Mas asi karburator. Ja mam tiez 309, ale 1,4 striekacku. Prednedavnom mi to tiez skubalo, ked som akceleroval (otacky okolo 2000-2500), tak som vymenil sviecky (stare mali najazdene 26 tis km, NGK). Podstatne sa to zlepsilo. Vlastne uz to neskube, iba obcas, ked je motor velmi zohriaty (po vysokych otackach), tak to sem-tam parkrat skubne. Mam este podozrenie na zapalovacie kable, ktore asi budem onedlho menit.

U teba moze byt problem teda v svieckach, kabloch, alebo este aj v rozdelovaci - jarna vlhkost v rozdelovaci asi moc neprospieva...:roll

Malopravdepodobny je zapalovaci modul-to by ti zle startovalo, alebo chcipalo pocas jazdy. Ak mas motor striekacku, este to moze byt potenciometer skrtiacej klapky...:myslim Zacal by som tymi svieckami, kablami a kontrolou rozdelovaca.

Odesláno

vyskusam, ale sviecky su nove maju za sebou asi 2000 km vyskusam tie kable a rozdelovac, ale ked mi to robi vzdy od jari do jesene, a v zime to ide hladko tomu nechapem

Odesláno

Na Sonatě to rodičům dělali zapalovací kabely. Škubalo to a postupně se to zhoršovalo. Pak na tom nechali vyměnit kabely. Všude se dávají s uhlíkem a ten se v tom za čas rozsype. Dali se tam zase originál a bylo po škubání a dalších 200 táců to jezdilo. Pak to prodali.

Odesláno
Původně zaslal: jedai

jak zistim spravnu tepelnu hodnotu pri svieckach?

Ked si vypytas u predajcu sviecky na konkretny typ auta (motor), tak on v katalogu zisti, ake tam treba dat. Ja osobne mam sviecky od NGK, presny typ NGK V-Line BCP 5E, po novom je to oznacenie myslim NGK 16, alebo tak nejeko...:myslim

K tym svieckam odporucam pozriet toto:

www.skyfly.cz/zajimavo/svicky05.pdf

Je tam aj diagnostika motora podla opotrebena sviecok, aj o tej tepelnej hodnote sviecky.

Odesláno

Ked som kupoval sviecky tak som pytal presne do mojej 309, BOSCH super myslim ze tie su dobre, asi vyskusam tie kable, a ozaj niekedy mi to zle startuje no v zime hadam aj na 10krat moze to byt tymy kablami rozdelovaca? alebo samotnym rozdelovacom?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...