Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

před čtyřmi dny jsem zakoupil postarší 406ku 1.8 16V (r.v.97), a nechal jsem měnit rozvody+olej+olejový a palivový filtr. V podstatě bylo vše ok, ale všichni mi radili, ať si to nechám vyměnit, že budu mít klid. Podotýkám, že je to moje první auto!!! Po výměně mám problém zřejmě se servem, protože předtím jsem pohodlně zatáčel mírným otočením volantu, a taky při puštění volantu řízení neujíždělo do stran. Teď když chci zatočit, musím kroutit jako blázen, a když pustím volant tak řízení ujíždí. Možná je to nějaká banalita, ale potřebuju nasměrovat, na co se podívat, co zkontrolovat, atd. Jsem LAIK, ale otec mi s tím pomůže, už má toho dost za sebou. Budu vděčný za jakoukoliv pomoc!!!

Jo a zdá se mi, že sem tam něco jakoby chrčí napravo ze strany spolujezdce zepředu. Jestli to s tím nějak nesouvisí třeba. Před SERVISEM bylo vše OK!!! Je mi z toho zle.

Odesláno
Původně zaslal: Eraseras

Zdravím všechny,

před čtyřmi dny jsem zakoupil postarší 406ku 1.8 16V (r.v.97), a nechal jsem měnit rozvody+olej+olejový a palivový filtr. V podstatě bylo vše ok, ale všichni mi radili, ať si to nechám vyměnit, že budu mít klid. Podotýkám, že je to moje první auto!!! Po výměně mám problém zřejmě se servem, protože předtím jsem pohodlně zatáčel mírným otočením volantu, a taky při puštění volantu řízení neujíždělo do stran. Teď když chci zatočit, musím kroutit jako blázen, a když pustím volant tak řízení ujíždí. Možná je to nějaká banalita, ale potřebuju nasměrovat, na co se podívat, co zkontrolovat, atd. Jsem LAIK, ale otec mi s tím pomůže, už má toho dost za sebou. Budu vděčný za jakoukoliv pomoc!!!

Jo a zdá se mi, že sem tam něco jakoby chrčí napravo ze strany spolujezdce zepředu. Jestli to s tím nějak nesouvisí třeba. Před SERVISEM bylo vše OK!!! Je mi z toho zle.

Jestli to chčí v rejdu jen na jedný straně a na druhou to zatáčí málo a dělá to takové chujoviny, tak z5 do servíce. Mrkni taky na vlákna o výměně rozvodů, jak je to s kladkama a vodní pumpou a tak. Když už do toho dáváš peníze, aby to nebylo zbytečně.

Odesláno

Ne, zatáčí to na obě strany stejně, ale teď musím více točit volantem, než to bylo předtím. A to chrčení nebo drnčení nebo co to vlastně je, s tím nemusí vůbec souviset! Byl jsem se tam mrknout, a ten mechanik měl sundané pravé kolo, asi kvůli přístupu , nebo já nevím (měl to zvednuté). Jo taky jsem pocítil na nerovnostech, že mi to háže volantem, předtím to nedělalo. Drželo to pěkně. Proto jsem myslel, že to souvisí s posilovačem (projel jsem se po kamenitém povrchu). Teď lituju toho, že jsem tam byl, protože předtím to bylo v pohodě.

PS: To chrčení, zadrnčení nebo tak, není pořád, ale jen sem tam. Třeba jak jsem jel z tréninku, tak to neudělalo vůbec, ale jak jsem jel natankovat, tak několikrát.

[upravil dne 25.4.06 Eraseras]

Odesláno

Tak jsem to byl zase projet, a to chrčení jakoby z pravého předního kola nastává když uberu plyn nebo podřadím! Jinak to řízení je asi ok, prý nad tím moc přemýšlím. Je to jiné než to bylo když jsem to dával do servisu. Volant získal vůli bych řekl a není to tak citlivé na mírné pootočení jako dříve. Možná opravdu přeháním. Včera jsem měl nějaký divný den. Ale stejně se mi to nelíbí. A zvláště to chrčení. Nehledě na to že budu mít asi stejný problém s držením volnoběžných otáček jak už tady psalo spousta lidí, a někde jsem to tady četl. No nic, odpoledne se na to s tátou mrknem a uvidíme na co příjdem.

PS: Nebo s tím mám zajet na tu jarní prohlídku peugeotu??? :D

[upravil dne 26.4.06 Eraseras]

Odesláno

Zkus rozdělat uložení předních tlumičů. Když to máš hodně vybité nebo i korozí rozpadlé (shnilé) pak stačí zvednout na zvedáku kde se kola hodně prověsí a utrhnese to. Bouchá to a ztuhne řízení. Posilovač s tím má co dělat, proto asi to hrčení. u 406 to umí po více km udělat. Na jednu stranu to stojí original komplet sada (uložení, axil. ložisko, těsnění atd) 1700 kč vc DPH

[upravil dne 26.4.06 Milhaus65]

Odesláno

Tak co se týče řízení, tak je prý všechno naprosto v pořádku a jsem jen přecitlivělý :-). Tvrdí otec, který to se mnou projel. A co se týče toho chrčení , tak na to ještě příjdeme. Dík za rady. Jinak dělá to při mírném klesání otáček. Otec tvrdí že tam je jen něco volné a při určitých otáčkách to klepe. Dělá to od té doby, co jsem vyjel ze servisu. Někdy více a někdy méně. Až tedy bude čas, mrknem se na to, a vyřešíme to.

mějte se

Guest dtyrkas
Odesláno
Původně zaslal: Eraseras

Zdravím všechny,

Neves hlavu, nic to neni, kazdej slusnej automechanik by si s tim mel umet poradit.

Je mozne ze je neco s geometrii, protoze auto by na rovne silnici melo drzet stopu i bez drzeni volantu. Nech si ji zkontrolovat a nastavit, stoji to par stovek. Kazdej lepsi pneuservis to dela. Kolem Ostravy bych to videl tak na 400Kc. Sam to neudelas.

Jestli pocitove volant klade vetsi odpor nez predtim, bude neco se servem. Hlavne to poznas pri parkovani do rady, to se nadres jak svina ;)

Zkusil bych se podivat na hladinu oleje v nadrzce serva. Doplnuje se tam kapalina do automatickych prevodovek - cervena.

K tomu chrceni, muze to byt tycka stabilizatoru, spatne dotazena v ulozeni. Nebo co treba poloosa, ale ta dela randal velkej. Ma to ale vetsinou souvislost se zaberem, s vetsi zatezi trakce.

[upravil dne 27/4/0606 dtyrkas]

Odesláno

Když před výměnou všech olejů autu nic nebylo a po výměně je problém, tak se podívej kolik oleje mav nádobce na servo, která je na pravé straně auta. A to chrčení může být tím, že se olej v servu vypustil ale nenapustil, prostě zapomněl ho tam nalít. A to by odpovídalo tomu chrčení, protože se posilovač řízení snaží nasát zbytky olej z nádobky, že.

Guest dtyrkas
Odesláno

Jojo to muze byt, muze to byt treba jen zavdusnene, cerpadlo pumpuje vzduch s olejem a chrci to.

Odvzdusnuje se to vytacenim do plneho rejdu. Trochu to pri tom proturuj :super

Odesláno

Ok, takže při točení volantem nepocituju větší odpor. Jde to zlehka, jen musím točit více volantem. Ale jak říkám, řízení je prý v pořádku, a jsem prý jen přecitlivělý. Prostě asi obava s nějaké vážné poruchy na novém (pro mě) autě. A to chrčení. Podívám se podle vašich rad. Ale není to zdaleka tak strašné, jak jsem možná popsal :-). Mějte se

PS: Jak psal DTYRKAS, tak bych si mohl nechat zkontrolovat a seřídit tu geometrii :-).

Jo a hladina oleje v nádobce serva je ok. S tím se nic nedělalo. A to provzdušnění, o tom už jsem něco slyšel. Zkusím to teda vytůrovat při plném rejdu. dík

[upravil dne 29.4.06 Eraseras]

Odesláno

Tak vyřešem problém s chrčením. Konečně jsem si na to udělal čas, a je to. Ale nevím, jestli to mám napsat, aby jste ze mě neměli srandu :D. Takže jsme otevřeli kapotu, nastartoval jsem, a proturoval to. A byla to opravdu prkotina jak jsme si mysleli. Ten mechanik v tom servisu zapoměl dotáhnout šroub na silent bloku u motoru, a v určitých otáčkách a při přeřazení na nižší stupeň to prostě chrčelo. Hnus. Odborník. No nic, nepříjemné chrčení odstraněno :D.

PS: Dříve jsem neměl na to čas.

Odesláno

To bud v klidu, jsou proste takovy.

Me napr. menili ted topeni a co myslis. Polovicka toho zbyla na me:

Protoze nevedeli jak se dostat pod palubku znefunkcnili mi zaklopku pruduchu vetrani.

Nesvitila mi pristrojovka - zapomneli pripojit konektor do stmivace.

Upozornil jsem je na radio, ze staci vytahnout ten ISO konektor - vytrhli mi z cokolady privody k levymu repraku a kostru.

Pak jeste zapomneli spravne zacvaknout vyvod teplyho vzduchu pod sedacku.

A aby to dokoncili, sedli si v zaolejovanych monterkach na vyprany cerveny potahy. :grr

A to podotykam, ze delaji Peugeoty casto. Jo, oni si reknou starej kram, ten to ma za par. Jenze ja jsem clovek, co ma rad veci funkcni a v poradku. A vsadim, ze vetsina z vas tu take.

Odesláno
Původně zaslal: dtyrkas

To bud v klidu, jsou proste takovy.

Me napr. menili ted topeni a co myslis. Polovicka toho zbyla na me:

Protoze nevedeli jak se dostat pod palubku znefunkcnili mi zaklopku pruduchu vetrani.

Nesvitila mi pristrojovka - zapomneli pripojit konektor do stmivace.

Upozornil jsem je na radio, ze staci vytahnout ten ISO konektor - vytrhli mi z cokolady privody k levymu repraku a kostru.

Pak jeste zapomneli spravne zacvaknout vyvod teplyho vzduchu pod sedacku.

A aby to dokoncili, sedli si v zaolejovanych monterkach na vyprany cerveny potahy. :grr

A to podotykam, ze delaji Peugeoty casto. Jo, oni si reknou starej kram, ten to ma za par. Jenze ja jsem clovek, co ma rad veci funkcni a v poradku. A vsadim, ze vetsina z vas tu take.

Tak to je hnus. Z toho bych byl asi na prášky:aut.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...