Pavel_K Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Dobrý den, chci Vás poprosit o Váš názor. Chtěl bych pořídit 307-ku SW, motor benzin 1,6 16V nebo 2.0 16V, do dieselu se mi moc nechce, neboť to bude určitě tak 3 roky staré auto (nové se mi nevyplatí). Co vy na to? Jaké jsou Vaše zkušenosti? Předem děkuji za všechny názory. Citovat
bigicek Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Prolistuj si formu a zjistis zkusenosti..... Citovat
Bohumil Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 2 Pavel_K : Hlavně si musíš spočítat kolik km najedeš za rok. Jestli do 20tis km, tak bych volil asi benzín, jestli přes 25tis km, tak asi naftu. Ale, 307čkaSW je dost velký auto a něco váží a něco i uveze. Jestli v tom chceš vozit i něco jiného než rodinu s kočárkem a pár tašek, tak je lepší nafta. Citovat
Martinsk Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Ja mám HDi, lebo jazdím dosť a dlhé cesty. Ak najazdíš viac ako 25 000 km tak skús HDi. Pokiaľ by si našiel niekde 1,6 HDi tak si vyhral. Popozeraj príspevky a potom si sprav obraz sám. Ja som s Peugeotom spokojný, aj keď ma niekedy nahnevá ... Citovat
lamancha Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Urcite bych sel do 1.6HDi - ale ty se nedelaly pred trema rokama, ja za chvili budu jezdit spis jen semo tamo - ale za 2.5 rokujsem nalital skoro 90tis, takze podle ruznych propoctu penize za rozdil benzin- nafta jsou zpatky. Teda byly by, kdyby to zralo co udavaji - na druhou stranu nevim kolik zere 1.6 ci 2.0 benzin - asi bych sel na tvem miste do 1.6. Citovat
Pavel_K Odesláno 26. duben 2006 Autor Odesláno 26. duben 2006 díky, ale asi se budu držet toho benzínu, jezdím autem i služebně, kdy jsem docela naloženej, takže provoz se mi z cesťáků zaplatí. Trochu mě straší zkušenosti některých z Vás. Z Peugeotů jsem měl 205, pak 206, teď jsem zbaběle přeběhl a 2 roky jezdím Opelem Astrou G, se kterou jsem spokojebnej, je to spolehlivý auto, ale stalo se bohužel malým Citovat
Bohumil Odesláno 26. duben 2006 Odesláno 26. duben 2006 Pavel_K : Jestli budeš jezdit dost naloženej a přes 20tis/rok, pořiď si něco v naftě. Citovat
bancroft Odesláno 27. duben 2006 Odesláno 27. duben 2006 Já bych každýmu rozmlouval 1.6 benzin. Mám ho u svýho SW a sptřeba po městě je strašlivá 9-10 litrů přes veškeré snahy. Je to těžké auto a i když 80 kW vypadá jako slušný počet koní, je to málo. A navíc 16 ventil netáhne odspodu, takže pokud nedáš více plynu při rozjezdu, zvadne to jak stodvacítka a hodinu se to sbírá. Nejlepší výsledek jakého jsem dosáhl bylo do Chorvatska za 6.8. Něco jiného to bylo u starýho Toleda 1.6 74 kW. Bylo o 300 kg lehčí a byl to osmiventil. Než jsem ho prodal tak jsem mohl tyto auta a motory porovnávat a byl to proti Pažoutu hotovej závoďák. [upravil dne 27.4.06 bancroft] Citovat
Pavel_K Odesláno 1. květen 2006 Autor Odesláno 1. květen 2006 Tak tu 1,6 16V jsem si opravdu rozmyslel a začínám uvažovat pouze o 2,0 nebo nějaký HDI. Když jsem si srovnal váhu svojí Astry G 1,6 16V 74kW a 307 SW, přepočítal na kg/1kW, tak nic moc, to bych raději volil HDi. No, tak budu dále přemýšlet, snad se rozhodnu dobře. Zatím díky za rady. Citovat
Pavel_K Odesláno 3. květen 2006 Autor Odesláno 3. květen 2006 Tak, po přečtení všech možných příspěvků a vašich zkušeností s 307SW jsem o tomto voze přestal uvažovat. Prostě potřebuju auto, který bude v klidu jezdit, nechám opravit věci, které odejdou svou životností a nechci se bát, zda se mi auto nebude sypat pod rukama. V současnosti jezdím Opelem Astra z r.2001, já jej mám 2,5 roku, najeto 65000km, je to 1,6 16V 74kW benzin, jediná závoda byl špatný el.mag.ventil vstřikování, oprava 3.000,-Kč, jinak šlape jako hodinky, neb je už pro mě malé, takže asi zůstanu u Opelu, volbou bude Zafira 1,8 16V. Mrzí mne to, 307-SW je dle mého názoru jedno z nejhezčích aut na trhu. Citovat
bladerunner Odesláno 3. květen 2006 Odesláno 3. květen 2006 Původně zaslal: Pavel_K Tak, po přečtení všech možných příspěvků a vašich zkušeností s 307SW jsem o tomto voze přestal uvažovat. Prostě potřebuju auto, který bude v klidu jezdit, nechám opravit věci, které odejdou svou životností a nechci se bát, zda se mi auto nebude sypat pod rukama. V současnosti jezdím Opelem Astra z r.2001, já jej mám 2,5 roku, najeto 65000km, je to 1,6 16V 74kW benzin, jediná závoda byl špatný el.mag.ventil vstřikování, oprava 3.000,-Kč, jinak šlape jako hodinky, neb je už pro mě malé, takže asi zůstanu u Opelu, volbou bude Zafira 1,8 16V. Mrzí mne to, 307-SW je dle mého názoru jedno z nejhezčích aut na trhu. zaujímavé - po prečítaní príspevkov na stránkach Peugeot-Clubu stráca potenciálny záujemca záujem o auto značky Peugeot. Nemali by sme sa nad tým zamyslieť? Citovat
tatran Odesláno 3. květen 2006 Odesláno 3. květen 2006 Ahojte. Nazaciatok sa musim priznat, ze v aute plnim len funkciu navigatora Hadam ma ctene osadenstvo nezacne odsudzovat ako menejcenneho. Zial ja som sa k tomuto foru dopracoval az po tom, ako sme si vyhliadli a kupili 3 rocny jazdeny Peugeot 307 Break XT, benzinovy 1.6 80 kW/110 konikov. Hladali sme rodinny voz a podla toho co tu bolo uz viackrat spomenute, tak ta volba bola asi dobra. Momentalne ho uzivame druhy mesiac, ale zatial som s nim velmi spokojny a soferka a manzelka v jednej osobe tiez . Casom (ked ho trosku vylestime) sa podelim aj ja s nejakymi fotkami. Citovat
bladerunner Odesláno 3. květen 2006 Odesláno 3. květen 2006 Původně zaslal: bancroft Já bych každýmu rozmlouval 1.6 benzin. Mám ho u svýho SW a sptřeba po městě je strašlivá 9-10 litrů přes veškeré snahy. Je to těžké auto a i když 80 kW vypadá jako slušný počet koní, je to málo. A navíc 16 ventil netáhne odspodu, takže pokud nedáš více plynu při rozjezdu, zvadne to jak stodvacítka a hodinu se to sbírá. Nejlepší výsledek jakého jsem dosáhl bylo do Chorvatska za 6.8. Něco jiného to bylo u starýho Toleda 1.6 74 kW. Bylo o 300 kg lehčí a byl to osmiventil. Než jsem ho prodal tak jsem mohl tyto auta a motory porovnávat a byl to proti Pažoutu hotovej závoďák. [upravil dne 27.4.06 bancroft] 1. tie spotreby čo udávaš sú podľa PP alebo reálne podľa tankovania? lebo mne ukazuje PP o cca 0.9-1.0 l viac ako je reálna spotreba. 2. SW nie je práve ideálne mestské autíčko, takže s vyššou spotrebou treba počítať. samozrejme veľa závisí aj od štýlu jazdy. Citovat
Pavel_K Odesláno 4. květen 2006 Autor Odesláno 4. květen 2006 ...a stále nejsem rozhodnut, 307SW je prostě to nejhezčí auto v dané kategorii, které znám, Zafira by byl pro mne trochu ústupek. Tak nevím, nevím....nechce se mi zainvestovat do auta 350.000,-Kc a pak do něj cpát spoustu peněz, že se stále něco po.... TAK MI PORAĎTE, CO BYSTE DĚLALI VY??? Citovat
123ps Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 Jesli ho chceš, tak si ho kup. Nemyslím si, že je to auto více sypací, než třeba jiné vozy v této kategorii. Máme ve firmě převážně všemi vychvalované škodovky, a řeknu ti že bych škoďárnu už doma nechtěl. Než jsem koupil SW-čko měl jsem jednu škocnu doma - Simply Never ! Až se trochu zmátořím a zaplatím SW, rád bych si koupil 307CC jen tak pro zábavu, ale tentokrát ojetinu. Na nové bych už asi neposkládal:mrk Jestli máte nějaký tip, nebo znáte ceny ojetých CC, budu vděčný za informace. Díky Citovat
lamancha Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 No, ja tady patrim za jednoho z nejvetsich potizistu-ale jak jsem uz nekolikrat psal, drzi me to do te doby nez sednu do neceho jineho, F.Fokus-Mondeo,VW-Touran,Passat,Golf, Toyota -Corrola,Avensis, S-Octavia I Superb,Opel-Zafira (jednoho jsem znak co tam fakt musel li 1l kazdych 1500km a v servise mu rekli co se divi-ze to je v papirech) Nerikam, ze ty zminovane auta jsou spatne atd, ale proste vybirat si znova - tak jdu do toho zas - ted me parkrat svezl chlapek v medaku a nechapal jsem co zavad mel v elektrice. Citovat
prco Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 Ja som pôvodne chcel Ford focus,kombi TDCi, ale nakoniec som sa rozhodol pre 307 Break a zatiaľ som veľmi spokojný(až na nejaké drobnosti). Nechcem, ale tým povedať, že tie focusy sú zlé autá. Keď budem niekedy v budúcnosti meniť, tak asi zostanem pri tom istom, len motor 1.6HDI. Teraz mám 1.6 benzín. Citovat
VenaS Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 Rozdíly mezi benzínem a naftou se dnes díky novým technologiím a rozvoji u dieselových motorů, srovnávají. Oboje má své výhody. Hlavní rozdíl je, když opomineme techniku, v pořizovací ceně. Citovat
Hnidopich Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 Pokud clovek potrebuje neco sdelit, tak vetsinou z 80% proto, ze ho neco stve a ten 20% zbytek jsou proste jen fandove. Z toho duvodu je na tom forum vetsinou popis vsemoznych problemu. Spokojeny uzivatel vetsinou nema potrebu cokoliv sdelovat. Ja patrim do tech 20% a dnes muzu s cistym svedomim rict, ze dalsi moje auto bude zase Peugeot. Citovat
lamancha Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 Původně zaslal: Hnidopich Pokud clovek potrebuje neco sdelit, tak vetsinou z 80% proto, ze ho neco stve a ten 20% zbytek jsou proste jen fandove. Z toho duvodu je na tom forum vetsinou popis vsemoznych problemu. Spokojeny uzivatel vetsinou nema potrebu cokoliv sdelovat. Ja patrim do tech 20% a dnes muzu s cistym svedomim rict, ze dalsi moje auto bude zase Peugeot. koukam na ty tvoje km - uz jsi blizko vymeny FAP i rozvodaku - jak to snasis? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.