WLTN1 Odesláno 28. březen 2022 Odesláno 28. březen 2022 Dobrý den, nedávno jsem zde popisoval problém, kdy auto začalo cukat a poté nešlo nastartovat. Tuto chybu servis opravil, auto fungovalo cca 14 dní, poté zničehonic začalo chcípat zase, servis řekl, že byl vadný díl, který opravovali a tak ho vyměnili znova. Poté bylo auto v pořádku cca měsíc, pak začalo opět škubat. V diagnostice se mi ukázala chyba p1351 a p1598, předal jsem to servisu a ti po týdnu přišli s tím, že nevědí co s autem je, že ho zkoušeli projet a auto cukalo ještě víc, že začalo smrdět a že si mám auto odvézt. Napadá někoho, čím by to mohlo být? Hledal jsem na internetu a co jsem koukal, tak by to mělo být něco se svíčkama, ty měnily, jsou tam nové a druhá chyba něco s elektromagnetickým ventilem, to je EGR? Může být vadnej, případně můžou toto způsobovat například špinavé trubky? Citovat
ferinko2 Odesláno 28. březen 2022 Odesláno 28. březen 2022 -Vitaj späť po rokoch -Než niekto začne debatu na túto tému , bolo by dobre oboznámiť potenciálnych diskutérov s faktom , čo máš za motor a v akom aute ,rok výroby ,kód motora a pod. informácie. -P1351 je žhavenie , takže asi diesel..... -P1598 je obtokový ventil termostatu.... -Tieto chyby nemôžu spôsobiť tvoj problém. Zaseknutý EGR spôsobuje nemožnosť naštartovať vozidlo ( "málo kyslíka na vznietenie nafty pri nízkych otáčkach") Citovat
Vena garážmistr Odesláno 28. březen 2022 Odesláno 28. březen 2022 A já doplním že by pokud je ti známo mohl by jsi napsat jakou diagnostikou to vyčítali a jaký to je servis nemyslím ho hned jmenovat ale jestli je to servis značkový, autorizovaný , nebo nějaký servis kde dělají všechny značky. Citovat
WLTN1 Odesláno 28. březen 2022 Autor Odesláno 28. březen 2022 (upraveno) Omlouvám se za chybějící data, jedná se o peugeot 407 2.0 SW 100kw Diagnostikou nevím jakou to četli, nejedná se o autorizovaný servis. ale servis místí, pro všechny značky de facto. Vozidlo při jízdě cuká, netáhne, vypadává plyn (někdy při nízkých otáčkách a při vyšších v pořádku, někdy i jakýkoliv) a smrdí jak kdyby se něco pálilo, ale nic. Myslel jsem, zda to nemůže dělat egr, filtr pevných částic atd., zda ho něco nedusí, ale když si nevědí rady ani v servisu .. (?) nyní vozidlo nastartuje bez problému, na volnoběh taktéž bez problému, ale za jízdy vynechává plyn. Tyto dvě chyby jsou jediné, co diagnostika ukazuje Upraveno 28. březen 2022 uživatelem WLTN1 Citovat
ferinko2 Odesláno 29. březen 2022 Odesláno 29. březen 2022 (upraveno) Keď to smrdí tak to vyzerá , že chudák motor sa snaží zregenerovať FAP, koľko má nabehané ten FAP? Chcelo by to origo diagnostiku , live data diferencialneho tlaku na FAPe , zanesenie filtra cerínom. Stav aditíva a či to vôbec dávkuje aditívum do nafty. Ďalšou závadou môže byť nefunkčnosť rozdeľovacích klapiek v saní (predpokladám že máš rozdvojený výstup za turbom.) V prípade regenerácie FAPu sa zatvára klapka s prívodom vzduch cez intercooler a otvára bypass. Ak sa druhá klapka neotvorí motor sa dusí. Stačí prasknutá hadička na podtlaku alebo vadný elektropneumatický ventil a problém je na svete. Takže zmeniť servis . Nájsť mechanika čo má Diagbox (PP2000) a vie čo s ním robiť. Upraveno 29. březen 2022 uživatelem ferinko2 inoxing a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.