Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HDI vs TDI - auto na projekt.


Muhíí

Recommended Posts

Zdravím,

Začal jsem přemýšlet o nějakém autě na projekt. Jako první auto jsem měl Golfa IV, 1.9 TDI 110kw a neskutečně se mi líbil ten zátah a lehkost toho auta. Golf se před rokem prodal a teď hledám něco podobně zábavného.

Narazil jsem na 306 s HDI. Dobře se řídí, jsou to lehoučká auta a HDI se dá dobře ladit ohledně výkonu. Byl jsem se tedy na jednoho podívat a dost nemilé překvapení. Řízení a ovladatelnost supr, krásně lehké auto .. ale to podání výkonu. Z TDI jsem si pamatoval právě ten kopanec od turba, ten zátah. U 306tky prostě skoro nic. Vím, je to jen 66kw (tenhle měl mít lehký čip na 75kw+-) ale i tak, přirovnal bych to spíš k turbo benzínu než k naftě. Plynulý nástup výkonu a táhne až do červené. A to mě právě zklamalo, ten kopanec u TDI dával takový ten pocit rychlosti, že to auto má víc koní než se zdá.

HDIčko se dá dotáhnout v celku bez problému k nějakejm 160-170 koním, na tak malé auto to je dostatek ale otázka je, bude mě to bavit jako TDIčko? Je tu třeba někdo, kdo má s tímhle zkušenosti a třeba se svezl oběma auty? Nebo by dokázal poradit?

V současnosti mám Mondeo ST200 V6, jede to neskutečně a ten zvuk! ale kdykoliv si sednu do hatchbacku, ta mrštnost a ovladatelnost je uplně jinde. Kdyby měl třeba někdo jiný typ na levné auto na projekt, rád si nechám poradit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@milanrejpid upravoval 306 HDi.  Koukni do sekce Naše kary a jeho vlákno tam někde bude. 

Ale obecně HDi není o turbo kopanci, to musíš k nemčourům, kteří si myslí, že když to cukne, tak to je nejvíc. 

Já mám rád plynulost ... podobně jako u 308 GTi.  Když sednu do oktava RS, jsem nešťastný... 

Ale pokud dostaneš z 306 HDi 160 koní, tak to asi taky bude cukat, protože se sérii toho nebude mít moc společného. 

Osobně neporadím, já mám chip na 80 kw a jsem spokojený, auto má 520 tkm a vrčí vesele dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plynulost jsem si taky chtěl zkusit, proto jsem pořídil právě to Mondeo ale nakonec mi chybí ten zátah turbo nafty a ta lehkost malého auta. V práci jezdím s kombi Focusem 1.6 TDCI chiplím ke 100kw a už to jede krásně a táhne to jak diví.

Nakonec tu 306tku zkusím, prodat se to dá vždycky a jde mi hlavně o to, se na tom naučit ty základy a všechno okolo aut s turbem. V mondeu mi je hrozně líto se hrabat, takovýho auta už je prostě škoda, kdežto 306tek s HDI je stále docela dost a za pár peněz se dá sehnat snad všechno. Budu o dost radši, když se mi potká takovýhle auto, protože jsem ho moc přikrmil, než aby mi kleklo auto za 150k, protože jsem něco blbě utáh :D.

Děkuji za odpověď a přeji hezký den! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 26. 1. 2022 at 22:48, Driver napsal:

Pokud jezdíš v práci s Focusem, který má 1.6 TDCI tak jestli se nepletu tak už s HDIčkem jezdíš :D To je motor PSA, který si "půjčili" do Forda.

Tak potom to opravdu marné není! Nekope to teda jako golf ale jede to dost slušně. A když přihlédnu k tomu, že 2.0 HDIčko se dá dostat bez problému k nějakejm 120kw a ještě je to stále lehčí o nějakejch 200kilo. To musí bejt hrozná raketa :D Abych se v tom pak neomotal kolem stromu :D 

A fakt, že TDCI a HDI jsou opravdu stejné motory, mi unikl a potom tedy mám asi nejlepší srovnání HDI vs TDI, aniž jsem to věděl :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...