BeppoSk Odesláno 14. únor 2022 Autor Odesláno 14. únor 2022 Pardon mal som to vyznačiť. Na diagnostike to bolo v peugeote min. mesiac, povedali že tam nič nie je. Uzatvorili to tak, že mám slabú batériu tak to nabili a po otočení kľúčom (2x na pozíciu štart ako keby to 2x nažhavil a chytilo to). Po pol hodine státia to znova pretáčalo takže tam problém zjavne nie je .... Tie Egr som ešte neskúšal lebo som to začal riešiť opäť 2 dni dozadu skrz nápor práce. Chcel som dať na repas ten štartér ako ste obaja navrhovali ale všimol som si tamtej trubky ktorá isto v poriadku nebude. Citovat
Agrafik Odesláno 15. únor 2022 Odesláno 15. únor 2022 před 12 hodinami, BeppoSk napsal: Tie Egr som ešte neskúšal Odpojení konektorů = 5min i s otevřením kapoty. před 12 hodinami, BeppoSk napsal: 2x na pozíciu štart ako keby to 2x nažhavil Žhaví to dál, i když kontrolka zhasne - pokud si dobře pamatuju, žhaví poměrně dlouho i po nastartování motoru - samozřejmě je to závislé na teplotě. Citovat
BeppoSk Odesláno 16. únor 2022 Autor Odesláno 16. únor 2022 Pardon možno stupídna otázka ale isto je to 5 min na to odpojenie konektorov? Pozeral som aj service box a aj pod kapotou a tie konektory som popravde vôbec nevidel Citovat
Agrafik Odesláno 16. únor 2022 Odesláno 16. únor 2022 Ano, je to 5 minut. Jeden ERG vzadu, druhý vepředu. Nahmatáš konektor, stiskneš/uvolníš pojistku a konektor vysuneš. Zkusím ti to vyfotit. Citovat
BeppoSk Odesláno 8. březen 2022 Autor Odesláno 8. březen 2022 Ďakujem veľmi pekne za poskytnuté fotky, týmto to bohužiaľ nebude. Cením ochotu .. Vrátim sa teda naspäť k štartéru a ten dám na repas cca o týždeň. Horšie je to, že mi v servise prišli na to, že mi preteká olej z turba (a nie málo - fotky sú nie bohviečo, robil som ich ja keď som sa tam strčil pod to tak tam nie je moc vidieť. Tá prvá fotka by mala byť to turbo a tá druhá spodok prevodovky) a taktiež (podľa nich) spoj motora s prevodovkou. V servise mi odporučil repas motora (nie u nich tak za tým nevidím žiadnu shady practics), aby rozobrali motor, vymenili všetky tesnenia, vymenili turbo a poskladali to ... Cena cca 45tis CZ za repas motora + turbo repasované. Čo by chceli za odmontovanie prevodovky a výmenu tesnenia relevantného to neviem ale odhadujem to na ďalších 9tis. Aký je prosím váš názor na to páni? "Drobná" info k tomu naviac - bol som minulý rok na dekarbonizácii motora chemickej, a až neskôr som zistil, že keď mi tam menili aj olej tak mi tam dali viac ako max ukazovateľ na meradle (akože aj 3/4 cm). Neskôr som si olej vymenil sám a nalial koľko tam aj malo byť.. Nie je však možné, že to turbo pretieklo práve kvôli nadbytočnému oleju? Pokiaľ viem tak pri väčšom objeme oleja ako by malo byť tam vzniká väčší tlak, ako by mal byť - čo logicky môže spôsobiť aj pretečenie niečoho... Ak sa však mýlim tak dajte vedieť, som len amatér - tú prevodovku to však nevyrieši, tá bude musieť ísť dole tak či tak.... Citovat
Agrafik Odesláno 8. březen 2022 Odesláno 8. březen 2022 Zeptám se .Zkusil jsi odpojit ty EGRy? Citovat
BeppoSk Odesláno 8. březen 2022 Autor Odesláno 8. březen 2022 Áno ale znova to pretáčalo dlho. Asi to bude ten štartér, ten dám spraviť o týždeň. Horšie sú ale tamtie veci. Ak by ste ale poznali aj nejakého fakt schopného mechanika čo sa tým živí / čo sa špecializuje na repas motorov tak dajte kľudne vedieť. Citovat
Hafity Odesláno 9. březen 2022 Odesláno 9. březen 2022 před 21 hodinami, BeppoSk napsal: aj 3/4 cm To je třičtvrtě centimetru, nebo tři až čtyři centimetry Ta druhá možnost by už byla dost špatná.... Tlak ale dělá olejové čerpadlo.... Ale na těch fotkách to zase nevypadá tak moc dramaticky.... Citovat
Agrafik Odesláno 9. březen 2022 Odesláno 9. březen 2022 Nevím, jestli má do toho dávat takové peníze, teda pokud to není miláček. U turba bych měl větší strach, jestli nejde olej do sání, jestli je z venku, utřít, odmastit a pozorovat. Stejně tak i převodovku. Zkontroloval bych , jestli není olej v saní, což může při určitém množství smrdět průšvihem. Když už budeš mít dole tu sací komoru, tak můžeš zkontrolovat zanesení rozdělovače sání karbonem, z toho budeš mít info, v jakém stavu asi budou EGRy. Hafity ohodnotil 1 Citovat
BeppoSk Odesláno 9. březen 2022 Autor Odesláno 9. březen 2022 Trištvrte cm to bolo. Aj keby mám byť 2 roky na suchých rožkoch tak to auto nezdochne... Základná otázka - oplatilo by sa to dať komplet dole a vymeniť všetky tesnenia (čo som sa informoval tak by to rozobrali do stavu polomotora a vymenili tesnenia) alebo čisto vymeniť len turbo a hotovo? Ak sa vôbec k tomu turbu dá dostať.... Citovat
Agrafik Odesláno 9. březen 2022 Odesláno 9. březen 2022 V 22. 1. 2022 at 21:24, BeppoSk napsal: V peugeote povedali (včera 21.1.2022) že tam nič nevideli ale spomenul som si na jednu diagnostiku, keď som si bol dávať meniť olej v prevodovke s preplachom. Obrázok prikladám - možno pomôže Ten EGR s chybou jsi nějak řešil? Nikdo z těch mechaniků kde jsi byl to měli na diagnostice? A nenašli nic? Ty kabely od baterky včetně země jsi změřil? Citovat
BeppoSk Odesláno 9. březen 2022 Autor Odesláno 9. březen 2022 S egr som nič neriešil nakoľko odvtedy to bolo u piatich mechanikov a nikto nemal čo i len najmenšiu chuť to riešiť resp. ani im to v dia neukázalo - ani v peugeote naposledy mesiac dozadu ... Na merania auto odveziem po štartéri, ak ani to problém nevyrieši. Nakoľko nie som elektrikár tak by som tam ešte čosi dosral aj... Tipujem ale že to bude to zadné EGR keď to aj tá dia vtedy písala... Btw do budúcna - repasované turbo je zlý nápad? 2 hours ago, Hafity said: To je třičtvrtě centimetru, nebo tři až čtyři centimetry Ta druhá možnost by už byla dost špatná.... Tlak ale dělá olejové čerpadlo.... Ale na těch fotkách to zase nevypadá tak moc dramaticky.... Nie moc dramaticky? No tak aspoň niečo, auto sa zatiaľ chová +- normálne... Citovat
BeppoSk Odesláno 9. březen 2022 Autor Odesláno 9. březen 2022 1 hour ago, Agrafik said: Když už budeš mít dole tu sací komoru, tak můžeš zkontrolovat zanesení rozdělovače sání karbonem, z toho budeš mít info, v jakém stavu asi budou EGRy. Btw. toto asi nebude moc easy process či ? Citovat
BeppoSk Odesláno 9. březen 2022 Autor Odesláno 9. březen 2022 10 min tak to by som mal zvládnuť.. skúsil som ešte raz odpojiť tie egr a pretáčalo to dlho tak či tak... Asi ten štartér teda... Horšie je že k tomu turbu sa s najväčšou pravdepodobnosťou nebude dať dostať bez toho, aby išiel motor von. Čo som si ale všimol že po naštartovaní je dosť cítiť nafta - viem že studený diesel je tým trochu charakteristický (aspoň ten starý) avšak teraz mi to príde silnejšie. Divný zvuk aj z kolesa pravého predného pokiaľ auto ide tak okolo 5km/h, od cca 12 to počuť nie je.. Skúšal som to teda zdvihnúť a roztočiť a celé je to nejaké zvláštne... asi sa to rozhodlo sa pokaziť všetko naraz alebo čo.. Video nižšie. 20220309_210531.mp4 Citovat
Agrafik Odesláno 9. březen 2022 Odesláno 9. březen 2022 před 9 minutami, BeppoSk napsal: 10 min tak to by som mal zvládnuť Je to jedna spona na plastovém krytu, případně na kompletní sundání povolení jedné spony od gumové hadice IC. Pak tam jde kouknout, jak to vypadá za výstupy trubek EGRu. Osobně než bych se v tom začal vrtat, tak bych zajel někam na origo diagnostiku k někomu co s tím umí a podíval se na LIVE data, deník závad... Jestli máš multimetr, tak když už nic, tak na studeném motoru změř napětí po zapnutí zapalování přímo na baterce a na hlavních pojistkách u motoru. (musí být zapnuto žhavení, aby tam byla nějaká zátěž). Citovat
BeppoSk Odesláno 24. březen 2022 Autor Odesláno 24. březen 2022 Zdravím páni, len update čo sa týka štartovania - vyzdvihol som repasovaný štartér (mechanik povedal že bol na totálku zhoretý čo sa týka ložísk a celý iskril takže tak). Po "operácii" prikladám výsledok. Ďakujem za rady 20220323_204642.mp4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.