Capy Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 tak jsem posílal dotaz na tuv.Zda jdou nák zapsat 15 kola na 405 td.Mimochodem tyto kola se montovali bez problémů na mi16.Proč v německu a kdekoliv jinde se dá bez probvlémů téměř jakýkoliv tuning legalizovat za běžných okolností a v čechách to nelze.Pak to taky vyapdá tak jak to vypadá nikdo na předpisi nekouká auta si jezdí s křídlama jako žiletky a nikoho to nezajímá.Když chce člověk o palec větší kola stále normálních rozměrů tak to nejde a když se něco stane tak....Hold spadnu do kategorie lidí co mají na autě něco nelegálně:grrOstatně takhle celá ČR funguje:grr tady je odpověd co sem dostal: Na vozidlo lze bez problémů namontovat kola rozměrů, které jsou uvedeny v jeho technickém průkazu. Pokud hodláte vozidlo opatřit koly jiných rozměrů musíte si uvědomit, že tímto zasahujete do specifikace schváleného typu vozidla resp. jeho ekologických, bezpečnostních a nakonec i ekonomických parametrů. Pokud byste chtěl změnu rozměru kol legalizovat, znamenalo by to ověření všech parametrů souvisejících s touto změnou, což by si vyžádalo od Vás odstavení vozidla a jeho poskytnutí pro zkušební účely a značné finanční náklady (cca 100 000,- Kč). Vlastní zápis do TP může vykonat pouze "Obecní úřad" v místě registrace vozidla na základě žádosti a protokolu o úspěšném provedení zkoušek. S pozdravem Citovat
Ajdamek Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 Alcar bohemia vydává k prodaným kolům typový list a pak je možné zapsat kola do TP bez problému. Jinak, když rozměr povolí Peugeot, tak to jde taky dopsat. Na TUV bych se vy*** Citovat
Capy Odesláno 18. duben 2006 Autor Odesláno 18. duben 2006 peugeot je nepovolí max195/60/14 15cky ani náhodou.A kola mam starší ATS-ka takže k nim typovej list asi neseženu Citovat
Ajdamek Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 Tak jedině zkusit dát někomu v Peugeotu na \"pivo\" Jinak se zkusím zeptat známýho, co pracuje v Peugeotu, taky bych chtěl dávát větší kola, tak mě to docela zajímá. Citovat
Capy Odesláno 18. duben 2006 Autor Odesláno 18. duben 2006 To by si byl hodnej.Tak se mi poptej.Já už nevim jak to legalizovat.Budu je tam mít tak jako tak.Takže pokud by to šlo legálně,bylo by to super. Citovat
Guest Finger Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 tohle ale schvaluje přímo dovozce a ne kde jakej peugeot, bych se na to vyflák a neřešil to, policajt to stejně nepozná a na technickou tam hodíš zimní, já mám na 307ce 18ky a žádnej problém s tím taky nemám (dával to tam autorizovanej peugeot:) ) mimochodem peugeot je nějakej divnej - golfy, focusy atd. 18ky maj za příplatek a na cc jsou dovolený max 205/50/17 a ještě zapadlý, s 225/40 to drží nesrovnatelně líp a nehledě na to, že když podřadím a dám plnej, tak trojka čtverka hrábne na těch 205kách! Jinak ten dopis moc dobrej, na 15kách a 100tis, pokud vím tak to ty parametry akorát zlepší, jsou to paka, co na to říct! Citovat
Vvitty Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 jojo vsichni konstrukteri jsou paka a nevi co delaj.... a jeste za to berou tezky prachy, co? policajt to pozna. a kdyz bude chtit, tak te za to i vyprudi a zkasiruje. ze to neresi, kdyz neprasis, kola nelezou z blatniku a na pneu je vzorek je druha vec. na technickou tam hodis zimni, ale kdyz na letnich nabouras, muzes mit problem. Citovat
Guest Finger Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 na 306ce sem měl 15ky a policajtovi se akorát nezdáli zatmavený světla, ani likvidátora kola nezajímali (lampy už byly normální jak to prohlížel;) ) prostě když to neleze a nemá to tam šprcku nebo ještě líp Ačko, tak bych se toho nebál..kolik lidí dnes nemá povolený kola?! A policajt 15ky na 405ce nepozná, to by musel byl bejvalej servisák v peugeotu!! Vvitty: když tak narážíš tou první větou, připadne ti normální dávat skoro na dvouset koňovej motor 205ky pneu? Pro normální ježdění proč ne, ale když si někdo toto auto koupí, těžko to má na normální ježdění... Citovat
Capy Odesláno 19. duben 2006 Autor Odesláno 19. duben 2006 no on by moh nastat jedině problém při nehodě.Už sem slyšel že pojištovny potom mívaj keci a nechce se jim platit.Já sem si stáhnul typovej list ne kola AEZ (mam ATS) a budu ho vozit sebou ty sou dodatěčně schválený i na 405.Zapsali by mi rozměr jedině kdybych si je koupil:aut.Neviděli jste někdo protkol z bouračky?Nevíte jestli tak zapisujou i rozměr kol? Mě šlo jen o to jestli se to dá v čechá nákou normální cestou legalizovat a jak tak koukam když nemáš milión v kapse tak tu nejde nic. Citovat
Tommy306 Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 nejde jenom o kola, ale důležitej je taky rozměr pneu... nevím, jak je na tom Peugeot, bohužel na jarní prohlídce jsem se na to zapomněl zeptat, ale když jsem si to kdysi byl zjiš?ovat u Audi, tak mi v počítači našli neuvěřitelně dlouhej seznam rozměrů kol a pneu, který jsou pro danej model schválený přímo od Audi (oni tam totiž v průběhu času, jak se modernizují jednotlivé modely přidávají další a další rozměry), bohužel abych si ten svůj tehdejší rozměr mohl nechat zapsat do TP, tak i když ten rozměr měl prodejce v kompu, stejně bych musel poslat žádost na přímého dovozce do Phy, odkud by mi poslali za 2K:o něco jako typový list, tak jsem se na to tehdy vyprd, ale Pg musí mít určitě taky nějakej podobnej systém, akorát člověk musí občas zkusit jiného prodejce, ne každej je ochotnej... Citovat
mk405 Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 Původně zaslal: Capy Já sem si stáhnul typovej list ne kola AEZ (mam ATS) a budu ho vozit sebou ty sou dodatěčně schválený i na 405.Zapsali by mi rozměr jedině kdybych si je koupil:aut. to je docela zajímavé, ted jsem na to koukal, co takhle vzít ty pdf soubory vytisknout a zkusit si to nechat dopsat na ně, jak tam někdo zapíše 15\" je vyhráno pak už je jedno jaké máš, šířku nikdo měřit nebude a rozměr pneu dle pdf je 195/50R15:o což by vyhovovalo. Nebo ten pravej certifikát dostaneš až při koupi a tohle co stáhneš je k ničemu? Citovat
Capy Odesláno 19. duben 2006 Autor Odesláno 19. duben 2006 Tommy:U peugeotů sem byl a byly dost ochotný poslali za mě žádost na dovozce.ten se k tomu vyjádřil ale 15-ky nepovolily a celý by to bylo zadarmo i ten certifikát nebo co. mk405:asi tak ten pravej dostaneš při koupi ale to jedno protože musíš s tim na zkušebnu a tam ti potvrdí shodnost kol s certifikátem na který je to vystavený.Hold to sou ku...Jedině že by si tu někdo ty kola koupil a pak je pučil jinýmu aby si je nechal zapsat.Pak už tam budeš mít rozměr zapsanej a můžeš dát jiný(teda asi jestli to nemaj nák sichrovaný) jinak tadyje odkaz na ministerstvo dopravy je tam jak to jde udělat a jaký výrobci maj certifikáty Citovat
mk405 Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 aha, no že by jsme koupili jedny putovní kola a nechali to kolovat po klubu, je nás tu dost Citovat
Fusion Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 Si myslím že ten Alcar by mohl přistoupit na nějakou symbolickou částku za ten certifikát. By si trhli dobrých pár korun za blbej výtisk. Ale jestlis to pořešil přes Peugeout a zadax, tak to je super. Jinak poliši ví houby jaký tam mají být kola, v malým TP to tuším není. Leda si to můžou prověřit ale na to sou líní. Citovat
Rošťák Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 nejlepsi je asi mit znamy jak v peugeotu tak na inspektoratu pak to jde samo a co sem slysel tak kola pojistovaky moc nezajimaj Citovat
Capy Odesláno 19. duben 2006 Autor Odesláno 19. duben 2006 mk405: super nápad:D Fusion:No to bych netvrdil že poliši ví prd,už maj kompy s databází a najdou si tvuj velkej techničák na místě(ale oni tohle neřešej při prohlídkách protože taky ví že je to pi...a)Taky to zkoušim domluvit jestli by třeba alcar neudělal nákej certifikát a pak ho prodával(třeba pro klub)Já právě ještě moc nepořešil nikdo se k tomu nemá Citovat
Tommy306 Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 Původně zaslal: Capy Tommy:U peugeotů sem byl a byly dost ochotný poslali za mě žádost na dovozce.ten se k tomu vyjádřil ale 15-ky nepovolily a celý by to bylo zadarmo i ten certifikát nebo co. no tak jsem tam mezitím volal...napřed na mě zkoušel něco ve smyslu co je v TP to je svatý a na dveřním štítku a v příručce jsou blbosti a nokonec z něho vylezlo, že stačí dojet s TP a oni zadara pošlou žádost:o takže až pojedu kolem Pg s techničákem, tak to zkusím... Citovat
Vvitty Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 Původně zaslal: Fusion Jinak poliši ví houby jaký tam mají být kola, v malým TP to tuším není. Leda si to můžou prověřit ale na to sou líní. to mas tak, nekteri vi, nekteri nevi. kdyz to nebije do oci, tak to normalne neresi. kdyz te budou chtit vyprudit nebo zkasirovat, je to vdecne tema. v malym TP to neni, ale je to otazka peti minut casu... Citovat
Guest Finger Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 je to asi názor proti názoru, ale když to do očí nebije, tak to nikdo nemá šanci poznat a za těch let co jezdím s nepovoleným rozměrem kol sem se nikdy s nějakým ověřováním nesetkal..a to už sem se setkal s ledajakejma prudičema. Další věc je přístup, když su slušnej, nikdy není problém a když by měl keci, udělám ze sebe debila, že už sem to tak koupil a moje chyba že sem si to nezkontroloval...kolik dá, nic nebo 500, když je to už opravdu ha*zl? Citovat
mk405 Odesláno 20. duben 2006 Odesláno 20. duben 2006 Původně zaslal: Capy mk405: super nápad:D Fusion:No to bych netvrdil že poliši ví prd,už maj kompy s databází a najdou si tvuj velkej techničák na místě(ale oni tohle neřešej při prohlídkách protože taky ví že je to pi...a)Taky to zkoušim domluvit jestli by třeba alcar neudělal nákej certifikát a pak ho prodával(třeba pro klub)Já právě ještě moc nepořešil nikdo se k tomu nemá tohle jsem si myslel taky ale nedávno mě někdo ujistil že to tak není a mají prd, takže wo co gou? když to neleze z blatníků a má to vzorek a tváří se to normálně nepoznají to a nedokáží ti to. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.