Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dobrý deň, 

plánujem výmenu oleja, filtrov a sviečok po 50 000 km (2,5 roka) a chcem sa spýtať, aké sviečky mám presne dať a ešte info ohľadne palivového filtra...

Niekde som čítal, že sa vymeniť nedá a že je integrovaný, ale normálne sa predáva, keď si pozerám diely podľa VIN. Kód motora mám HNS (EB2ADTS).

Ďakujem pekne za rady

Upraveno uživatelem zdeno2k
  • zdeno2k changed the title to Olej, filtre, sviečky P3008, r.2019
Odesláno

ahoj, vyměnitelný palivový filtr u benzínu není, resp auta s takovým filtrem se k nám nedodávají..., mají jen sítko v nádrži, ale kdybys filtr přece jen chtěl, tak si musíš koupit i jiné palivové (benzínové) potrubí, abys ten filtr měl kde zapojit 😉

V 31. 8. 2021 at 10:42, zdeno2k napsal:

sviečok po 50 000 ks

jaké svíčky nevím, ale stačí myslím jenom 4ks :papa

Odesláno (upraveno)

Z vlastnej skúsenosti by som odporučil chodiť ešte do originál servisu aj po záruke, hlavne preto nakoľko tieto motory trpia, že sa im rozpadá rozvodovy remeň, ktoré mne osobne vymenili na 100 tis.km aj po skončení záruky bezplatné a ešte na to nebola zvolávacia akcia. Následne po tomto motor začal trpieť zvýšenou spotrebou oleja, kde môže žrať 1l na 3-5 tis.km

A keď predsa chceš meniť, tak použiť hocijaký vyhľadávač na filter, sviečky tam idú iba Bosch, ine som nenašiel, tieto sú novšie https://mlparts.sk/zapalovaci-svicka-bosch-0242145535

Keby si chcel originál tak pozri sa na túto stránku, ale je z SK https://www.motoweb.sk/?kateg=202&auto=60&model=7866&rad=7078&r=7174 ale tieto sú staršie

A palivový filter to nemá

Upraveno uživatelem luki52
Odesláno (upraveno)

V autorizovanom servise mi povedali cenu 400 eur,  čo mi príde absolútne od veci. Dám tam originál sviečky, ktoré by tam dali aj oni (zistil som priamo u predajcu aké mám kúpiť), dám tam presne ten istý olej, ktorý by tam dali aj oni.

Olejový, vzduchový a kabínový filter nie sú podľa mňa až tak dôležité, je jedno od akého výrobcu. Osobne kúpim Bosch, čo by nemal byť nejaký šmejd. Palivový filter to nemá a problém s rozpadajúcim sa remeňom by myslím mal byť pri mojom

kóde motora už odstránený (EB2ADTS), bol to problém do roku 2018 myslím.  Cena materiálu je cca 120 eur a to som možno aj prehnal. Tak neviem, že za čo si akože účtujú 300 eur, za prácu?? Keby bola istota, že keď sa niečo pokazí, tak to

vymenia po skončení záruky, ale to mi nikto nezaručí si myslím, takže mi to prídu vyhodené peniaze, asi si mal šťastie...

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

To máš pravdu, 400€ je sakra veľa, keby dali rozumnú cenu, čiže polovicu, tak by som neváhal...ja som chodil do Citroen MI, olej tam stojí 1l 20€ !!! sviečky cca do 15€ za 1ks, a filtre cca do 20€, tak za materiál by si platil cca okolo 170€. Takže chápem tvoje rozhodnutie. Tieto veci si vieš vymeniť aj sám a hlavne častejšie.

To máš pravdu, od roku 2018 by tie motory nemali mať vážnejšiu závadu, lebo pravdepodobne ich odstránili, keďže je nová verzia motorov. Dúfam, že ich nebudeš mať, tak ako ja.

PS: pozri si toto video

https://youtu.be/69vm_Jmz2rM

Odesláno (upraveno)

Dúfam, že to odstránili a nebudem mať nejaké problémy s tým. Rád by som išiel na servis do originál Peugeot servisu ale tá cena a negarantuje mi to nič. A okrem toho som mal pár krát s original servisom takú skúsenosť, že lepšie niekedy keď si určite veci urobíš sám.... A nielen Peugeot.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

@zdeno2k

Keď máš na opicu musíš mať aj na banány. Stačí ísť do iného servisu a cena bude hneď nižšia aj za materiál aj prácu. Píšem z vlastnej skúsenosti. Vlastne najdrahšia je ta práca lebo účtujú si každý úkon. Montáž, demontáž, doliatie atď. Len by ma zaujímalo keď máš 3008 r. 2019 nemáš tam ešte predĺženú záruku Optiway? Ja mám novú 3008 t. 2018 a predĺženú záruku mám do 2022 alebo 80 000km. Každopádne záruku budem predlžovať, keďže mám v tom asistenčné služby a záruka platí aj na FULL LED Svetlá, nádrž AdBlue a to je podstatné. A platí na motor aj na elektroniku. Predĺženie záruky stojí menej než nová nádržka na AdBlue. 

Odesláno (upraveno)

Záruka tam bola 2 roky, predĺžiť sa už žiaľ nedá, keby to šlo určite by som si ju predĺžil... Doteraz tam boli prehliadky pravidelné, auto som kúpil ako druhý majiteľ. 

Ten pôvodný si záruku nepredĺžil a už to nejde...

Guest Petr 3008
Odesláno

Tak škoda, že to původní majitel nevyřešil, záruky je určitě škoda.  Já 3008 r.19 záruka 5 let, rovnou jako bonus při koupi, bez doplatků.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Rozvodový remeň sa nedá moc dobre odfotiť cez otvor pre nalievanie oleja, ale vyzerá asi takto. Dá sa posúdiť jeho stav z tejto foto? Je to na výmenu, alebo to ešte pár desiatok tisíc km zvládne. Je to ročník 2019 a motor 1,2 PureTech 96kw.

20211019_113628.jpg

Odesláno

Osobně se mi ta dlouhá prasklina nelíbí...ale zkušenější řeknou, zda je to ještě OK.

Odesláno (upraveno)

Záruka skončila v aprili 2021, takže s reklamačným protokolom by som asi nepochodil....

Odesláno

někdo tu psal, že u roku 2019 je to vyřešené jiným materiálem řemene, ale já bych kontaktoval autoriz. servis--mají největší zkušenosti a pokud uznají, že je to chyba továrny, řemen vymění i po záruce

Odesláno

Skúsiť to môžem ale keďže nie je auto v záruke podľa mňa sa ani baviť o tom so mnou nebudú. Dávajú záruku zo zákona 2 roky a potom ruky preč od všetkého keď sa niečo stane po tomto čase.

Odesláno (upraveno)

Mne keď sa rozpadol remeň, auto nepojazdné, dal som ho do servisu tak my to vymenili aj po záruke, ale chodil som tam aj keď mi skončila. Cena opravi bola cca 1000€, tak radšej vymeniť skôr remeň ako potom náhodou platiť úplne všetko.

Upraveno uživatelem luki52

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...