Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

PŘIPOJENÍ WIFI*DAB RÁDIO*JAK TO FUNGUJE?

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj Peugeoťáci,

jsem čerstvým majitelem 2008 a mám na Vás pár dotazů, se kterými bych potřeboval poradit.

1) Rádio DAB -  zkoušel jsem vyhledávání na různých místech ve městě, ale bez úspěchu. Jsou tam nějak kritéria pro správný příjem?

2) Když připojím telefon přes BT, tak mi vozidlo "bere" internet z mobilu, k čemu ho má? Zatím si myslím, že pro informace během navigování (počasí, ceny pohonných hmot atd.)

3) Připojení k wifi síti (viz. foto), tam zadávám wifi síť na kterou se má vozidlo připojit, ale opět otázka, k čemu vozidlo tento internet využívá, když si ho bere z telefonu? 

4) Sdílení Wifi připojení (viz. foto) - auto vytvoří wifi síť, na kterou se mohou spolujezdci připojit, ale když to udělají, tak jim přes danou síť nejede internet. 

Díky předem za Vaše zkušenosti ! 🙂

IMG_4468.jpg

Upraveno uživatelem Luk1s
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj, připojuji se s dotazem týkajícím se bodu 4, tedy Sdílení Wifi připojení  - auto vytvoří wifi síť, na kterou se mohou spolujezdci připojit, ale když to udělají, tak jim přes danou síť nejede internet. 

Připojuji iPhone přes apple car play, v telefonu nic dalšího povolit nejde. Chtel jsem nasdilet moje data po spolujezdce v aute, kteří by se k té wifi připojili.Ale jak píše Luk1s - k wifi se všichni připojí, ale nemají připojení k internetu.

K čemu to je ? 🙂 Nastavoval jste to už někdo?

Odesláno

No prave ze je tam jen informace o vytvoreni mistni wifi site, coz umime, a spolujezdci se k nim bez problemu pripoji, ale to je vsechno, k nicemu jim i neni - resp. tam smeruje muj dotaz. Ten manual jsem cetl a moudry z neho nejsem.

pise se tam i o sdileni dat, ale to se tyka navigace a nikoliv vytvoreni wifi site a sdileni dat v ramci ni…

Odesláno

Tak nejdříve musíš autu umožnit přístup k internetu z tvého telefonu a auto ho pak dál nasdílí pomocí WIFI AP. Nikdy jsem to nezkoušel, ale až bude příležitost, tak to zkusím. Určitě to bude o nějakém nastavení v tom "connect-app" :myslim 

Návštěvník
Odesláno

Jen spíš nechápu podstatu, proč by se cestující měli připojit k autu když můžou k mému mobilu. Chápal bych, Kdyby mělo auto vlastní SIM. Auto mám připojeno k mobilu přes WiFi Hotspot a stejně tak zbytek osádky. Všichni na můj telefon, který je na bezdrát nabíječce. Snad jedině pokud je auto k telefonu připojeno přes kabel a dál posílá net přes WiFi.

Odesláno

Právě, tohle řešení mi přijde taky logičtější :myslim Každopádně pokud tam ta možnost je, nějak to jít musí. Přece to tam nebude jen pro případ, že je zakoupený "Peugeot connect balíček" :roll   

Odesláno

Piseme ale vsichni o tom samem. Ano, jde o nasdileni mych dat z meho mobilu, pripojeneho kabelem v modu applecar play pres peugeot wifi AP, ktery jsem vytvoril. Jenze neumim nikde zapnout moznost sdilet moje data.

Mohl bych nejspis zapnout sdileni dat v mobilu - tak jako kdyz nejsme v aute ale treba na vylete a ostatni se pripoji k memu mobilu. V aute to ale takhle delat nechci. Chci  pripojit mobil pres USB, WFI AP se aktivuje automaticky, ostatni se k nemu automaticky pripoji a budou sosat moje data a ja zaroven normalne funkce v apple car play

Ale nefunguje to a nevim jak to zapnout. 
Me funguje applecar play a moje data, treba spotify, nebo mapy a ostatni se pripoji v WIFI, ale data nemaji…

před 6 hodinami, MJSytic napsal:

Tak nejdříve musíš autu umožnit přístup k internetu z tvého telefonu a auto ho pak dál nasdílí pomocí WIFI AP. Nikdy jsem to nezkoušel, ale až bude příležitost, tak to zkusím. Určitě to bude o nějakém nastavení v tom "connect-app" :myslim 

Tak a presne o tohle se pokousim, ale ne a ne na to prijit prave😁:

“musíš autu umožnit přístup k internetu z tvého telefonu a auto ho pak dál nasdílí pomocí WIFI AP”

před 6 hodinami, HanysR napsal:

Jen spíš nechápu podstatu, proč by se cestující měli připojit k autu když můžou k mému mobilu. Chápal bych, Kdyby mělo auto vlastní SIM. Auto mám připojeno k mobilu přes WiFi Hotspot a stejně tak zbytek osádky. Všichni na můj telefon, který je na bezdrát nabíječce. Snad jedině pokud je auto k telefonu připojeno přes kabel a dál posílá net přes WiFi.

Pripojuju mobil k auto pres usb applecar play (bluethooth mi nestaci, treba kvuli muzice, hraje potichu). No a kdyz ho pripojim tim kabelem, prestane fungovat hotspot v mobilu, (pokud ho pred tim zapnu pro ostatni). Takze tohle by stejne nefungovalo. Ale jak jsem psal, ani to tak nechci. Z auta je vytvorenej AP, ke kterymu by se mely automaticky pripojit vsechny mobily v aute a ve chvili, kdy pripojim svuj mobil kabelem, melo by nejak jit udelat nasdilet ostatnim moje data - ale jak 😁 tot ta otazka 😁

Odesláno

Koukám že nikdo nic... zase jsem si s tím hrál, ale prostě to nerozchodím. Nechápu, na co tam ta volba vůbec je. K čemu je, že se 4 mobily v autě připojí k AP WIFI Peugeotu, když nemají data (ani od Peugeotu, kde simka je taky, ani z mýho iPhonu...)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak zatím žádný pokrok. Byl jsem něco řešit v Peugeotu a taky si s tím nevěděli rady. Nikde nejde nastavit aby iPhone připojený přes USB kabel, případně přes Bluetooth, sdílel svoje mobilní data uživatelům připojeným k WIFI Peugeot. Fakt jste to nikdo nezkoušel? 

Odesláno

Mě se u nich snazil pomoct jeden mladej kluk, ale nerozběhal to taky. Zrovna sis tím hraju dneska a nic. Udělal jde aktualizaci firmware, zkontroloval, že iphone7 je mezi kompatibilními telefony pro přenos dat, zapnul sdílení na na něm připojil přes usb ala CarPlay a nastavit v Peugeotu sdílení wifi. Druhým mobilem jsem se připojil k té wifi, ale data netekly... Tak přes Bluetooth jsem to zkoušel a zaklikal u nej v těch volbách v Peugeotu i tu třetí pro sdílení dat. Opět to samé. To prostě není možný už. A nejhorší je, že v Peugeotu to asi neopraví, protože to neumí vyzkoušet.... Copak to nikdo nepoužívá z lidí co mají 3008/5008?

A vtipný je že v manuálu, jsem se někde dočetl, že se k těm datum a k wifi dá v autě připojit stejně jen jeden mobil, takže jak bych připojil svůj ale data by mohla sosat buďto žena, nebo jedna z dcer jenom 😄 A to je tam ikonka pro to sdílení wifi se třema panáčkama ! 😄

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...