Luk1s Odesláno 8. červenec 2021 Odesláno 8. červenec 2021 (upraveno) Ahoj Peugeoťáci, jsem čerstvým majitelem 2008 a mám na Vás pár dotazů, se kterými bych potřeboval poradit. 1) Rádio DAB - zkoušel jsem vyhledávání na různých místech ve městě, ale bez úspěchu. Jsou tam nějak kritéria pro správný příjem? 2) Když připojím telefon přes BT, tak mi vozidlo "bere" internet z mobilu, k čemu ho má? Zatím si myslím, že pro informace během navigování (počasí, ceny pohonných hmot atd.) 3) Připojení k wifi síti (viz. foto), tam zadávám wifi síť na kterou se má vozidlo připojit, ale opět otázka, k čemu vozidlo tento internet využívá, když si ho bere z telefonu? 4) Sdílení Wifi připojení (viz. foto) - auto vytvoří wifi síť, na kterou se mohou spolujezdci připojit, ale když to udělají, tak jim přes danou síť nejede internet. Díky předem za Vaše zkušenosti ! Upraveno 8. červenec 2021 uživatelem Luk1s Citovat
vigk66 Odesláno 28. červenec 2021 Odesláno 28. červenec 2021 Ahoj, připojuji se s dotazem týkajícím se bodu 4, tedy Sdílení Wifi připojení - auto vytvoří wifi síť, na kterou se mohou spolujezdci připojit, ale když to udělají, tak jim přes danou síť nejede internet. Připojuji iPhone přes apple car play, v telefonu nic dalšího povolit nejde. Chtel jsem nasdilet moje data po spolujezdce v aute, kteří by se k té wifi připojili.Ale jak píše Luk1s - k wifi se všichni připojí, ale nemají připojení k internetu. K čemu to je ? Nastavoval jste to už někdo? Citovat
vigk66 Odesláno 30. červenec 2021 Odesláno 30. červenec 2021 No prave ze je tam jen informace o vytvoreni mistni wifi site, coz umime, a spolujezdci se k nim bez problemu pripoji, ale to je vsechno, k nicemu jim i neni - resp. tam smeruje muj dotaz. Ten manual jsem cetl a moudry z neho nejsem. pise se tam i o sdileni dat, ale to se tyka navigace a nikoliv vytvoreni wifi site a sdileni dat v ramci ni… Citovat
MJSytic Odesláno 1. srpen 2021 Odesláno 1. srpen 2021 Tak nejdříve musíš autu umožnit přístup k internetu z tvého telefonu a auto ho pak dál nasdílí pomocí WIFI AP. Nikdy jsem to nezkoušel, ale až bude příležitost, tak to zkusím. Určitě to bude o nějakém nastavení v tom "connect-app" Citovat
Návštěvník Odesláno 1. srpen 2021 Odesláno 1. srpen 2021 Jen spíš nechápu podstatu, proč by se cestující měli připojit k autu když můžou k mému mobilu. Chápal bych, Kdyby mělo auto vlastní SIM. Auto mám připojeno k mobilu přes WiFi Hotspot a stejně tak zbytek osádky. Všichni na můj telefon, který je na bezdrát nabíječce. Snad jedině pokud je auto k telefonu připojeno přes kabel a dál posílá net přes WiFi. Citovat
MJSytic Odesláno 1. srpen 2021 Odesláno 1. srpen 2021 Právě, tohle řešení mi přijde taky logičtější Každopádně pokud tam ta možnost je, nějak to jít musí. Přece to tam nebude jen pro případ, že je zakoupený "Peugeot connect balíček" Citovat
vigk66 Odesláno 1. srpen 2021 Odesláno 1. srpen 2021 Piseme ale vsichni o tom samem. Ano, jde o nasdileni mych dat z meho mobilu, pripojeneho kabelem v modu applecar play pres peugeot wifi AP, ktery jsem vytvoril. Jenze neumim nikde zapnout moznost sdilet moje data. Mohl bych nejspis zapnout sdileni dat v mobilu - tak jako kdyz nejsme v aute ale treba na vylete a ostatni se pripoji k memu mobilu. V aute to ale takhle delat nechci. Chci pripojit mobil pres USB, WFI AP se aktivuje automaticky, ostatni se k nemu automaticky pripoji a budou sosat moje data a ja zaroven normalne funkce v apple car play Ale nefunguje to a nevim jak to zapnout. Me funguje applecar play a moje data, treba spotify, nebo mapy a ostatni se pripoji v WIFI, ale data nemaji… před 6 hodinami, MJSytic napsal: Tak nejdříve musíš autu umožnit přístup k internetu z tvého telefonu a auto ho pak dál nasdílí pomocí WIFI AP. Nikdy jsem to nezkoušel, ale až bude příležitost, tak to zkusím. Určitě to bude o nějakém nastavení v tom "connect-app" Tak a presne o tohle se pokousim, ale ne a ne na to prijit prave: “musíš autu umožnit přístup k internetu z tvého telefonu a auto ho pak dál nasdílí pomocí WIFI AP” před 6 hodinami, HanysR napsal: Jen spíš nechápu podstatu, proč by se cestující měli připojit k autu když můžou k mému mobilu. Chápal bych, Kdyby mělo auto vlastní SIM. Auto mám připojeno k mobilu přes WiFi Hotspot a stejně tak zbytek osádky. Všichni na můj telefon, který je na bezdrát nabíječce. Snad jedině pokud je auto k telefonu připojeno přes kabel a dál posílá net přes WiFi. Pripojuju mobil k auto pres usb applecar play (bluethooth mi nestaci, treba kvuli muzice, hraje potichu). No a kdyz ho pripojim tim kabelem, prestane fungovat hotspot v mobilu, (pokud ho pred tim zapnu pro ostatni). Takze tohle by stejne nefungovalo. Ale jak jsem psal, ani to tak nechci. Z auta je vytvorenej AP, ke kterymu by se mely automaticky pripojit vsechny mobily v aute a ve chvili, kdy pripojim svuj mobil kabelem, melo by nejak jit udelat nasdilet ostatnim moje data - ale jak tot ta otazka Citovat
vigk66 Odesláno 4. srpen 2021 Odesláno 4. srpen 2021 Koukám že nikdo nic... zase jsem si s tím hrál, ale prostě to nerozchodím. Nechápu, na co tam ta volba vůbec je. K čemu je, že se 4 mobily v autě připojí k AP WIFI Peugeotu, když nemají data (ani od Peugeotu, kde simka je taky, ani z mýho iPhonu...) Citovat
vigk66 Odesláno 29. září 2021 Odesláno 29. září 2021 Tak zatím žádný pokrok. Byl jsem něco řešit v Peugeotu a taky si s tím nevěděli rady. Nikde nejde nastavit aby iPhone připojený přes USB kabel, případně přes Bluetooth, sdílel svoje mobilní data uživatelům připojeným k WIFI Peugeot. Fakt jste to nikdo nezkoušel? Citovat
doctortom508 Odesláno 1. říjen 2021 Odesláno 1. říjen 2021 (upraveno) No, ono ptat se v peugeotu vyjde stejne, jako se ptat doma psa. Nedavno jsem se taky ptal, cumeli jak telata ... Upraveno 1. říjen 2021 uživatelem doctortom508 Citovat
vigk66 Odesláno 1. říjen 2021 Odesláno 1. říjen 2021 Mě se u nich snazil pomoct jeden mladej kluk, ale nerozběhal to taky. Zrovna sis tím hraju dneska a nic. Udělal jde aktualizaci firmware, zkontroloval, že iphone7 je mezi kompatibilními telefony pro přenos dat, zapnul sdílení na na něm připojil přes usb ala CarPlay a nastavit v Peugeotu sdílení wifi. Druhým mobilem jsem se připojil k té wifi, ale data netekly... Tak přes Bluetooth jsem to zkoušel a zaklikal u nej v těch volbách v Peugeotu i tu třetí pro sdílení dat. Opět to samé. To prostě není možný už. A nejhorší je, že v Peugeotu to asi neopraví, protože to neumí vyzkoušet.... Copak to nikdo nepoužívá z lidí co mají 3008/5008? A vtipný je že v manuálu, jsem se někde dočetl, že se k těm datum a k wifi dá v autě připojit stejně jen jeden mobil, takže jak bych připojil svůj ale data by mohla sosat buďto žena, nebo jedna z dcer jenom A to je tam ikonka pro to sdílení wifi se třema panáčkama ! Citovat
doctortom508 Odesláno 2. říjen 2021 Odesláno 2. říjen 2021 To je lepsi udelat hotspot rovnou u telefonu a clovek se s tom nemusi jebat pres auto, kde to asi peugot zapomnel dodelat Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.