skanderborg Odesláno 19. červen 2021 Odesláno 19. červen 2021 Zdravím, u mého P308 1.6 VTi (r.v. 2012, najeto 87 tkm) se cca v posledním půlroce postupně zvyšuje spotřeba benzínu. Zaznamenal jsem také drobnou změnu v chodu motoru. Mám dojem, že rozdíl v tahu motoru v nízkých a vyšších otáčkách se postupně zvětšuje. Nárůst kroutícího momentu při překročení cca 3000 ot/min je docela velký proti cca 2000 - 2500 ot/min, prostě v nižších otáčkách táhne postupně stále méně. Měl by někdo nějaký tip, čím by to mohlo být? Karbon? Rozvody? Zhruba před půlrokem byla měněna vadná zapalovací cívka (v historii už podruhé) a byly vyměněny svíčky. Jezdím pravidelně na Natural 95 Premium (od Makra). Za odpovědi předem díky. Citovat
Pe.Tr Odesláno 19. červen 2021 Odesláno 19. červen 2021 zkontroloval bych minimalne napinak rozvod retezu Citovat
skanderborg Odesláno 20. červen 2021 Autor Odesláno 20. červen 2021 Díky za tip, určitě nechám ten napínák zkontrolovat. Ještě jsem si všiml na chodu motoru jedné věci, kterou jsem zapomněl uvést. Když brzdím motorem v mírném klesání a chci nepatrně přidat, tak i když jdu na plyn velice jemně, stejně to při tom přechodu cukne, což dříve nedělalo. Možná je opravdu napínák na konci a řetěz má vůli. No, uvidím po kontrole a dám vědět výsledek. Citovat
majo_LP Odesláno 22. červen 2021 Odesláno 22. červen 2021 zo zvedavosti sa opytam, aka bola bezna spotreba a o kolko sa zvysuje? len pre porovnanie Citovat
skanderborg Odesláno 29. srpen 2021 Autor Odesláno 29. srpen 2021 Zdravím všechny a vracím se k problému. Než jsem se dostal ke kontrole rozvodů, auto si nakonec řeklo samo - rozsvítila se kontrolka motoru. Diagnostika hlásila "Chyba fázování vačky výfukových ventilů". Byl vyměněn elektroventil řízení rozvodu a přitom přehrán SW motoru (je to prý při výměně elektroventilu běžný postup). Pokud se to někomu hodí, přikládám obrázek uvedeného elektroventilu. Po opravě jsem měl zatím jenom pár krátkých pojížděk, ale chod motoru se zdá být OK, zmizely problémy v nízkých otáčkách a zacukání při studeném rozjezdu také. Vliv na spotřebu zatím nemohu posoudit, uvidí se časem. Ajap a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.