Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: LubošK

stejně mě vždycky až ta největší vedra donutila zasunout do té Oktávky klíč (a i pak to obvykle pomohlo jen trochu, neboť spěchajíce jsem si většinou rovnou kecnul dovnitř a až chladivý proud vzduchu ze všech otevřených oken ochladil vše kromě mých prudce upocených zad:-).

Jen jsem doufal, že to třeba ti pánové z Peugeotu pochopili, jen že já jsem tak blbej, že jsem na to ještě nepřišel.

Ono se to totiž u těch moderních aut stejně všechno řídí softwareově, tj.: řídící jednotka dveří dostane \"po sběrnici\" povel, aby zamkla/odemkla/otevřela/zavřela okno (nebo třeba vyskočila za jízdy ven, odskákala za krajnici a tam se kryla:-) - a ona to dle pokynů centrální řídící jednotky buď udělá, nebo ne.

P.S. Dnes na garančce mi řekli, že se mě týká jakási svolávací akce, jejímž obsahem je přehrání SW v řídící jednotce auta. Jedná se prý o \"prevenci, aby mi neblikaly kontrolky, když je vše O.K.\" Jelikož mi ale ty kontrolky neblikají a vše je zjevně O.K. a jelikož jsem s sebou neměl jakýsi kód, který je k přeprogramování řídící jednotky nutný, dohodli jsme se, že to vyřešíme až při nejbližší \"řádné\" servisní prohlídce.

A co máš za motor. Já byl taky v servise (2,0 benzín) a ten SW si nechal přehrát. Podle pal. počítače mi klesla spotřeba asi o 0,5l. Ale kód na kartičce kterou jsem s autem dostal nepasuje s řídící jednotkou a taky to zvládli přehrát tak nevím jak to udělali. :o Bohužel mi nejde dálkové na centrál a přečipovat bez kódu to taky neumí - prý :grr Nevíte někdo jestli jde zjistit kód z řídící jednotky? Nebo mám založit nový thread?:myslim

Odesláno

Jinak, pokud sem to dobře pochopil, pokud aktivuju superuzamčení, přes zámek se do auta bez klíče nikdo nedostane, pač dojde k odpojení vložky zámku. Je tak? Nebo pak nejdou jen dveře otevřít zevnitř, když třeba někdo rozbyje okno??

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

No s tím superzamykáním a mačkáním DO je to trochu jinak a složitější ;):

1. zmáčknutí DO: auto se zamče a aktivuje se alarm

nebo

1. dlouhé stisknutí DO: k výše uvedenému se navíc ještě zavřou otevřená okna

2. zmáčknutí DO do 5 sekund od prvního: zamčené auto se ještě superuzamkne (co to je, bylo popsáno správně výše)

Superzamykání je standardní součástí \"alarmu\", v ČR se dá ale i pořídit zvlášť.

kolik takova sranda tedy superzamykani stoji nevite nekdo???

Odesláno
Původně zaslal: JarinoRS

LubosK :super

zial nie :( ani ma to nenapadlo ake je to dobre, keby to slo, bolo by to fajn, ale nejde to, len zatvarat

no.. dobre ako dobre... nam sa takto vlamali do auta 2x (do fabie)... nasilne pootocili zamkom, podrzali, stiahli sa okna a uz boli vo vnutri... nastastie mali sme aj alarm - firemny, ale bohuzial to nikde nebolo indikovane, takze blikala len cervena ledka vo dverach, co blika aj pre imobilizer... takto sme 1. krat menili zamok za 3200 a 2. som to nechal tak, aj tak som nikdy neotvaral klucom. Ale sranda bola, ze raz pri vymene motorceka elektronickeho stahovania okna sa \"opravil sam\" aj ten zamok :) Ide to sice trosku tazsie, ale funguje!! :)
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Vie mi niekto povedať čí sa dá vyrobiť ďalší kľuč ku superzamikaniu , čo to asi stoji lebo mam len jeden kľuč .Neviem si predstaviť ako som auto otvoril keby som ho stratil.

Odesláno

Tak teď jsem z toho jelen....nevím jak a kdy se tedy aktivuje. To superzamykáním musím aktivovat při pokaždým zamknutí? Může někdo tedy konečně napsat jak to je přesně? Mně se auto zamyká normálně, nevím jak poznat že je superzamklé...okna se mi vytahujou normálně. :papa

Odesláno

Už to tady bylo probíraný tisíckrát, stačí pohledat:

1. 1. zmáčknutí - zamčení a aktivace alarmu

2. přidržení 1. zmáčknutí - zavřou se i okna

3. 2. zmáčknutí do pěti sekund od 1. - provede se superuzamčení

Vše je signalizováno blinkrama, zvukem (cvaknutím), případně sklopením zrcátek (kdo to má).

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

Už to tady bylo probíraný tisíckrát, stačí pohledat:

Vše je signalizováno blinkrama, zvukem (cvaknutím), případně sklopením zrcátek (kdo to má).

Mně se sklopí zrcátka vždy i při první krátkém stisknutí, takže to můžu chápat jako superuzamčené? Nebo to musím znova mačkat?

Odesláno

To nemá se superuzamčením nic společnýho, zrcátka se ti sklopí už při normálním zamčení a i když superzamykání v autě vůbec nemáš.

Měl bys slyšet při druhým stisknutí klapnutí a jednou by měly bliknout blinkry. Vyzkoušet to můžeš tak (při deaktivovaným alarmu), že zamčeš (bez zavření okýnek), pak superzamčeš a zkušíš zvenku otevřít dveře vnitřní kličkou.

Odesláno

Jeden z vás tu píše toto:

"Superzamykání představuje dva režimy uzamčení dveří - aktivuje a deaktivuje se dálkovým ovládáním. Princip spočívá v tom, že se při superzamčení odpojí vložka zámku, tzn.že při pokusu otevřít zámek paklíčem se vložka pouze volně protáčí. Toto standardně funguje při prvním stisknutí dálky (první režim). Když se podrží asi 5 vteřin, uslyšíš cvaknutí a auto je zamčené normálně (druhý režim). Ale dosud jsem nepochopil, proč ho deaktivovat, že?"

A další z vás tu píše naopak toto:

"Už to tady bylo probíraný tisíckrát, stačí pohledat:

Vše je signalizováno blinkrama, zvukem (cvaknutím), případně sklopením zrcátek (kdo to má)."

Tzn. podle prvního je superuzamčení při 1. zmáčknutí, podle druhého při 2. zmáčknutí. Nepodařilo se mi zjistit, kdo má pravdu. Někdo tu radil, že aktivovaný režim superuzamčení se pozná podle toho, že nejdou otevřít dveře vnitřní kličkou. Zkoušel jsem je otevřít a v obou případech otevřít šly. Podle průvodních dokladů k autu je jeho součástí i režim superzamykání. Znamená to tedy, že zkouška otevřením dveří zevnitř není ta správná zkouška nebo mi superzamykání nefunguje?

Odesláno

Pravdu má náááčelník!!!!

No, nechci aby to znělo nabubřele, ale pravdu mám já a ode mě byla ta druhá "teorie". :D

Nevím, proč by se eště někdo zabýval nějakým druhým tisknutím, když už by to měl superzamčený při prvním?? Jakej by byl účel toho, aby to měl jen zamčený?

Tak si počkej na nějakýho zloděje, zpovzdálí ho sleduj a uvidíš. :super

Odesláno

Tak jsem to celé vyzkoušel dle zde uvedených rad a postupů.

Je sice pravda, že pokud to podruhé uzamknu, tak se ozve slabé cvaknutí, tudíž asi tuším, že to je to superzamčení. Ale vyzkoušel jsem zde zmíněné a to nechat otevřené okno a zkusit to otevřít zevnitř (pro případ rozbití okna, aby se tam ani tak nikdo nedostal) a normálně to jde otevřít. Takže co s tím a co tedy to je? Přece jenom nebudu zkoušet vylamovat zámek, abych zjistil zda je odpojená vložka (nebo co se s ní děje při superzamčení)....

Odesláno

Je to takhle:

1. první zmačknutí - superzamčeno (nejde otevřít kličkami zevnitř)

při současném přidržení se ještě zavřou okna

2. druhé zmačknutí do 5 sec. - zrušení superzamčení (kličkami lze otevřít - pravda, zrušení superzamykání jsem dosud nepochopil, jaký má význam)

Takhle je to v manuálu a tak to má fungovat (mě to funguje). Tu nekonečnou debatu nechápu, je to tak snadné vyzkoušet... ovšem pozor na alarm při zkoušení....:roker

[upravil dne 21.4.07 Velickin]

[upravil dne 21.4.07 Velickin]

Odesláno

No, nic proti, ale:

1. V manuálu (i na různých fórech) je to přesně naopak. Aspoň teda v tom mým.

2. Co by tam teda podel tebe při druhým zamčený cvakalo, když při prvním necvaká nic??

3. Proč by tam byla nějaká možnost zrušení superuzamčení?? Proč by to někdo dělal? Ta možnost by tam byla podle mě úplně zbytečná. Superuzamčení je naopak "nadstavba" obyčejnýho zamčení.

4. Jelikož se ale chybička může vždycky vloudit a každej je omylnej, ještě to prozkouším a dám vědět.

PS: Jinak já mám r.v. 2006, možná to třeba dřív bylo jinak, ale uvedenej postup potvrzovalo víc lidí, nehledě na r.v.

Odesláno

Já mám 2004 a souhlasím s tebou, že tu funkci zrušení SZ taky nechápu. Ale o víkendu jsem to znovu zkoušel a mám to tak. Při prvním zamčení to tak silně cvakne v zámcích, že nepoznám, co je zapadnutí zámků a co zablokování kliček... Prostě kličky jdou naprázdno (teda zkoušel jsem jen tu u řidiče). Po dalším zmačknutí to cvaknutí odblokuje kličky a jde to zevnitř otevřít. Zkoušel jsem to přes otevřené okno u řidiče, než začal fungovat (do 1 min) alarm.. Citace z manuálu str.105:

"Vozidla vybavená nadstandardním zamykáním

POZOR: Po nadst. uzamknutí nelze dveře otevřít pomocí vnějších ani vnitř. kliček.

Jedno stisknutí tlač.A dá povel k nadst. uzamknutí ..., jedno dlouhé stisknutí tlač.A uzavře okna. DRUHÉ stisknutí do 5 sekund způsobí změnu na jednoduché uzamknutí ...." konec citace.

Že by u novějších modelů otočili pořadí zamykání? To musíš zamykat nadvakrát??? To je proti logice a byli by s prominutím volové, ne?

Jediný smysl ve druhém zmačknutí vidím v případě, že necháš v autě u obchodu dítě. Auto je zvenku zamčené a v případě potřeby se dítě dostane ven.. Tenhle případ je málo častý, takže logiku má pořadí uzamčení tak jak to mám já (i v manuálu). To si to nech opravit, jestli to jde.

[upravil dne 23.4.07 Velickin]

Odesláno

A když to máš supezamčený, jde ti to zvenku odemčít klíčem přes zámek?

Já to teda mám v manuálu (stejně jako asi většina ostatních) naopak. Dneska večer to, pokud nezapomenu, vyzkouším a dám vědět.

Odesláno

Klíč používám jen když nechávám na chvíli dítě v autě, a chci zamknout. Zamknu klíčem (tím se neaktivuje alarm) a pak zase klíčem odemknu. Když pak opouštím prázdné auto, zamykám pouze pomocí DO. Striktně dodržuji doporučenou radu prodejce používat buď klíč-klíč (pouze v pořadí zamknout-odemknout) nebo DO-DO, aby se alarm nezblbnul. Takže vlastně superzamčené auto raději klíčem vůbec odemykat nebudu......jen v případě poruchy DO.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...