Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Super . Ta vložka je nějak zacvaknuta ve spojkovém pedále. Prosím nějaký postup 😃. Nechci kvůli tomu rozebrat půlku auta . Děkuji 

Upraveno uživatelem michal4051
Odesláno

Já postupoval takto:

- uvolnil jsem čtyři šrouby, které drží celé soustrojí pedálu (zůstane to celé držet na trnu spojkového válce)

- sundal jsem matku z čepu a čep vytáhl 

- jelikož jsem neměl kleště na vyndavání toho plastového pouzdra, tak jsem si poradil pomocí šroubováků a uvolnil jsem plastovou vložku a sundal pedál z držáku pedálu

- novou vložku jsem nasadil na trn a nasadil do pedálu

- teď pro mě to nejhorší - nandat zpět pedál do držáku spojky, pružinu nasměrovat na své místo a vrátit zpět čep. Jelikož pružina pedál stále odtahuje, tak vrácení čepu není úplně jednoduché, ale při nasazení čepu na kraj a pomocí si šroubováku z druhé strany díry na čep jsem jej nakonec nasadil zpět (bez pomoci šroubováku nebo něčeho čím si z druhé strany pomůžeš je vrácení čepu nemožné, na to jsem přišel po půl hodině rozčilování, odření a omlácení rukou)

- po vrácení čepu a jeho upevnění matkou již vrácení celého soustrojí zpět a čtyřmi šrouby upevnit

Jak jsem psal, pro mě to byla práce tak na dvě hodiny a to jsem to nikdy nedělal ani neviděl. Určitě by to urychlili kleště na vyndání té vložky z pedálu a když jsem přišel na to jak vrátit zpět ten čep, tak to byla vlastně hračka 🙂

• O 6 měsíců později...
Odesláno
V 10. 6. 2021 at 12:21, HonzaZ napsal:

Tento problém znám. Přesně toto měla dcera na P308 T9 1.6. Hdi 115 k. Jedná se o opotřebení kulového čepu na tlačítku hlavního spojkového válce a protikusu vložky v pedálu. Systém vracení spojkového pedálu musel vymyslet opravdu nějaký "INŽENÝR". Musí se vyměnit hlavní spojkový válec a vložka spojkového pedálu. Docela nepříjemná práce. Toto vše jsem udělal a kopání pedálu zmizelo. Je na to i TSB v Peugeotu. Princip vracení pedálu je v tom, že v počáteční fázi ho vrací tlak kapaliny a nakonec vratná tlačná pružina. Ta právě dělá to kopnutí v závěrečné fázi.

Zdravím, můžu tě poprosit o postup při výměně? Jak je to z odvzdušněním po vyměně? Děkuji

• O 4 týdny později...
  • O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím,

Na naší nově koupené 308 T9 2,0 se mi dnes zasekl spojkový pedál na podlaze - vrátit jde jen rukou. Dolil jsem brzdovou kapalinu na max a asi 20x prošlápl spojku (fungovala normálně). Po nastartování a sešlápnutí brzdy se začala spojka chovat takto...

Brzdová kapalina neubývá. Ví někdo kudy kam?

• O 5 měsíců později...
  • O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...