Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahojte všecí,

na "novém" přírůstku řeším problém s převodovkou. Na 5. rychlosti v záběru se pohne řadící páka cca o 1cm a nepříjemně drnčí - vibruje, pokud ji kousek popotáhnu dolů a držím tak je klid. Při uvolnění plynu taky.

Zkontroloval jsem táhla jak zevnitř tak i u převodovky a nic neobjevil závažného. Vyzkoušel jsem i povolit seřizovací "kostky" na táhlech a znovu usadit (zatím bez testu), ale nemyslím si, že by to mělo vliv. Jediné co se mi nepozdávalo byla vůle na patce lanovodu (položka č. 4) - taková miska kde je připojeno jedno táhlo a ona se otáčí kolem své osy, ale má vůli takže se tam i naklápí.

obrazek.thumb.png.d4a8f2509c9c426d0faf0cddb8cfc22f.png

Podle serviceboxu je to asi nějaká známá závada bohužel se dál nedostanu: Silné vibrace řadicí páky při zařazeném pátém převodovém stupni - ztráta přenosu hnací síly na pátém převodovém stupni - vyřazení pátého převodového stupně

Máte někdo zkušenost, nebo přístup k informaci? Dohledal jsem zatím info u jednoho berlinga (ale HDI) že mu měnili 5. rychlostní stupeň při podobné závadě.

Pokud tuším správně, měl by stačit sundat ten boční kryt na převodovce a udělat případnou opravu na autě bez sundání celé převodovky?

A ještě technická: když sundám ten kryt, oleje vyteče větší množství, či jenom trocha? Jde mi o zdiagnostikování stavu 5-tky , jestli bude potřeba nalít novej olej. Při podepření auta by to mohlo být bez vetšího "úniku".

Upraveno uživatelem JimBeem
Odesláno

A kde mu to delali a na kolik to prislo, nebo si to delal sam?

Jeste se zeptam zkusenych, podle offiko navodu se ma i dat novy kryt- viko. Je proto nejaky specialni duvod, treba ze uz to nebude tesnit?? Nebo kvuli plisku uvnitr? Ten sem zahlid na nejakym videu na trubce..

Odesláno

Ahoj, jojo resili jsme to s na tatově c5ce 1,6hdi.. Fofrklacek pri zarazene rychlosti lital dopředu a dozadu. Zpusobuje to rozpadlej synchron a ocesane kolo pate rychlosti. Co nejdrive rozebrat a vyměnit. Set se da nekde sehnat zkusim najit, tata to objednaval v peugeotu, známá zavada, mrknu ti po dilech, připrav si par tisic a silikon na pretesneni krytu, a jak pise hafity po zvednuti levé strany olej natece do prava a vytece minimum oleje. Ta pětka neni stale v olejove lazni, olej je tam honěný od zbytku převodovky kanálem 

Odesláno (upraveno)

Zkus pohledat tady : http://www.auto-francie.cz/p/238832-synchron-prevodovky-citroen-peugeot-5-stup-be4

Nevím jaky mas motor a jakou prevodovku, napis co mas za motorizaci a rok a ja ti oak napisu co vse budes potřebovat, kryt jsme jen ze vnitř porovnali ( byl trochu nakopaný od zubů) a je klid

Ted koukám ze to mas v nazvu tematu to se omlouvam jinak tema kde jsem to resil je zde 

Tady mas rozpis dílů s čísly, budes potrebovat budto vsechno nebo stoprocentne set 2 a 4

http://catcar.info/peugeot/?lang=en&l=c3Q9PTgwfHxzdHM9PXsiMTAiOiJNb2RlbCIsIjIwIjoiUGFydG5lciBUZXBlZSAoYjkpIiwiNDAiOiJCb2R5OiB3aXRob3V0IHBhcmFtZXRlcnMgXC8gRW5naW5lOiAxLjYgaSAxNnYgMTEwIChUVTVKUDQpIiwiNTAiOiJtZWNoYW5pY2FsIiwiNzAiOiJnZWFyYm94IiwiODAiOiJTRVQgT0YgR0VBUlMgRk9SIDVUSCBTUEVFRCJ9fHxjb2RlPT0xUEI5fHxib2R5PT18fGVuZ2luZT09QjBGNlN8fGNhdF9pZD09RkNUMDAwMXx8c3ViR3JwX2lkPT1GQ1QwMDE3fHxyZWZkb2NzPT1COUYyMjNDNjFBfHxyZWZkb2M9PUI5RjIyM0M2MUF8fHN1YkdycE5hbWU9PVNFVCBPRiBHRUFSUyBGT1IgNVRIIFNQRUVEfHxzdXBwbGllcj09

Upraveno uživatelem Háček
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Dekuji za nabidku, ale uz mam vymeneno za nove. Ted cekam na sebe az budu mit cas vymenit olej (uz je doma).

Chtel sem pak napsat a postnout i fotky stavu kol a synchronu. Jak bude hotovo napisu z PC a pridam fotky.

:papa

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jak je venku teplo tak se furt maká kolem baráku a na PC už není večer chuť. Olej už byl vyměněn. Fotky postnu z mobilu.

Nákup proběhl z eurofrance, objednání a zaplacení kartou online a za 3 dny byl doma + přišel email s odkazem ohledně zakázky, kdy byla i fotka zabalené krabice, takže můžu doporučit. Jsou i partnerem renault  CZ fora nějakého co sem pátral.

Co se týče výměny: tak sundání krytu za použití nerezové špachtle, tak abych "odřízl" kryt po obvodu od silikonu a nezdeformoval ho páčením. Ozubení synchronizační spojky a převodového kola bylo opotřebené.

Na stáhnutí náboje synchronizační spojky jsem si musel upravit jeden ze stahováků - obrousit a zakrátit konce ramínek tak, aby se dostaly pod přírubu náboje.

Po výměně je problém s hlukem při akceleraci pryč, nicméně při brždění motorem je naopak slyšet takové jemné "bzučení". Tak nevím jestli sem neměl vyměnit i to druhé kolo co bylo v sadě, ale to se mi nechtělo sundávat, jelikož sem si nevšiml, že by bylo někde nějaké poškození. Takže jestli se musí měnit obě ( přecejenom je to jiné obj. číslo než původní - náhrada), tak sem si trošku naběhl....

Řadicí páka se i tak po přeřazení a záběru pohne, řekl bych že snad i stejně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...