filip90 0 Posted January 16 Share Posted January 16 Zdravím, Chcel by som sa spýtať, kde na P.806 (1997, 1,9TDi,66kW) nájdem snímač rýchlosti ? Prestalo mi totiž fungovať počítadlo najazdených km. Ďakujem za rady. Quote Link to post Share on other sites
Hafity 2,006 Posted January 16 Share Posted January 16 Snímač je na převodovce na skříni stálého převodu nad pravou poloosou.... Ale pokud nefunguje počítadlo, ale ručička ukazuje, tak to nebude snímačem.... Quote Link to post Share on other sites
filip90 0 Posted January 16 Author Share Posted January 16 Práve som snímač skontroloval a fyzicky vyzerá v poriadku. Aktuálne km a celkové km sa vôbec nehýbu (počítadlo mám mechanické). Takže problém bude v budíkoch? Quote Link to post Share on other sites
Hafity 2,006 Posted January 17 Share Posted January 17 Jak jedeš rychle ti to ukazuje, ale nepřičítají se ti ty čísla ujetých kilometrů? Quote Link to post Share on other sites
filip90 0 Posted January 17 Author Share Posted January 17 Ano, presne ako píšete. Asi 2 mesiace dozadu som mal tiež tento problém, ale z ničoho nič to potom začalo pripočítavať. Medzi sviatkami auto nejazdilo asi 2 týždne no a potom to prestalo fungovať. Quote Link to post Share on other sites
P607Olda 1,039 Posted January 17 Share Posted January 17 Neodpověděl jsi, zda ručička ukazuje? Jestli máš mechanické počítadlo ujetých km, tak i náhon bude mechanický, tzn. bowden. Vyndej tachometr a koukej na bowden, zda se při jízdě točí. Případně ho rukou (kleštěmi) protoč od strany tachometru, neměl by jít protočit. A ten konec co jde do tachometru, není ohlodaný, nebo ulomený? Zkus i zahrkat nulovátkem kilometrů, zda se tam něco nešprajclo. Quote Link to post Share on other sites
Hafity 2,006 Posted January 17 Share Posted January 17 před 2 minutami, P607Olda napsal: Neodpověděl jsi, zda ručička ukazuje? Už odpověděl, ale chvilku to trvalo, než jsme se k tomu dopracovali.... před 3 minutami, P607Olda napsal: Zkus i zahrkat nulovátkem kilometrů, zda se tam něco nešprajclo. To stojí určitě za pokus Quote Link to post Share on other sites
P607Olda 1,039 Posted January 17 Share Posted January 17 Takže ručka ukazuje. Tak vyndat do dílny na stůl, zkusit vrtačkou pohánět (1 ot = 1 metr), případně promazat. Pokud je tam něco vychozené a otáčení se nepřenese, tak jiný z vrakáče. Quote Link to post Share on other sites
filip90 0 Posted January 17 Author Share Posted January 17 Počítadlo je mechanické, ale nemám to spojené lankovým náhonom. Mám elektronický snímač. Nulovátkom som skúšal hýbať, stláčať ale nepomohlo. Buď vymeniť snímač alebo rozobrať budíky a skúsiť to prečistiť. Iné ma nič nenapadá. Quote Link to post Share on other sites
Hafity 2,006 Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) Takže z toho snímače na převodovce vedou jen kabel bez bowdenu? Budíky už jsi měl venku? Edited January 17 by Hafity Quote Link to post Share on other sites
filip90 0 Posted January 17 Author Share Posted January 17 ano, bez bowdenu....budíky som nemal ešte vonku...takže chyba bude v tom počítadle? Quote Link to post Share on other sites
Hafity 2,006 Posted January 17 Share Posted January 17 (edited) První bych zkusil prostříkat něčím na elektrické kontakty oba konektory.... Jak na čidle, tak na budíkách.... Pozor při demontáži budíků.... Je tam jeden schovanej šroub na "ruční pohon" zespoda pod volantem.... Bez toho nejde vyndat rámeček.... Jinak je to "enem taký fukot".... Edited January 17 by Hafity Quote Link to post Share on other sites
filip90 0 Posted January 17 Author Share Posted January 17 Ja som už poobede stihol objednať nový snímač, ten skúsim vymeniť. Konektor pri prevodovke vyzerá v poriadku, lebo včera som mal snímač vytiahnutý tak som všetko kontroloval. Posledná možnosť bude rozobrať budíky a zistiť či to tam neni nejak zaseknuté. Quote Link to post Share on other sites
filip90 0 Posted January 29 Author Share Posted January 29 Zdravím páni, tak chyba v snímači nebola. Vybral som teda budíky a z nich som vybral samotný tachometer, skúšal som hýbať s počítadlom km ale išlo to dosť ťažko. Je možné ,že tam bude zlomené ozubené kolečko? Quote Link to post Share on other sites
Hafity 2,006 Posted January 29 Share Posted January 29 Tam je možné vše.... Když to nemám přímo v ruce, tak se těžko radí.... Ale pokud jsi v rozborce pokročil až sem, tak na to určitě přijdeš.... Jo a mezi snímačem a budíkama ještě něco je.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts