Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím vás, asi dva týždne vlastním 307sw 1.6 80kw benzín

Najazdené : 181000km

VIN: VF33HNFUB83251257

Mám zopár otázok ohľadne tohto autíčka a potreboval by som poradiť

1. Aký olej do tohto auta liať ? (predchádzajúci majteľ nevedel kedže si to dával robiť všetko do servisu)

2. Pri plnom točení volantu je počuť pisklavý zvuk pravdepodobne od serva (dá sa to odstrániť ?)

3.  po stiahnutí panoramatickej strechy zostane špinavá na spojoch (ako keby prach ide to laľhko dole)

4. Stredový displej (monochromaticky typ B) - pozahriati motoru zostanú na nom ako keby vypadané segmen pri štarte motoru je plne v poriadku

5 . Nefunkčný klaksón (pojisky aj trúba je v poriadku)

Ďakujem za odpoveď 

každopádne s autom som nadmieru spokojný len tieto chybyčky by som chcel dať do poriadku

Upraveno uživatelem Zajo222
Odesláno

1. VIN má 17 znaků , něco ti tam chybí

2. řemen , volná kladka

3. zkus vyfoukat vzduchem

4. u těhle displejů normální závada , bude se to zhoršovat s teplotou , pomůže výměna

5. kontakt kostry klaxonu ve volantu nebo vadnej pásek v COMu

Odesláno

DOPORUČENÉ MOTOROVÉ OLEJE EM:   10W40 B71 2300 - 10W40 B71 2300 (A3B4) - 00W30 B71 2312 (C1C2) - EM:05W30 B71 2290 - 05W30 B71 2290 (C2) - EM:05W40 B71 2296 - 05W40 B71 2296 (A3B4) - EM:00W30 B71 2312

Za mě asi tu 5W40 , ta se do těhle motorů dávala běžně ...

Odesláno

Iba doplním bod 2, pískanie na tomto motore v tomto veku už často spôsobuje aj dvojdielna remenica kľuky, keď guma v jej strede zostarne a začne sa pretáčať sred proti obvodu. Treba odpozorovať či sa pretáča remeň alebo remenica, a podľa toho sa zariadiť, remenicu z vrakoviska nedoporučujem, problém je v zostarnutej gumenej časti medzi stredom a obvodom remenice.

Ja osobne mám na tomto motore 320t km a dávam vždy olej 5W40, motor absolútne OK, veko ventilov vyzerá pekne čisté (výrobcom odporúčaný Total Quartz 9000 5W40) prípadne ideálne by som pokračoval v tom čo tam bolo doteraz pokiaľ to vyhovuje tým specifikáciam hore, servisy takmer vždy dávajú aj nálepky na ktoré napíšu aký olej tam je, aj kedy bol menený, možno to niekde máš nalepené.

Odesláno

Bavíme sa o remeni ktorý poháňa alternátor, prípadne aj kompresor klímy, nikto tu nepíše že  posilňovač má náhon priamo od remeňa, no de fakto je nepriamo tiež poháňaný od kľuky. V praxi ak je volnejší remeň alebo remenica KO, tak pri krajných polohách volantu, resp. pri manévrovaní na mieste, elektrohydraulické čerpadlo dokáže zvýšiť odber prúdu natoľko, že sa výrazne zvýši aj odpor alternátora a začne to nepríjemné kvílenie. Viem o čom hovorím, stále s tým čiastočne bojujem. Dával som nový remeň Denso (vyzerá strašne tvrdý) nič nevyriešil, následne nová remenica Febest, to už bol kľud, ale z času na čas nejaké to kratučké písknutie ostalo, to som už neriešil, podozrenie mám na príliš tvrdé Denso, uvidíme po výmene.

Samozrejme príčinou pískania môže byť aj nejaký mechanický problém alternátora alebo kompresora, kedy sa ťažšie pretáčajú, napríklad vadné ložisko, pridretý kompresor a podobne, ale voľný remeň a odchádzajúca remenica bude asi najčastejšou príčinou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...