Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

DATUM VÝROBY: kód DAM nebo ORGA (RP)

Recommended Posts

Odesláno

Kód DAM nebo ORGA byl původně 4 místný, viz některé dotazy na fóru (např. měsíc?). Na internetu je několik dekódérů ale taky jeden kodér.

Stále jsem zadával DAM kód jako 4 místa a stále jsem měl rok výroby 1979 a kupoval jsem to 2005. Nakonec sem nalezl kódér pro DAM nebo ORGA a zadáním předpokládaného datumu výroby jsem zjistil, že kód neni na 4 znaky ale na 5 znaků. To jsem si oddechl, opravdu. 5 znaků platí někdy od března 2004. Takže zadáveje kód tak, že vynecháte dvě poslední číslice v kódu, pak to bude fungovat na kód 4 i 5 zanků.

Takže

... datum uvedení do provozu dle TP: březen 2005 :roll

... kód DAM nebo ORGA: 10333 ... únor 2005 :D

... pokud však zadáte DAM: 1033 ... 6. září 1979 :bojim

odkaz na dekodér: http://www.cats-citroen.net/citroen/organumber.html

odkaz na kodér: http://mrmt.net/car/organr.html

Pokud zjistíte, že Vám prodali auto, které stálo rok nebo více někde ve skladu, tak nenadávejte mě. :roker

Pokud máte pocit, že jsem objevil Ameriku tak sorry :D

Jak jsem docílil toho, že auto vyrobili v únoru a já ho v březnu koupil ? To je tajemství nákupu a ještě jsem měl slevu 60.000 Kč v akci. Dobrý ne ? :papa

[upravil dne 29.3.06 307Red]

[upravil dne 29.3.06 307Red]

Odesláno

no kdyz se podivas na strukturu ty tabulky kterou jsem uvedl ZDE tak je jasny ze kdyz pro 1. prosinec 2002 je ORGA cislo 9518 tak abys mohl pokracovat v kodovani i v dalsich letech, musis jit k cislum 10000 a vice ;):D

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

no kdyz se podivas na strukturu ty tabulky kterou jsem uvedl ZDE tak je jasny ze kdyz pro 1. prosinec 2002 je ORGA cislo 9518 tak abys mohl pokracovat v kodovani i v dalsich letech, musis jit k cislum 10000 a vice ;):D

Není to vždy pravda, některé firmy používají cyklus tohoto kódování v rozsahu 20-ti let. Je to tak, že v roce 1980 se vyráběly jiné výrobky než v roce 2000. To je překvápko co ? :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...