VojtouNerCZ Odesláno 5. srpen 2020 Odesláno 5. srpen 2020 Ahoj. Před nějakou dobou jsem dodělával dešťák. Bohužel po výměně skla a zapojení s aktivací jsme zjistili, že moje auto 2002 s BSI E neumí hranaté čidlo. Teď po nějaké době se k tomu chci vrátit a připravit si kabeláž. Na čidle je podle schémat vše stejné, ale zapojení v BSI se liší. Tehdy jsem někde našel pěkně popsanou fotku a schéma BSI jednotky, co je který konektor a jaký drát, nemohu to ale nikde najít. Nemá někdo možnost mi tyto informace v SB najít? VIN VF33HRFNC82801078. Schémata viz přílohy. 1 hranatý a já potřebuji 2 kulatý . Citovat
jarokare Odesláno 5. srpen 2020 Odesláno 5. srpen 2020 (upraveno) Potřebuješ vědět , co znamená označení těch konektorů nebo jsem to blbě pochopil ? 40V BA je 40pin bílá patice , 16V NR je 16pin černá , GR je šedá a 4V NR je 4pin černá XC.. je napájení , MC... je kostra , 90xx je multiplex Upraveno 5. srpen 2020 uživatelem jarokare Péťa ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. srpen 2020 Autor Odesláno 5. srpen 2020 (upraveno) Jo, přesně tak Našel jsem teď uloženou stránku se shématem BSI, takže tak nějak vím co kam, je jediné co nehcápu je u pinu 1 u čidla 4V NR a vede to do 16V GR a je tam ten obrázek baterky... Chápu to správně, že pouze stačí pin 1 z čidla připojit napřímo k 16V GR, pin č.4 v onom konektoru? U hranatého (příloha 1) to takto značené s tou baterkou nebylo. Upraveno 5. srpen 2020 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
jarokare Odesláno 5. srpen 2020 Odesláno 5. srpen 2020 Ten kabel Z13C je taky napájení , oni tam u některých kabelů tu baterku kreslili , aby bylo jasný , že je to plus Péťa ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. srpen 2020 Autor Odesláno 5. srpen 2020 Takže to chápu dobře. Díky takže teť to jen přepinovat v BSI, vyměnit sklo a sehnat kulaté čidlo xD Citovat
jarokare Odesláno 5. srpen 2020 Odesláno 5. srpen 2020 Teď ale koukám , že to kulatý čidlo má jenom 3 piny , viz schema v příloze 307.pdf Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. srpen 2020 Autor Odesláno 5. srpen 2020 Ten pin č.4 bude počítám na senzor světla který je sice fyzicky mimo čidlo, ale na tomto obrázku který jsem sehnal to je nakreslený k tomu. Hranatý má déšť a světlo v jednom na skle (4 piny) kulatý má na skle na déšť (3 piny) a na světlo v palubce. Aspoň teda doufám Citovat
jarokare Odesláno 5. srpen 2020 Odesláno 5. srpen 2020 Piny č 2 a 4 jsou síť VAN , takže jestli máš hranatý čidlo , tak ti to asi fungovat nebude Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. srpen 2020 Autor Odesláno 5. srpen 2020 Hranatý jsem namontoval a pak zjistil, že to moje BSI neumí, potřebuji tam teď dostat kulatý. Citovat
jarokare Odesláno 5. srpen 2020 Odesláno 5. srpen 2020 Tak to jo , ale to musíš zapojit podle toho mýho schematu Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. srpen 2020 Autor Odesláno 5. srpen 2020 Takže MC46A to zůstává (kostra). Ale pin 1 a 3 (kabel 5262 a 5264) vedou dle tvého schématu na to X28-I. To je co za konektor na BSI? Citovat
jarokare Odesláno 5. srpen 2020 Odesláno 5. srpen 2020 40pin bílý , ale to je tam taky napsaný Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. srpen 2020 Autor Odesláno 5. srpen 2020 Já právě dumal nad zkratkou ws, nějak mi to nedávalo smysl xD Takže 40 pin bílý, piny 14 a 3. Díky moc Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. srpen 2020 Autor Odesláno 5. srpen 2020 Úplně hned to nebude, no. Musí mi nejdřív prdnout sklo aby mi to pojišťovna vyměnila. A zrovna teď když by se mi to hodilo hodně dlouho nepraskne xD Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 16. srpen 2020 Autor Odesláno 16. srpen 2020 Tak jsem při demontáži stropnice našel přípravu na senzor, takže paráda. Nechám aktivovat a zkusím to takto narafičit namísto hranatého (samozřejmě ještě přidám gel a vymyslím nějaké uchycení na skle) a třeba se obejdu bez výměny skla. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.