Ota Odesláno 22. březen 2006 Odesláno 22. březen 2006 Tak jsem v pondělí projížděl V6ku, 2005, naj. 17tis. km, skoro nejvyšší výbava (měla vyhřívání i zadních sedaček), navigaci... Nepřišlo mi, že by s tím motor i při plném sešlápnutí plynu nějak divoce zrychloval (není to náhodou ještě ten motor co byl v 605ce a v XMku?), ale víc jsem byl zklamán pérováním. Přejezdy příčných nerovností byly znát víc než jsem čekal. Představoval jsem si měkčí a plavnější jízdu. No nedá se svítit, taková je asi doba. Citovat
Guest Masinka Odesláno 22. březen 2006 Odesláno 22. březen 2006 neni to ten samy motor, je o trosku novejsi :-) akcelerace u nejvyssiho modelu je smesna, to je pravda, nebyl v tom automat?? Citovat
P607Olda Odesláno 22. březen 2006 Odesláno 22. březen 2006 Ota: Máš plnou pravdu. 607 je těžká, asi 1630 kg bez řidiče, takže lehčí auta dost lépe zrychlují. Ovšem zrychlení není to hlavní, čím 607 zaujme, od limuzíny se závodění neočekává. A nechceš si rovnou koupit 807, v kůži? Taky pěkný kočár. [upravil dne 22.3.06 P607Olda] Citovat
barenst Odesláno 23. březen 2006 Odesláno 23. březen 2006 Motor u 607 v automatu je delany na klidnou jizdu a je i tak sprevodovany,zrychleni je plynule. Je znamo ze Peugeot se u novejsich modelu co se tyce mekosti podvozku priblizil nemcum ,skoda.Jeste zkus modelovy rok 04 , ten by mel byt na tom lepsi a zalezi i na pneumatikach (nema nahodou model 05 uz 18\" kola?). Zkus se svest citroenem , C5 nebo C6 a potom se ti bude zdat vsechno tvrde a uskakane,ale to asi nemusim tobe rikat. 807 je na tom podobne ,ale uz je to takovy vysoky korab silnic. [upravil dne 23/3/06 barenst] Citovat
P607Olda Odesláno 25. březen 2006 Odesláno 25. březen 2006 S velikostí kol to potvrzuji. Letní mám 225/50R17, a zimní 225/55R16. Rozdíl ve tvrdosti jízdy je patrný, na 16-kách jezdím mnohem raději. Je taky dost poznat, když je tochu přehustí. Předpis je 2,3, takže moje zkušenost je - ani o chlup více. Citovat
Ota Odesláno 26. březen 2006 Autor Odesláno 26. březen 2006 Měla 17ky a automatická samozřejmě byla, je fakt, že s její vahou i těch 210 (nebo kolik přesně) koní nějakou práci má a ten trend směrem k německým tuhým autům, to je opravdu škoda. Víte někdo jak pracuje ten AMVAR (proměnlivá tuhost podvozku)? Jestli je to jako u Xantie hydroactiv, tak všechny Xantie s tím přepínám tuhosti podvozku pérují mnohem hůř (jsou tvrdší) než bez něj... Citovat
Ota Odesláno 26. březen 2006 Autor Odesláno 26. březen 2006 Co jsem slyšel zatím o C6ce, tak ta by se pérováním měla blížit CXe (tedy aspoň mi to tvrdil v únoru jeden fr. známý co s tím už jezdil), motory jsou stejné s P607, takže ten benzíňák na tom bude asi hodně podobně... Citovat
barenst Odesláno 26. březen 2006 Odesláno 26. březen 2006 Citroen vzdy pouzival vetsi difuzoru u motoru, a proto Citroeny jeli vzdy lepe i se stejnym motorem ,ale jak je to u C6 a 607 nevim jelikoz je 607 lehci o par kilo. Co takhle 2,7 HDi ?Kdyz si ten motor dovoli dat do Range Roveru a rika se ze jede lepe nez 3,0.AMVAR je hodne podobny k H3+ ale neda se zmenit vyska jak Hydraulika. C6 jsem uz videl i u nas v Citroenu a je to hodne blizici k DS,hlavne co se tyce mista na zadnich sedadlech,jen skoda ze tam neni ten volant z C4. Citovat
Ota Odesláno 26. březen 2006 Autor Odesláno 26. březen 2006 Jo taky jsem to slyšel, že ty motory jsou výkonově blízké a navíc naf?ák bude mít lepší krou?ák, nižší spotřebu a bude taky víc smrdět. Jenže u mě to auto najede okolo 10tis. km za rok, někdy stojí i několik týdnů a naf?ák ten by měl hlavně jezdit. Naftovou xantii mám už nějaký ten rok a při tomhle režimu... furt nějaké potíže, hlavně v zimě, kdy jí potřebuju nejvíc. Proto žádný ropák už mi nesmí do baráku. C6ku jsem viděl na padesátinách DS - citroen co se opravdu povedl... Uvnitř jsem však ještě nebyl, jednou jsem jí viděl v provozu v Praze (asi zastoupení)... Ve Francii se také ještě neprodávají a údajně proto, že je zatím prodáno málo 607ček, tak tomu chci trochu pomoct Citovat
barenst Odesláno 26. březen 2006 Odesláno 26. březen 2006 Původně zaslal: Ota ..... C6ku jsem viděl na padesátinách DS - citroen co se opravdu povedl... Uvnitř jsem však ještě nebyl, jednou jsem jí viděl v provozu v Praze (asi zastoupení)... Ve Francii se také ještě neprodávají a údajně proto, že je zatím prodáno málo 607ček, tak tomu chci trochu pomoct A ja mel za to ze uprednostnujes Citroeny Citovat
Ota Odesláno 26. březen 2006 Autor Odesláno 26. březen 2006 To taky upřednostňuju, proto bych radši teď 406ku abych si za 2-3 roky mohl pořídit C6ku (rok starou s 15tis. km) Citovat
Ota Odesláno 12. duben 2006 Autor Odesláno 12. duben 2006 Tak nakonec je doma 607ma, o víkendu jsem jí otestoval cestou do Brna, ten motor není zas až tak líný, těch 6 rychlostí mi ale připadá nějak hodně (v automatu jsem zvyklý na 3 maximálně 4 ), spotřeba okolo 14,5 - řídím já, a do 12l - řídí manželka, s tím jsem spokojen, uvidím jaká bude dlouhodobá po Praze.... jen to pérování, to je fakt hrozně tvrdé , při nejbližší příležitosti asi půjdou 17\"ky dolů... Citovat
Marcel505 Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Původně zaslal: Ota Tak nakonec je doma 607ma, o víkendu jsem jí otestoval cestou do Brna, ten motor není zas až tak líný, těch 6 rychlostí mi ale připadá nějak hodně (v automatu jsem zvyklý na 3 maximálně 4 ), spotřeba okolo 14,5 - řídím já, a do 12l - řídí manželka, s tím jsem spokojen, uvidím jaká bude dlouhodobá po Praze.... jen to pérování, to je fakt hrozně tvrdé , při nejbližší příležitosti asi půjdou 17\"ky dolů... A oni teď za tu 604ku chtějí jen 12 tisíc... A vy takhle... [upravil dne 12/4/06 Marcel505] Citovat
Ota Odesláno 17. duben 2006 Autor Odesláno 17. duben 2006 Tuším jak asi bude vypadat 604ka za 12tis., spíš ztráta času... Citovat
Ota Odesláno 3. červen 2006 Autor Odesláno 3. červen 2006 Tak dlouhodobá spotřeba s jízdami převážně po Praze se ustálila lehce nad 13 litry, není to zas tak hrozné... Šestnáctková hliníková kola na to údajně nepůjdou dát, kvůli předním brzdičům, ikdyž v rezervě je plechová 16ka... Citovat
pepar Odesláno 28. listopad 2006 Odesláno 28. listopad 2006 Původně zaslal: Ota Tak dlouhodobá spotřeba s jízdami převážně po Praze se ustálila lehce nad 13 litry, není to zas tak hrozné... Šestnáctková hliníková kola na to údajně nepůjdou dát, kvůli předním brzdičům, ikdyž v rezervě je plechová 16ka... tak mi napadá, půjdou na to vůbec dát plecháče když to má měření tlaku v pneumatikách ? Citovat
P607Olda Odesláno 28. listopad 2006 Odesláno 28. listopad 2006 Měření tlaku se dá vypnout při diagnostice Citovat
Ota Odesláno 29. listopad 2006 Autor Odesláno 29. listopad 2006 teď jsem byl v servisu a požadovali po mě 2 klíče a kartu aby mohli udělat upgrade software, necháváte si někdo upgradovat? Citovat
martin1 Odesláno 30. listopad 2006 Odesláno 30. listopad 2006 Původně zaslal: P607Olda Měření tlaku se dá vypnout při diagnostice A co takhle opacne ? Da se mereni zapnout ? Jak vlastne mereni funguje ? Cidlo je predpokladam na kole, tj. funguje jen s original koly ? Ja auto koupil s neoriginal 17\". Rezerva je puvodni original 17\". Nebo se daji cidla dat na libovolne kola a pak staci mereni zapnout jen v palubnim pocitaci ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.