Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem v pondělí projížděl V6ku, 2005, naj. 17tis. km, skoro nejvyšší výbava (měla vyhřívání i zadních sedaček), navigaci... Nepřišlo mi, že by s tím motor i při plném sešlápnutí plynu nějak divoce zrychloval (není to náhodou ještě ten motor co byl v 605ce a v XMku?), ale víc jsem byl zklamán pérováním. Přejezdy příčných nerovností byly znát víc než jsem čekal. Představoval jsem si měkčí a plavnější jízdu. No nedá se svítit, taková je asi doba.

Odesláno

neni to ten samy motor, je o trosku novejsi :-)

akcelerace u nejvyssiho modelu je smesna, to je pravda, nebyl v tom automat??

Odesláno

Ota: Máš plnou pravdu.

607 je těžká, asi 1630 kg bez řidiče, takže lehčí auta dost lépe zrychlují. Ovšem zrychlení není to hlavní, čím 607 zaujme, od limuzíny se závodění neočekává.

A nechceš si rovnou koupit 807, v kůži? Taky pěkný kočár.

[upravil dne 22.3.06 P607Olda]

Odesláno

Motor u 607 v automatu je delany na klidnou jizdu a je i tak sprevodovany,zrychleni je plynule.

Je znamo ze Peugeot se u novejsich modelu co se tyce mekosti podvozku priblizil nemcum :) ,skoda.Jeste zkus modelovy rok 04 , ten by mel byt na tom lepsi a zalezi i na pneumatikach (nema nahodou model 05 uz 18\" kola?). Zkus se svest citroenem , C5 nebo C6 a potom se ti bude zdat vsechno tvrde a uskakane,ale to asi nemusim tobe rikat.

807 je na tom podobne ,ale uz je to takovy vysoky korab silnic.

[upravil dne 23/3/06 barenst]

Odesláno

S velikostí kol to potvrzuji.

Letní mám 225/50R17, a zimní 225/55R16.

Rozdíl ve tvrdosti jízdy je patrný, na 16-kách jezdím mnohem raději. Je taky dost poznat, když je tochu přehustí. Předpis je 2,3, takže moje zkušenost je - ani o chlup více.

Odesláno

Měla 17ky a automatická samozřejmě byla, je fakt, že s její vahou i těch 210 (nebo kolik přesně) koní nějakou práci má a ten trend směrem k německým tuhým autům, to je opravdu škoda. Víte někdo jak pracuje ten AMVAR (proměnlivá tuhost podvozku)? Jestli je to jako u Xantie hydroactiv, tak všechny Xantie s tím přepínám tuhosti podvozku pérují mnohem hůř (jsou tvrdší) než bez něj...

Odesláno

Co jsem slyšel zatím o C6ce, tak ta by se pérováním měla blížit CXe (tedy aspoň mi to tvrdil v únoru jeden fr. známý co s tím už jezdil), motory jsou stejné s P607, takže ten benzíňák na tom bude asi hodně podobně...

Odesláno

Citroen vzdy pouzival vetsi difuzoru u motoru, a proto Citroeny jeli vzdy lepe i se stejnym motorem ,ale jak je to u C6 a 607 nevim jelikoz je 607 lehci o par kilo. Co takhle 2,7 HDi ?Kdyz si ten motor dovoli dat do Range Roveru a rika se ze jede lepe nez 3,0.AMVAR je hodne podobny k H3+ ale neda se zmenit vyska jak Hydraulika. C6 jsem uz videl i u nas v Citroenu a je to hodne blizici k DS,hlavne co se tyce mista na zadnich sedadlech,jen skoda ze tam neni ten volant z C4.

Odesláno

Jo taky jsem to slyšel, že ty motory jsou výkonově blízké a navíc naf?ák bude mít lepší krou?ák, nižší spotřebu a bude taky víc smrdět. Jenže u mě to auto najede okolo 10tis. km za rok, někdy stojí i několik týdnů a naf?ák ten by měl hlavně jezdit. Naftovou xantii mám už nějaký ten rok a při tomhle režimu... furt nějaké potíže, hlavně v zimě, kdy jí potřebuju nejvíc. Proto žádný ropák už mi nesmí do baráku.

C6ku jsem viděl na padesátinách DS - citroen co se opravdu povedl...

Uvnitř jsem však ještě nebyl, jednou jsem jí viděl v provozu v Praze (asi zastoupení)... Ve Francii se také ještě neprodávají a údajně proto, že je zatím prodáno málo 607ček, tak tomu chci trochu pomoct ;)

Odesláno
Původně zaslal: Ota

.....

C6ku jsem viděl na padesátinách DS - citroen co se opravdu povedl...

Uvnitř jsem však ještě nebyl, jednou jsem jí viděl v provozu v Praze (asi zastoupení)... Ve Francii se také ještě neprodávají a údajně proto, že je zatím prodáno málo 607ček, tak tomu chci trochu pomoct ;)

A ja mel za to ze uprednostnujes Citroeny ;)

Odesláno

To taky upřednostňuju, proto bych radši teď 406ku abych si za 2-3 roky mohl pořídit C6ku (rok starou s 15tis. km)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak nakonec je doma 607ma, o víkendu jsem jí otestoval cestou do Brna, ten motor není zas až tak líný, těch 6 rychlostí mi ale připadá nějak hodně (v automatu jsem zvyklý na 3 maximálně 4 :)), spotřeba okolo 14,5 - řídím já, a do 12l - řídí manželka, s tím jsem spokojen, uvidím jaká bude dlouhodobá po Praze.... jen to pérování, to je fakt hrozně tvrdé :grr, při nejbližší příležitosti asi půjdou 17\"ky dolů...

Odesláno

Tak nakonec je doma 607ma, o víkendu jsem jí otestoval cestou do Brna, ten motor není zas až tak líný, těch 6 rychlostí mi ale připadá nějak hodně (v automatu jsem zvyklý na 3 maximálně 4 :)), spotřeba okolo 14,5 - řídím já, a do 12l - řídí manželka, s tím jsem spokojen, uvidím jaká bude dlouhodobá po Praze.... jen to pérování, to je fakt hrozně tvrdé :grr, při nejbližší příležitosti asi půjdou 17\"ky dolů...

A oni teď za tu 604ku chtějí jen 12 tisíc...

A vy takhle... :o

[upravil dne 12/4/06 Marcel505]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak dlouhodobá spotřeba s jízdami převážně po Praze se ustálila lehce nad 13 litry, není to zas tak hrozné... Šestnáctková hliníková kola na to údajně nepůjdou dát, kvůli předním brzdičům, ikdyž v rezervě je plechová 16ka...

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Tak dlouhodobá spotřeba s jízdami převážně po Praze se ustálila lehce nad 13 litry, není to zas tak hrozné... Šestnáctková hliníková kola na to údajně nepůjdou dát, kvůli předním brzdičům, ikdyž v rezervě je plechová 16ka...

tak mi napadá, půjdou na to vůbec dát plecháče když to má měření tlaku v pneumatikách ? ;)

Odesláno

teď jsem byl v servisu a požadovali po mě 2 klíče a kartu aby mohli udělat upgrade software, necháváte si někdo upgradovat?

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Měření tlaku se dá vypnout při diagnostice

A co takhle opacne ? Da se mereni zapnout ? :)

Jak vlastne mereni funguje ? Cidlo je predpokladam na kole, tj. funguje jen s original koly ? Ja auto koupil s neoriginal 17\". Rezerva je puvodni original 17\".

Nebo se daji cidla dat na libovolne kola a pak staci mereni zapnout jen v palubnim pocitaci ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...