Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hej hola! Máte někdo namontovaný nějaký filtr na pitné vodě na vstupu do baráku/bytu? Pokud ano, tak  jak "hustý" máte samotný filtrační element (kolik "mikro")?

Odesláno

@HafityJá mám, ale kvúli rozvodu vody do akvárií. Mám 3 nádoby-korpusy, v jednom takový provázkový filtr na zachycení mechanických nečistot, ve druhé mám aktivní uhlí na odstranění především chloru a ve třetí pak  anex na odstranění vápeného mlíka, které se do vody ve vodárnách přidává na zvýšení pH.

Postřehy pro běžného uživatele:

-v čisté vodě je fakt dost bordelu, až nečekaně, ten mechanický filtr se celkem špiní

-aktivní uhlí snad jen pro někoho, kdo je na chlor alergický a nebo do míst, kde toho chloru přidávají fakt hodně

-ty korpusy nekupovat levné čínské, praskají. Při dnešních pákových bateriích, které jsou schopné vodu uzavřít prakticky hned, vznikají v systému celkém velké rázy a ty levné nádoby to nevydrží.

-pokud je snad voda ze studny (ale to už dnes snad jen někdě na chalupě), tak je dobré přidat i UV lampu, někdy bývají ve vodě bakterie na které může být člověk alergický

Odesláno (upraveno)

Díky z reakce! Hlavně mně ale zajímala propustnost filtru.... Teď tam mám jakousi vložku RLA-RL která má parametr 80 mikro.... Když mi známý ten filtr doporučil a zároveň namontoval, tak došlo k omezení ucpávání perlátorů.... Vložka vydržela zhruba rok.... Potíž je, že už nevím, na kolik mikro byla.... Když jsem tam dal 30 mikro, tak se vložka ucpala caca za dva měsíce.... Těch 80 mikro (pratelná) co tam mám teď mi přijde moc propustná, zase se začaly přicpávat perlátory....

Samozřejmě to bude záležet na parametrech té které pitné vody....

Upraveno uživatelem Hafity

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...