Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nemáte někdo z vás zkušenost s výměnou volantu u 306tky ??

Největší starost mi teda dělá ten pytel vevnitř. Hlavně jak mít jistotu, že ten v tom "novym" volantu bude funčkní ... :myslim

Ď.

Odesláno

strucne podle servisniho manualu - odpojit baterii ( pozor na kodovane autoradio ), pockat alespon dve minuty, odpojit konektor od ridici jednotku airbagu ( je umistena vedle paky rucni brzdy ) tim se deaktivuje system airbagu, povolit zezadu volantu srouby drzici krytku s airbagem ( aby ses k nim dostal, musis natocit volant na jednu a druhou stranu), po povoleni SROVNAT volant do zakladni polohy ( jizda primo ) krytku s airbagem opatrne sundat, odpojit konektor airbagu, zamknout volant, povolit sroub uprostred, co drzi volant, uvolnit ten konektor airbagu aby se neutrhl pri sundavani volantu a volant opatrne sundat ( bacha na poskozeni kruhoveho kontaktu airbagu ktery je ulozen pod volantem )

Zpetna montaz je opacny postup, musi se dat pozor aby se nekde neskripnuly ty draty k airbagu a aby airbag byl vycentrovan, srouby drzici krytku se utahuji nejprve levy a pak pravy momentovym klicem s momentem 8Nm, po zapojeni jednotky airbagu a ujisteni se ze neni nikdo uvnitr auta pripojit zpet baterii a pri otevrenych dverich otocit klickem do startovaci polohy a zkontrolovat podle kontrolky airbagu spravnou funkcnost celeho systemu

Odesláno

Zni to docela vědecky, ale asi se to dá podle toho udělat.

Díky :super

Jen jsem nepochopil, jestli mohu pouzit airbag co uz ve volante mam ?? Asi jo ...:myslim a diagnostika si je schopna sama zjistit jeho funkčnost ?

No, když fungovat nebude, tak to asi už nikdy nezjistim, a když jo, tak můžu bejt jen rád ...

Odesláno

no pokud nemas vystrelenej airbag z ty krytky a pokud ten samotnej volant je stejnyho typu jako ten predchozi, tedy ma stejnou krytku jako ten puvodni tak muzes pouzit klidne airbag z toho puvodniho ( jestli ti jde jen o vymenu osoupaneho volantu za stejny typ ) Funkcnost si samozrejme ridici jednotka overuje - to je prave signalizovano kontrolkou na sdruzenych pristrojich, pokud po nastartovani zhasne, je vse v poradku, pokud zustane blikat, je nekde zavada a system je neaktivni, rozhodne nedoporucuju merit na konektoru airbagu v te krytce nejakym meridlem napr. velikost odporu a zjistovat tim zda je airbag funkcni, to by mohlo byt podobne jako skrtanim sirek zjistovat jestli hori :D

Odesláno

Jo, přesně o to mi jde .. vyměnit ošoupaný volant za jiný ... stejný typ.. líbí se mi orig. Teď ještě někde nějaký sehnat.. Zkusim vrakáče.

S tím měřením mi to je docela jasný, to by mi asi pěkně nafackovalo :)

vzpomněl jsem si na deníček Šimka a Grossmana ..

v 13:00 zapaluji zápalku abych se podíval, kolik mám v nádrži benzínu

v 13:05 rašpluji z hlavy připálenou čepici

Ďíky

Odesláno
Původně zaslal: Rose

doufám že i usmlouvám slušnou cenu ...

Díky za rady a hezkou jízdu :papa

No to sem zvědavej, jestli seženeš bez Airbagu s nevystřelenou krytkou.

Odesláno
Původně zaslal: vector

Původně zaslal: Rose

doufám že i usmlouvám slušnou cenu ...

Díky za rady a hezkou jízdu :papa

No to sem zvědavej, jestli seženeš bez Airbagu s nevystřelenou krytkou.

nevystrelenou krytku ma doma i s airbagem, jemu jde jen o neosoupanej venec, kterej by vymenil za ten co ma v aute - osoupanej a airbag by mu zustal z toho staryho

Odesláno

no to já taky .. zrovna nedávno jsem tam byl pro \"novej\" motorek k ostřikovačům a tak tam nějaký Pažouti byli .. ale tenkrát jsem na volant nekoukal ... to mě zajímaly jiný části ....

Vectore, až ho seženu, tak ho vyfotim a pošlu ti ho :D a nebo ti o něm budu dloooooooooouze vyprávět ...

Odesláno

...momentovym klicem s momentem 8Nm.

Momentovej klic bohuzel nemam. Myslis ze by to mohl byt problem kdybych to utahoval jen podle citu, proste jen aby to nebylo volny? Nebo tech 8Nm je jen udaj abych nestrhnul zavity?

Diky... ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...