Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím. Na emisích mi změřili příliš bohatou směs nad cca >2600 otáček. Hodnota CO2 zhruba do těchto otáček se pohybovala okolo 0,2 a nad tyto otáčky rapidně stoupla až někam okolo 6,0 CO2. Mám novou zapalovací lištu, vyměněné svíčky a na podzim dávané nové lambda sondy Bosch. Na PP2000 hodnoty lambda sondy: Na volnoběh přední běhají docela rychle 0-970mV zadní o něco pomaleji zhruba stejně. Vzduchová klapka podle hodnot chodí/reaguje. Na volnoběh je smyčka regulace sytosti uzavřená a asi okolo 2600 ot se rozpojí. V čem by mohl být problém?

Děkuji                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Upraveno uživatelem Georgew
Odesláno (upraveno)

Melo by to byt CO, spis, ne?

CO2 by se totiz melo normalne pohybovat kolem 15%, O2 max. do 1%, idealne skoro nula.

A to je na zakladni palivo nebo na LPG? Nicmene myslim si, ze problemu budou LPG vstriky, pripadne pak regulator tlaku LPG. Kolik maj vstriky najeto? Vydrzi tak 25-50tis km, pak jsou zrale na repas, maximum u tech nejlepsich je tak 80tis km, ale to se musi jezdit na kvalitni cistej plyn. Vstriky tedy budou nejspis zanesene bordelem a pridrene nebo budou mit ztvrdla tesneni, takze pri vyssich otackach nestihaji zavirat a LPG tam jde vicemene nekontrolovane. U regulatoru by mohly byt ztvrdle membrany a spatna podtlakova regulace, kdy pri vyssim podtlaku dava regulator prilis velky tlak na vystupu a opet tam jde spatne mnozstvi LPG.

Jeste k tomu prubehu druhe lambdy, ta by mela mit spis staly signal v prumeru 450mV s jen malymi vykyvy, znaci to, ze idealne vsechen prebytecny kyslik byl v katu spotrebovan na premenu CO A HC na CO2 a H2O, tedy ze kat funguje, pokud signal kopiruje signal te predni lambdy, pak je katalyzator nefunkcni, tedy otraveny nebo popraskany a cast vyfukovych plynu prochazi bez konverze a zvysuji se pak i emise

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno (upraveno)

Na emisích, že to dělá na oba druhy paliva. Stav LPG vstřiků neznám. Mám k dispozici AcGasSynchro. To by mohlo něco více napovědět?   Ještě jsem si uvědomil, že když potřebuji akcelerovat na plyn tak se motor začne "dusit a táhnout." Když povolím plyn, tak (asi o  třetinu) pak se postupně rozjíždí a můžu zase přidávat plyn. Řídící jednotka plynu je STAG 300-4. Najeto 227 000km Kupoval jsem to se najetýma cca "160 000km" z německa ... Kolem plynu jsem nic neměnil.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Pokud napětí zadní lambda sondy kopíruje přední lambdu, tak máš v háji katalyzátor. Napětí na zadní lambdě by mělo být konstantní při otevřené smyčce regulace.

Jak psal Ferry.

Upraveno uživatelem Midloch
Odesláno (upraveno)

No jeste by to mohla byt dira v potrubi ... zejtra to vocihnu, ale vypada to na ten katalyzator ...
na to koukam na netu a asi tam jsou dva?? Ci co ... Jakej vyrobce?? Diky 🙂

Odesláno

Myslim, ze u tohodle motoru je vepredu pred katem pruznej vlnovec, mohl by mit dirku.

Jeste zkus uplne zastavit LPG na nadrzi, az motor vyjede vse z potrubi a chcipne, odpoj baterku na delsi dobu, at se vymazou adaptace benzinove RJ (nebo vymazat pres origo diag) a pak to zkus jen na benzin, jak se to bude chovat, kdyz do toho nebude kecat LPG jednotka

• O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...